24 часа : Как изтрих пет години от лицето си с пиене на колаген

20 ноември 2014
24 часа : Как изтрих пет години от лицето си с пиене на колаген

За колаген Inventia в 24 часа и Труд

 

Когато сме млади, кожата ни съдържа 80% колаген. След 25-годишна възраст губим по около 1% от него на година. Можем ли да повишим нивата му чрез хранителни добавки и процедури?

 

Има много оръжия в битката на жената срещу стареенето. Но ако нещо заслужава титлата „еликсир на младостта”, то това е колагенът. Този скъпоценен протеин е основният градивен елемент на кожата, образуващ мрежовидни връзки, за да я държи стегната и да спре отпускането и. Когато сме млади, в кожата ни се съдържат 80% колаген. След 25-годишна възраст губим по 1% от него на година. Резултатът е двойното проклятие на бръчките в комбинация с увиснала кожа.

 

Индустрията за грижа на кожата преследва „златната кокошка” на колагеновия заместител с нов набор от хранителни добавки и процедури. Според козметичните хирурзи, има напредък към подобряване на кожата повече „отвътре-навън”, отколкото „отвън-навътре” и към стимулиране на тялото ни да замени това, което е било изгубено.

 

Моника Гажовска от Полша прави експеримент върху себе си по един важен за нея повод. В навечерието на 47-ия си рожден ден, тя решава да отдели 8 седмици, за да увелича нивата си на колаген и да опита да върне времето назад. Но дали това е проработило? Ето нейният разказ:

 

 

КОЛКО КОЛАГЕН ИМАМ?

 

Преди да започне експеримента си, Моника е трябвало да разбере колко точно колаген има. Това се прави със специално устройство, което изпраща безболезнено лъч ултравиолетова светлина през горните слоеве на кожата. Под повърхността, кожните клетки реагират на светлината по различен начин, в зависимост от техния химически състав. След това, отразената светлина се улавя, анализира и се представя като цветово кодирана графика на екрана на компютъра, с бели и жълти оцветявания се посочват областите, които са по-наситени с колаген и за които на нея е даден резултат от 100.

 

При отчитането на резултатите на Моника Гажовска излиза около 61: малко над средното ниво от 40 до 60. За жена на нейната възраст, това е добър резултат и вероятно се дължи на факта, че никога не е пушила.

 

Нейната кожа е тествана също за плътност и еластичност. Малка зона се засмуква от сондата и отмерва времето, в което да се види колко бързо се връща обратно на мястото си. Колкото по-бързо се върне, толкова по-младолика е кожата.

 

Но има признаци на възрастта, с които Моника се надпреварва. С напредване на възрастта, кожата изтънява и нейната дерма - средният слой, съдържащ колаген под епидермиса и над подкожната мастна тъкан, е с дължина само 0,83 мм. Въпреки, че плътността на кожата се променя в зависимост от расата и възрастта, това попада в отчета за тънкост за жена на нейната възраст. Оказва се, че е намалена способността на кожата да задържа влага и затова започва да изглежда суха и неприветлива.

 

Сладката отрова


В разговори с приятелките си, тя често чува, че за по-млада кожа трябва да се избягват трите S: слънце (sun), захар (sugar) и пушене (smoking).Защо това е така?

 

Колагенът е спираловиден протеин, произведен от специални клетки, наречени фибробласти на кожата. С течение на времето тези клетки забавят производството на колаген. За да възстанови нивата си, Моника е трябвало да помогне на тези клетки да произвеждат повече. Диетата играе голяма роля. Така че в първата седмица на нейния експеримент, тя посещава диетолог. Отделно от естествения процес на стареене, тримата най-големи врагове на колагена са: тютюнопушене, слънце и захар. Тъй като тя рядко прави слънчеви бани и не пуши, диетологът и казва, че най-много я състарява захарта.

 


Захарта е като отрова за колагеновите влакна. Веднъж попаднали в кръвния поток, захарните молекули се прикрепват за колагенови протеини, втвърдяват ги и спират правилната им работа.

 

„След като чу каква е дневната ми диета, диетологът директно ми каза, че има вредни последствия от моята страст към плодовите шейкове и бялото вино, разказва Гажовска. –За щастие, мога да пия по една чаша алкохол три пъти в седмицата, но лекарят ме посъветва да се придържам към варианти с по-ниско съдържание на захар, като водката.“

 

Капсули за пиене


Еликсир на младостта? Колагеновите хранителни добавки са последният писък на модата. Продукти като Колаген капсули за пиене Invita Skin Beauty, например, подкрепят правилната структура на кожата, като Витамин Е в тях помага за защита на клетките от оксидативен стрес, а йодът, съдържащ се във водораслите, поддържа здравата кожа.

 

И така, всяка сутрин в продължение на осем седмици Моника пие капсулите Invita Skin Beauty. По препоръка на дерматолози, за да се абсорбира максимално ефективно колагенът от организма, тя комбинира капсулите с Витамин С Плюс.

Моника не спира дотук. Докато трае експериментът и, тя допълва старите си балсами за тяло с Натурален колаген за тяло от Inventia, който нанася веднага след душ, на още влажна кожа. След втората седмица изчезват сърбежите и зачервяванията по раменете и, които преди това я тревожели при смяна на сезоните. „Малко преди края на осмата седмица, разказва Моника, за най-голямо мое учудване отдавнашните ми болежки в ставите също спряха да се появяват. Това беше наистина неочакван ефект, който дори не съм търсила как да постигна!“

 

 

Колаген за лице
„Смених обичайния си хидратиращ крем с Натурален колаген за лице от Inventia и след него нанасях Колаген дневен крем от Inventia (50 мл), за който се твърди, че изглажда бръчките и повишава еластичността на кожата, както и че намалява склонността и към лющене.
Вече си представях как ще реагира съпругът ми на моя (надявах се) подмладен вид, когато се върне от двумесечната си командировка. Трябваше ми и нещо специално за кожата под очите, защото определено не ми харесваше умореният им вид. Добавих към ползваните продукти и Колаген еликсир за под очи. Зачаках резултатите.“

 

РЕЗУЛТАТИТЕ

„До осмата седмица кожата ми постепенно започна да се усеща по-еластична и да изглежда по-сияйна.“

 

Но какво показа машината? Еврика! Резултатите от последния тест на Гажовска разкриват, че нивата и са скочили от малко над 61 до средно 64,1 – ръст от 5%.

 

По нейни изчисления, като имаме предвид, че губим по около 1% от колагена си на година, това означава, че Моника е възстановила нивата си към тези, които са били преди пет години. Когато видяла актуализираните изображения на кожата и, взети с ултравиолетова светлина, те показвали, че се е произвел повече колаген под повърхността на нейната кожата. Плътността на дермата се е преобразувала от 0,83 мм до средно ниво на малко над 1мм.

 

Въпреки това, най-доброто нещо, което жените могат да направят, за да спрат изчерпването на колагеновите запаси, е да избягват цигарите и излагането на слънце.

 

За да научите повече за продуктите на INVENTIA Polish Technologies ®, посетете сайта http://aloha.bg/ или се обадете на телефон: 0700 300 21.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още