Copyright © 2020. All Rights Reserved

Има сигурно спасение от стриите!

8 декември 2014
Има сигурно спасение от стриите!

Колаген Inventia в Az-jenata.bg |

Какво са стриите ?

Стриите представляват ленти от успоредни линии върху кожата ни. Тези линии са с различен цвят и текстура от нормалната кожа и могат да бъдат от лилави през ярко розови до светлосиви. Когато докоснете стриите с пръсти, можете да усетите лек ръб или вдлъбнатина в кожата си. Понякога стриите може дори да ви сърбят. 

Къде се появяват стриите ?

Може да имате стрии навсякъде, но най-често те са на корема, гърдите, горната част на ръцете, бедрата и дупето. 

Кой е изложен на риск от появата на стрии ?

  • жените  
  • хората с бледа кожа
  • фамилно обременените    
  • бременните    
  • хората с наднормено тегло    
  • хората, които драстично отслабват или напълняват
  • хората, употребяващи кортикостероиди

Какво причинява стрии ?

Стриите се причиняват от разтягане на кожата и повишаване на нивата на кортизон в тялото. Кортизонът е хормон, който се произвежда от надбъбречните жлези. Високите нива на кортизон (глюкокортикостероид) пречат на образуването на колаген и еластин.

Това създава липса на поддържащи материали и води до епидермално сълзене. Кожата не може да издържи на комбинацията от свръх ниво на кортизон и драстично разтягане, вследствие на което изтънява и се стига до разкъсване на колагеновите връзки и еластина, изразяващо се в грозните стрии, за които говорим. 

Стриите са най-често срещани :

По време на бременост: Стриите обикновено се появяват между шестия и седмия месец

След напълняване или загуба на тегло: Стриите се появяват, когато внезапно се напълнява или отслабва. При тийнейджърите се появяват стрии при бързо израстване на височина.

При използване на стероидни лекарства: Кортикостероидните кремове, лосиони и хапчета предизвикват разкъсване на колагеновите връзки и кожата не може да се разтяга и се цепи.     

Ако имате някои заболявания: Нарушенията на работата на надбъбречната жлеза причиняват стрии чрез увеличение на нивата на кортизона в тялото. 

Какво е медицинското лечение на стриите ?

Стриите могат да избледнеят с времето. Ако не искате да чакате, има процедури, които могат да подобрят външния ви вид.

Лечението на стрии включва:    

Импулсно-матрична лазерна терапия: Тази терапия използва лазер, за да насърчи растежа на колаген и еластин. Най-добър ефект има при новопоявили се стрии. Недостатъкът е, че при хора с по-тъмна кожа може да предизвика обезцветяване.

Фракционна фототермолиза: Това е отново лазерна терапия, но лазерът се насочва към по-малки части на кожата и уврежданията са по-малки.    

Микродермоабразио: Тази терапия полира кожата с малки кристали, разкривайки нова кожа под стриите, която е по-еластична. Това може да подобри външния вид на старите стрии.

Има и други терапи, но все така енергоемки, скъпи и болезнени. 

Наистина ли има по-лесно решение ? 

Природата не ни е оставила сами в тази битка! Създала е чудотворен и работещ лек! Чували ли сте за полския Жив колаген ? В края на миналия век, в Полша е направено сензационно откритие – изолиран е жив колаген от кожа на сладководни риби на молекулярно ниво.

Рибният колаген “прескача” във воден разтвор и остава жив с години, запазвайки непокътната своята спираловидна структура, създадена от самата риба. Единственият в света “ЖИВ” Колаген гел, който, нанесен върху кожата, се абсорбира напълно, защото неговата структура е максимално близка до човешкия колаген.

Единствен в света запазва биологичната си активност в температурния режим между 5 и 26 градуса по Целзий и не я губи, преди да се усвои в извънклетъчното пространство. Той не само запълва колагеновия дефицит на кожата ни, но стимулира работата на клетките, които произвеждат колаген. 
Натуралният Колаген на INVENTIА е уникално, безценно средство, което ни помага да забравим проблемите, с които се сблъскваме всеки ден, от грижите за красотата си до цялостното здраве на тялото ни и борбата със старостта.

Това не е просто поредният продукт, съдържащ евтин колаген хидролизат, който някога е бил колаген, а сега е субстанция от мъртви клетки. Той е Жив ! 

Каква е рецептата срещу стрии ? 


В книгата си "Колагенът - еликсир на младостта и красотата" проф. Сергей Батечко предлага лесно и ефикасно решение в 3 стъпки:

1. Нанасяте Натурален Колаген INVENTIА за тяло върху чиста кожа в областта на стриите на тънък слой, 3 пъти на ден. Преди нанасянето е необходимо да го смесите с вода – 5 части вода : 1 част колаген. Продължителност на третирането – поне 2 седмици. Колагеновият гел е изключително икономичен. Необходимо е много малко количество, за да се извлече максимален ефект. 

2. След попиване на гела, може да почувствате леко стягане на кожата, затова препоръчваме Лосион за тяло с колаген, който е изключително ценен и богат продукт. Той видимо укрепва и регенерира кожата. Съдържа масло от шеа, сквалан и масло от сладък бадем, които перфектно подхранват, съживяват и деликатно хидратират кожата.

3. След локалното  третиране на стриите, препоръчваме прием на таблетки Колаген за пиене Invita Skin Beauty на INVENTIА – по 2 таблетки вечер, преди лягане, за да може да се атакуват колагеновите връзки не само отвън, но и отвътре. Успехът е гарантиран лесно, просто и икономично ! Лечението е на една ръка разстояние! Повярвайте ни и опитайте !

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на INVENTIА е “АЛОХА България” ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени oт читателките на Аз Жената на тел. 0700 300 21 или от сайта aloha.bg с 20% отстъпка с код 0812 . С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.


Ефектът на пептидите върху кожата и човешкото тяло

Пептидите са протеинови фрагменти, съставени от аминокиселини. Когато тези аминокиселини се свързват заедно, те образуват аминопептид, а когато пептидите се свързват заедно, те образуват гръбначния стълб на протеините. Те са добре известни със способността си да насърчават здравата кожа и коса. Те могат да се приемат и през устата, обикновено под формата на колаген на прах или добавки. За увеличаване на мускулната сила и подобряване на възстановяването на тъканите. В допълнение към козметичните цели, проучванията показват, че ползите от пептидите могат да включват борба с диабет тип 2. Както и понижаване на кръвното налягане и понижаване нивата на холестерола.

прочети още
Пептиди и пептидна биорегулация

Пептидите се свързват със специфични, строго определени участъци на молекулата - ДНК /хромозомите/, като предизвикват синтез на специфични белтъчини с биорегулаторно действие, като хормони, ензими, невромедиатори, антитела, клетъчни субстанции, колаген и мн.др! Казано с по-прости думи пептиди ни поддържат млади и здрави. Пептидите отключват резервния потенциал за продукция на нови стволови клетки в таргетни органи и тъкани! Пептидите са „умни” аминокиселини, които носят правилна информация!

прочети още
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им.

прочети още
Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Какви пептиди съществуват и какъв е механизмът им на действие? В интернет има много реклами и сайтове, които предлагат закупуване на различни пептидни биорегулатори. В тази статия бихме искали да охарактеризираме накратко всеки вид, така че потенциалният купувач да знае характеристиките на всяка категория и да може да избере правилния пептиден биорегулатор.

прочети още