Има сигурно спасение от стриите!

8 декември 2014
Има сигурно спасение от стриите!

Колаген Inventia в Az-jenata.bg |

Какво са стриите ?

Стриите представляват ленти от успоредни линии върху кожата ни. Тези линии са с различен цвят и текстура от нормалната кожа и могат да бъдат от лилави през ярко розови до светлосиви. Когато докоснете стриите с пръсти, можете да усетите лек ръб или вдлъбнатина в кожата си. Понякога стриите може дори да ви сърбят. 

Къде се появяват стриите ?

Може да имате стрии навсякъде, но най-често те са на корема, гърдите, горната част на ръцете, бедрата и дупето. 

Кой е изложен на риск от появата на стрии ?

  • жените  
  • хората с бледа кожа
  • фамилно обременените    
  • бременните    
  • хората с наднормено тегло    
  • хората, които драстично отслабват или напълняват
  • хората, употребяващи кортикостероиди

Какво причинява стрии ?

Стриите се причиняват от разтягане на кожата и повишаване на нивата на кортизон в тялото. Кортизонът е хормон, който се произвежда от надбъбречните жлези. Високите нива на кортизон (глюкокортикостероид) пречат на образуването на колаген и еластин.

Това създава липса на поддържащи материали и води до епидермално сълзене. Кожата не може да издържи на комбинацията от свръх ниво на кортизон и драстично разтягане, вследствие на което изтънява и се стига до разкъсване на колагеновите връзки и еластина, изразяващо се в грозните стрии, за които говорим. 

Стриите са най-често срещани :

По време на бременост: Стриите обикновено се появяват между шестия и седмия месец

След напълняване или загуба на тегло: Стриите се появяват, когато внезапно се напълнява или отслабва. При тийнейджърите се появяват стрии при бързо израстване на височина.

При използване на стероидни лекарства: Кортикостероидните кремове, лосиони и хапчета предизвикват разкъсване на колагеновите връзки и кожата не може да се разтяга и се цепи.     

Ако имате някои заболявания: Нарушенията на работата на надбъбречната жлеза причиняват стрии чрез увеличение на нивата на кортизона в тялото. 

Какво е медицинското лечение на стриите ?

Стриите могат да избледнеят с времето. Ако не искате да чакате, има процедури, които могат да подобрят външния ви вид.

Лечението на стрии включва:    

Импулсно-матрична лазерна терапия: Тази терапия използва лазер, за да насърчи растежа на колаген и еластин. Най-добър ефект има при новопоявили се стрии. Недостатъкът е, че при хора с по-тъмна кожа може да предизвика обезцветяване.

Фракционна фототермолиза: Това е отново лазерна терапия, но лазерът се насочва към по-малки части на кожата и уврежданията са по-малки.    

Микродермоабразио: Тази терапия полира кожата с малки кристали, разкривайки нова кожа под стриите, която е по-еластична. Това може да подобри външния вид на старите стрии.

Има и други терапи, но все така енергоемки, скъпи и болезнени. 

Наистина ли има по-лесно решение ? 

Природата не ни е оставила сами в тази битка! Създала е чудотворен и работещ лек! Чували ли сте за полския Жив колаген ? В края на миналия век, в Полша е направено сензационно откритие – изолиран е жив колаген от кожа на сладководни риби на молекулярно ниво.

Рибният колаген “прескача” във воден разтвор и остава жив с години, запазвайки непокътната своята спираловидна структура, създадена от самата риба. Единственият в света “ЖИВ” Колаген гел, който, нанесен върху кожата, се абсорбира напълно, защото неговата структура е максимално близка до човешкия колаген.

Единствен в света запазва биологичната си активност в температурния режим между 5 и 26 градуса по Целзий и не я губи, преди да се усвои в извънклетъчното пространство. Той не само запълва колагеновия дефицит на кожата ни, но стимулира работата на клетките, които произвеждат колаген. 
Натуралният Колаген на INVENTIА е уникално, безценно средство, което ни помага да забравим проблемите, с които се сблъскваме всеки ден, от грижите за красотата си до цялостното здраве на тялото ни и борбата със старостта.

Това не е просто поредният продукт, съдържащ евтин колаген хидролизат, който някога е бил колаген, а сега е субстанция от мъртви клетки. Той е Жив ! 

Каква е рецептата срещу стрии ? 


В книгата си "Колагенът - еликсир на младостта и красотата" проф. Сергей Батечко предлага лесно и ефикасно решение в 3 стъпки:

1. Нанасяте Натурален Колаген INVENTIА за тяло върху чиста кожа в областта на стриите на тънък слой, 3 пъти на ден. Преди нанасянето е необходимо да го смесите с вода – 5 части вода : 1 част колаген. Продължителност на третирането – поне 2 седмици. Колагеновият гел е изключително икономичен. Необходимо е много малко количество, за да се извлече максимален ефект. 

2. След попиване на гела, може да почувствате леко стягане на кожата, затова препоръчваме Лосион за тяло с колаген, който е изключително ценен и богат продукт. Той видимо укрепва и регенерира кожата. Съдържа масло от шеа, сквалан и масло от сладък бадем, които перфектно подхранват, съживяват и деликатно хидратират кожата.

3. След локалното  третиране на стриите, препоръчваме прием на таблетки Колаген за пиене Invita Skin Beauty на INVENTIА – по 2 таблетки вечер, преди лягане, за да може да се атакуват колагеновите връзки не само отвън, но и отвътре. Успехът е гарантиран лесно, просто и икономично ! Лечението е на една ръка разстояние! Повярвайте ни и опитайте !

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на INVENTIА е “АЛОХА България” ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени oт читателките на Аз Жената на тел. 0700 300 21 или от сайта aloha.bg с 20% отстъпка с код 0812 . С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.


Маслото за брада е задължителна част от арсенала на всеки мъж с перфектен вид. Какъв е ефектът на маслата върху брадата и мустаците ви, как помага за ускоряване на растежа на брадата и как го използвате? Открийте тайните!

прочети още

Епщайн-Бар вирус Epstein-Barr virus (EBV) В края на XIX в. вирусът на Епщайн-Бар е бил все още много слаб. Тогава EBV патогенът не е бил страшно заразен или агресивен; за да се заразите, е била необходима директна обмяна на телесни течности с човек, който е имал активна EBV инфекция - а тези активни инфекции са били доста редки. EBV можеше да живее в спящо състояние у някого през целия му живот, без да предизвиква проблеми или симптоми.

прочети още

Откакто лекарите са се научили да диагностицират правилно синдрома на хроничната умора, са предложени много схеми за лечение и рехабилитация на такива пациенти. Една от иновативните техники до момента е технологията за лингвистично-вълнова генетика, разработена в Института по квантова генетика от екип от лекари и генетици под ръководството на П.П.Гаряев

прочети още