Продуктите на Вертера са приготвени на основа на морски водорасли. Вкусът и мирисът им са специфични. За разлика от японците и народите от крайбрежията на Азия, които редовно включват водораслите в традиционната си кухня, ние като европейци нямаме такива традиции. Не готвим супа от водорасли, не ги включваме ежедневно в салати. Познаваме ги отчасти като съставна част от суши. Клетъчният гел от Ламинария Вертера гел е с натурален морски вкус, а във Вертера Гел Форте освен водорасли Ламинария са включени и водорасли Фукус. Приготвени по този начин тези суперхрани имат редица предимства:
Ако вкусът на натурални водорасли не е от най-любимите ви, ето 5 примерни варианта как да ги включите в състава на здравословен коктейл. Ако не използвате вода можете да консумирате сместа като вид гъсто смути, а защо не и като пастет върху филия хляб.
Вариант 1: Плодов коктейл с цитруси
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Вместо половин лимон можете да използвате 2 броя киви.
Вариант 2: Смути с моркови и джинджифил
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Рецептата може да се изпълни и без джинджифил. В случая той подпомага пречистването на организма и има силни антиоксидантни действия. Препоръчва се и при гадене и болки в стомаха.
Има и още едно решение за приготвянето на вкусни коктейли с Вертера. Или по-точно 3 решения. Това са новите гелове на Вертера с плодови вкусове. Ако преди използвахме стандартните гелове с морски водорасли и ги добавяхме към плодови сокове, сега е нужно да добавим само вода. Усилената формула Вертера Гел Форте освен морските водорасли Ламинария и Фукус съдържа сок от вишни, касис или ябълка.
Освен това са добавени стевия, зеле, екстракт от сибирски женшен, екстракт от женско биле, екстракт от ехинацея, екстракт от глог, екстракт от лайка, екстракт от невен, екстракт от блатен петолистник, морски пектин, натриев алгинат.
Вариант 3: Зеленчуков коктейл с целина
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
По желание може да се добави малко сол или пипер.
Вариант 4: Зеленчуков коктейл със зеле
Необходими продукти:
Начинът на приготвяне е подобен на другите коктейли. Съставките се режат на парчета, добавя се Вертера гел. Смилат се с помощта на блендер. Добавя се нужното количество вода, сол и черен пипер по желание.
Вариант 5: Коктейл за подсилване на имунитета
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме морковите. По същият начин обработваме и другите съставки. След като добавим водораслите разбиваме с блендер. Можем да добавим вода и използваме като коктейл или да оставим консистенцията по-гъста като смути. По ваш избор може да добавите прясно изцеден лимонов сок, а защо не и лъжичка мед. Сместа може да се намаже на хляб като пастет.
Вижте и рецептата за пастет с Вертера гел и авокадо на астроложката КРЕЯ.
Подобни коктейли са изключително богати на витамини и минерали от суровите плодове и зеленчуци. Освен това те са чудесен вариант за хидратиране на организма, възстановяване на солевия баланс и стимулиране на имунитета. Тези коктейли са богати на естествени аминокиселини, които водят до усещане за ситост без тежест в стомаха. В състава на гела от Ламинария се съдържат антиоксиданти, които успешно неутрализират отрицателните фактори от околната среда. С помощта на подобни коктейли процесите на пречистване и детокс на организма от шлаки са още по-ефективни. Можете да ги приготвяте за цялото семейство, а защо не и да видоизмените тези рецепти според вкусовите си предпочитания. Така освен на здравословните ползи ще се насладите на приятен вкус.
Вертера предлага продукти за здравословно хранене и поддържане на благосъстоянието на хората. Така можете да запазите доброто самочувствие и отлично настроение. Пробвайте продуктите и открийте предпочитания от Вас вкус.
Паник атаката е кратък епизод на силна тревожност, която предизвиква физическо усещане за страх. Паническите атаки могат да включват ускорен сърдечен ритъм, задух, замаяност, треперене и мускулно напрежение. Паник атаките се появяват често и неочаквано и обикновено не са свързани с някаква външна заплаха.
прочети още528 херца е известна като честотата на любовта, 528 hz е една от най-известните и популярни честоти на Солфеджо. Този музикален тон се използва в местното население като звук, свързан с благословии, още преди писмената история.
прочети ощеЕпщайн-Бар вирус Epstein-Barr virus (EBV) В края на XIX в. вирусът на Епщайн-Бар е бил все още много слаб. Тогава EBV патогенът не е бил страшно заразен или агресивен; за да се заразите, е била необходима директна обмяна на телесни течности с човек, който е имал активна EBV инфекция - а тези активни инфекции са били доста редки. EBV можеше да живее в спящо състояние у някого през целия му живот, без да предизвиква проблеми или симптоми.
прочети още