При болки в ставите - Invita Active с колаген

15 декември 2014
При болки в ставите - Invita Active с колаген

Invita Active с хрущял от акула са хранителни добавки, които са богати на натурални съставки, за да се отървете от болките в ставите.

Invita Active с хрущял от акула при болки в ставите доставят висока доза натурален колаген във формата на колаген с формула на тройна спирала - същият, който се среща естествено в организма ни. В допълнение към нашия, естествен колаген, капсулите на добавката включват също:

 • хрущял от акула, съдържащ колаген тип II
 • глюкозамин сулфат,
 • хиалуронова киселина и
 • екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata).

  Добавките са напълно естествени и не съдържат никакви токсични химикали и тежки метали

Описание на продукта INVITA ACTIVE

хранителни добавки с Хрущял от акула при ставни болки


Мускулно-скелетните заболявания сега са един от най-сериозните социални, медицински и икономически здравни проблеми в световен мащаб. В развитите страни ставните заболявания възлизат на повече от 50 процента от случаите на хронични болести и са най-честата причина за дългосрочна нетрудоспособност. Това са едни от най-честите заболявания, които могат да бъдат класифицирани като болести на съвременния свят. Причините за този факт са претоварване на опорно-двигателния апарат, интензивен спорт и/или тежка физическа работа, оказваща влияние върху дегенерацията на ставите, които са особено уязвими с възрастта. Лошите хранителни навици, липсата на физически упражнения, заседналия начин на живот и стреса допълнително усложняват състоянието и водят до заболявания на опорно-двигателния апарат. Всичко това превръща ежедневните ни дейности в източник на болка.  За да се справим с това, ние често приемаме болкоуспокояващи, които само временно облекчават болката, но не предотвратяват причините. Нещо повече, болкоуспокояващите, които са  дългосрочно приемани, могат да предизвикат дразнене на стомаха или увреждане на бъбреците.

За да се предотвратят болките в ставите,  възпалението на ставите и други мускулно-скелетни смущения, си струва да се използват естествени решения за облекчаване на болката.Хранителната добавка Invita Active е колагенов препарат, предназначен за хора, които се стремят да запазят нормалното функциониране на частите на опорно-двигателния апарат. Тя се препоръчва за активни хора, изложени на претоварване на ставите и хрущялите.

Добавката е изключително полезна и за възрастни хора, за превенция и поддържане на ставите, както и по време на възстановяване след травми на ставите, сухожилията (или хрущялите).

Inventia Active с хрущял от акула срещу болки в ставите доставя висока доза от натурален колаген във формата на колаген с формула на тройна спирала - същият, който се среща естествено в организма ни. В допълнение към нашия, естествен колаген, капсулите на  добавката включват също:

 • хрущял от акула, съдържащ колаген тип II
 • глюкозамин сулфат,
 • хиалуронова киселина и
 • екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata).

Това са добре известни и ефективни съставки за предотвратяване на болки, както и при заболявания на ставите. Трябва да се отбележи, че колагенът, глюкозаминът, хиалуроновата киселина и хондроитин сулфатът (акуловият хрущял го съдържа) са ключови природни компоненти на скелетната система. Колагенът е част от сухожилията, хрущялите и костите. Глюкозаминът и хиалуроновата киселина са компоненти на синовиалната течност. С недостига на глюкозамин ставите стават по-податливи на увреждане и поява на болки в тях. Хиалуроновата киселина увеличава вискозитета на синовиалната течност и уплътнява ставната кухина. Хондроитин сулфатът също така се включва в ставния хрущял, неговият продължителен дефицит може да доведе до ревматични заболявания.

Колагенът и колагеновите протеини съставляват 70% от сухото тегло на хрущяла. Също така, той е важен компонент за сухожилията, в костите образува съединения с калция. Колагенът придава забележителни механични свойства на тъканите. Благодарение на колагена, сухожилията са гъвкави и издръжливи. Нашите кости са съставени в 90% от колаген. Нарушеният метаболизъм на колагена в костите може да доведе до декалцифициране, което ги прави податливи към фрактури. Костите, бедни на колаген, са предразположени към болки в ставите, а също крият и риск от остеопороза. Колагенът също така е необходим за производството на синовиалната течност. Аминокиселините, съдържащи се в колагена, стимулират активността на хрущялните клетки, при което ставите имат по-добра подвижност. Естествено замразен,  изсушеният  рибен колаген (лиофилизиран колаген) е и основната част от продуктите на Invita Active. Процесът на лиофилизация позволява да се затвори колагенът в капсула под формата на формулата с тройна спирала. По този начин е възможно да се предотврати унищожаването на наличното и да се избегне загубата на колаген. В капсулите Invita Active колагенът е извлечен от акулов хрущял, което позволява да се използва оптималната доза на активните вещества, като се запазва малкият размер на капсулата.

 

С течение на годините, количеството на колагена, произведен от тялото ни, намалява, което води до много нежелани промени, като болки в ставите. Invita Active ни позволява ефективно да се предпазим от това явление, благодарение на високото качество на използвания колаген. Добавките с натурален колаген са една допълнителна привилегия от използването на нашите хранителни добавки, специално създадени за облекчаване на ставните болки.

 

Хрущялът от акула е естествен източник на колаген тип II, хондроитин сулфат, калций и фосфор. Съдържащият се в хрущяла от акула естествен хондроитин защитава срещу дегенерация на хрущяла, който определя устойчивостта на деформация при голямо натоварване (напр. по време на тренировка). Компонентите в хрущяла от акула подобряват възстановяването на ставния хрущял, имат пряко въздействие върху възпалителните посредници, отговорни за разрушаването на хрущяла 1. Хрущялът от акула ускорява регенерацията, повишава съпротивителните сили на организма. Той се използва за лечение на остеоартрит, ревматизъм, остеопороза и артритни заболявания. Съдържа калций и фосфор, които са минерали, необходими за правилното функциониране на костната ни система. Хрущялът от акула е високо ценен в традиционната китайска медицина за облекчаване на болките в ставите.

Прахът от хрущял от акула се извлича от пластинчатохрили риби. Той съдържа от 4% до 6%  мукополизахариди, главно хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат. Хрущялът от акула е богат на протеини (около 40% натурален колаген), една иновативна форма на лиофилизиран колаген от хрущял от акула, колаген тип II. В добавка към този коктейл от биоактивни молекули за общото благосъстояние, хрущялът от акула е богат на калций за костите.

Глюкозаминът влияе благотворно на процесите, възстановяващи хрущяла. В пътя на биохимичните процеси, глюкозаминът взема участие във формирането на съединения, които изграждат структурата на хрущяла. Освен това, като компонент на синовиалната течност, глюкозаминът е важен за защитата на ставите. Глюкозаминът се абсорбира добре - около 90% се абсорбира в червата. За съжаление, глюкозаминът не се намира в никой от основните хранителни продукти, така че единствената възможност да се набави е чрез добавките 6. Доказано е, че глюкозаминът намалява активността на някои ензими, които играят роля в деградацията 7 на ставния хрущял. Химическата форма на глюкозамина също е важна. В Invita Active глюкозаминът се прилага под формата на сулфатна сол (глюкозамин сулфат), защото само на това съединение на глюкозамина ефикасността на действие е потвърдена. На пазара на хранителни добавки присъстват съединения като глюкозамин хидрохлорид или азот-ацетил-глюкозамин – заместители, които не са еквивалентни на действието на глюкозамин сулфата. Трябва да се отбележи, че сярата, съдържаща се в глюкозамин сулфата, играе важна роля в стабилизирането на съединителната тъкан в структурата на хрущяла.

Хиалуроновата киселина е много важен хранителен елемент за ставите. Това съединение принадлежи към групата на гликозаминогликаните, които укрепват тъканта. Хиалуроновата киселина свързва заедно протеогликаните, образувани с глюкозамина и хондроитина и това създава много трайна и устойчива на натиск, но гъвкава матрица на хрущяла. Най-важната характеристика на хиалуроновата киселина е способността да  свързва големи количества вода, което води до подобрено функциониране на синовиалната течност, намалявайки по този начин триенето между хрущялите. Хиалуроновата киселина в синовиалната течност, освен да й придаде подходящ вискозитет, предотвратява нейното изтичане по време на огъване и натоварване поради нарастване на налягането в ставите 5. Проучванията показват, че формите, съдържащи хиалуронати, водят до намаляване на болката и подобряване на функцията на коляното при пациенти с остеоартрит на коляното 3. Хиалуроновата киселина засилва хрущялната и  ставната структури, като помага за намаляване на амортизацията и съответно предпазва ставите от претоварване.

Индийският тамян (Boswellia Serrata) е дърво, което расте в планинските райони на Индия, Северна Африка и Близкия Изток. Екстрактът се извлича от смолата на това забележително растение, което се използва в индуската медицина като противовъзпалително, както и като аромат на тамян. Екстрактът в Invita Active съдържа до 70% бозвелови киселини, които са биологично активни вещества. Бозвеловите киселини са отговорни за инактивиране на ензимите (5- липоксигеназа), което води до инхибиране на провъзпалителните й ефекти на някои вещества (8) левкотриени. Проучване е потвърдило мощното противовъзпалително и обезболяващо действие на екстракта 4 на Boswellia Serrata. Болките при ревматоиден артрит и скованост на ставите намаляват, когато се третират с екстракт от Boswellia Serrata. При проучвания, извършени върху плъхове, противовъзпалителният ефект на екстракта от Boswellia Serrata е сравним с известните анти-възпалителни агенти и аналгетици като ибупрофен и индометацин. Този екстракт е ефективен при намаляване на подувания, които често се свързват със ставните заболявания.

Добавка „Хрущял от акула”  – Хранителна стойност

Съдържание на съставките в дневна доза

2 капсули (837 mg)

Лиофилизиран рибен  колаген от  хрущял от акула, включително: -натурален колаген от риба, лиофилизиран - колаген тип II -хондроитин

0,400 g80 mg128 mg19 mg

 

Глюкозамин сулфат, включително: - глюкозамин

 

0,150 g114 mg

 

Екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata) включително: - бозвелова киселина

0,080 g56 mg

 

Хиалуроновата киселина

0,015 g

 

ПДПВ -% препоръчителен дневен прием за възрастни 

Какво е съдържанието на тежки метали в хрущяла на акула, по-специално на живак и кадмий?

Съдържанието на тежки метали в хрущяла на акула е много ниско, безопасно е за здравето и е в съответствие с приложимите в ЕС и САЩ закони за здравеопазването. За да потвърдим тези данни, прилагаме сертификата за анализ на хрущял от акула, който се издава за всяка партида продукти от хрущял от акула. В изображението по-долу можете да намерите стойностите на тежки метали в хрущяла от акула.

В допълнение, приложеният по-горе сертификат за анализ на хрущяла на акула използван от Inventia в болкоуспокояващите хранителни добавки Invita Аctive показва отрицателени микробиологични резултати за салмонела и стафилококови бактерии Може да се каже, че не са пестени средства за производството на висококачествените добавки за болки в ставите, които носят максимални ползи за здравето и са безопасни за употреба, благодарение на високото качество на съставките.

Какви са страничните ефекти на нашия хрущял от акула?

Странични ефекти от хрущяла от акула могат да възникнат, когато се приемат много по-големи количества, отколкото е посочено в тази статия: http://www.truestarhealth.com/Notes/2824005.html (60 до 100 г / ден)
Хрущялът от акула, който се използва в Invita Active, е с количество (0.32 г / ден), което не оказва странични ефекти.

Може би колагенът от акула в Natural Collagen Inventia да е различен поради обработката?

Хрущялът от акула е една от съставките, включени в Invita Active. По време на производството на Invita Active, хрущялът от акула се използва като носител в процеса на лиофилизацията на натурален колаген. В процеса на сушене чрез замразяване на колагеновия гел, получаваме суха прах (лиофилизат). В предишните добавки, като носител използвахме лимон. След подробни тестове, решихме да използваме хрущял от акула като носител в Invita Active. Благодарение на използването на хрущяла от акула като носител, количеството, необходимо за получаване на подходяща консистенция на лиофилизат е по-ниско, така че лиофилизатът съдържа по-голям процент чист колаген.

Ако е така, какви са основните разлики в сравнение с другите хрущяли от акула?

Разликата в действието на хрущяла от акула в Invita Active е в синергичното им действие с другите природни компоненти на добавката. Хондроитинът, намиращ се в хрущяла от акула, показва синергичен ефект с глюкозамина и с екстракта от Bosswelia Serrata. Тези природни вещества водят до по-силен ефект при облекчаване на болките в ставите, когато се използват заедно, отколкото, когато се прилагат поотделно. Значително подобряване и облекчаване на болката в ставите ...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23261365

Колаген тип II, алфа 1 протеин: биоактивен компонент на хрущяла от акула.

Какво е реалното разграждане на натуралния колаген (native колаген) колаген тип I ?

Какъв е реалният компонент /разграждането на колагена от акула/ колаген тип II ?

Поради общото наличие на колаген в цялото тяло в много различни видове, то и са изолирани различни видове колаген. Различните видове колаген помагат да се определи вида на колагена от мястото на възникването му в организма. Въпреки това, продуктите, които се образуват по време на разлагането на различните видове колаген (особено по време на хидролиза при ниско рН, което се случва в стомаха) са практически идентични -  смес от аминокиселини, която се състои от колаген и малко количество от колаген с хаотични вериги. Те се абсорбират добре, за да изградят основите на новите протеини.

 

Референции:

 1. Nowak P., Leczenie siarczanem glukozaminy choroby zwyrodnieniowej stawów podstawowe informacje dla farmaceuty, Przegląd Farmaceutyczny Naukowy nr 4/2007
 2. http://www.spirulina.pl/suplementy/kolagen-suplementy/kolagen-i-jego-znaczenie-w-organizmie-czlowieka.html
 3. W Moskovitz, Hyaluronic Acid Supplementation, Current Review of Rheumatology 2000, 2:466–471
 4. Sharma A. and others, Anti-inflammatory and analgesic activity of different fractions of Boswellia serrata, International Journal of Phytomedicine 2 (2010) 94-99
 5. Hyc A. and others, Morphology and function of normal synovial membrane, Reumatologia 2012; 50, 6: 501–506
 6. Studzińska-Sroka E., Bylka W., Glucosamine – aid for the treatment of osteoarthrosis,  Postępy Fitoterapii 4/2011, s. 248-253
 7. Häuselmann HJ., Nutripharmaceuticals for osteoarthritis. Clin Rheumatol 2001; 15(4):595-607

 

 

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още