Антиейдж продукти могат да удължат живота

3 февруари 2015
Антиейдж продукти могат да удължат живота

Препарати, предназначени за изглаждане на бръчките могат да удължат живота

Изследванията показват, че противостареещите антиейдж продукти и хранителни добавки, особено колагенът, който е доказано, че намалява бръчките и признаците на стареене, също биха могли да удължат нечий живот. Учените наскоро откриха, че гените, които са свързани с младежкия вид и подвижните стави изглежда също могат да повлияят на дълголетието.

Проучването оценява ефекта от доказани тактики известни за увеличаване на продължителността на живота на вид малки лабораторни червеи Caenorhabditis elegans. Стратегиите включват ограничаване на приема на калории и използването на лекарството рапамицин. Например учените, които са увеличили продължителността на живота на червеите, също така отбелязват и повишение в генетичната активност и извънклетъчната матрица (ECM) на гените, които произвеждат колаген.

"Действително, изследването доказва все повече, че спадат нивата на колаген, след като ние навършим 25 години. Въпреки това, преди да скочите в тази група и да започнете да използвате противостареещи /антиейдж/ продукти и добавки, съдържащи колаген, трябва да обърнем внимание какъв вид колаген се използва от многомилиардните в долари реклами, които се извършват от името на антиейдж индустриите в целия свят ", обяснява Джаки Дунал, представител на на Naturel Collagen, базирана в Канада компания за грижа за кожата.

Колагенът е от жизненоважно значение за човешкото тяло, поддържайки органите, костите и ставите. Това е основният структурен компонент в съединителната тъкан на тялото, и представлява приблизително една трета от протеина на човешкото тяло.

"Всяка намеса за увеличаване на дълголетието, в която сме се загледали, дали генетична или хранителена или лекарствена намеса, увеличава експресията (активността) на колагена и на други ECM гени, и засилва ECM ремоделирането. Ако се намесвате в тази активност, вие се намесвате и в удължаването на продължителността на живота. И ако прекалено активирате някои от тези гени, то червеят всъщност ще живее малко по-дълго ", каза професор Кийт Блекуел, от Харвардското Медицинско Училище.

Въпреки, че червеите, използвани в научното изследване са далеч от човеците, те имитират процесите на стареене на висшите форми на живот. Това служи като силен прогнозатор, че резултатите от изследването ще бъдат също така приложими и при хората.

С напредване на възрастта, ECM структури и производството на колаген намаляват. Кожата става по-малко еластична и губи обем, давайки възможност за развитие на бръчки. Освен външния вид, загубата на колаген, поради остаряване е свързан и с усложненията от диабета, както и със сърдечни и бъбречни заболявания.

Отделни проучвания също така подчертаха връзката между колагена и дълголетието. Мишките, които са били генетично модифицирани, за да живеят по-дълго, също така са развили по-силни и по-еластични мускулните сухожилия с течение на времето.

"Има само един вид колаген - получен от кожата на риба, изобретен в Полша от Inventia и революционен за козметичните средства и хранителните добавки", казва Дюнал. "Рибните колагенови хидрати са обявени за най-естествената съставка в козметиката за антиейдж и хранителни добавки в света и са много популярни през последните няколко години."

Въпреки това доскоро, учените не обмисляха възможността, че ECM ремоделиране може да бъде и защита срещу стареене. Вместо това, фокусът е бил насочен към защитата и към регенериращите се клетки. Това ново откритие може да доведе до създаване на козметични продукти, които освен, че подобряват нечии външен вид, то подобряват и вътрешното им здраве.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още