• Начало »
 • Новини »
 • Психологът Ценка Местанска за Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) +ВИДЕО

Психологът Ценка Местанска за Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) +ВИДЕО

3 януари 2018
Психологът Ценка Местанска за Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) +ВИДЕО

Казвам се Ценка Местанска и от 35 години работя в областта на психо енергийната медицина. Психолог съм за спортисти, за деца, които търсят талантите си, за хора, които търсят да намерят увереността и всъщност самите себе си. Обучена съм в Англия и Америка при най-добрите специалисти в психоенергийната медицина като Джуди Бърн от Австралия, Ричард Марк, Робърт Смит, Ашли Майер и още световни величини в психологията.

Това, което правя за хората в България, Гърция, Англия, Ирландия, Германия, Канада, САЩ е да им помогна да се освободят от блокажите, предизвикани от негативни емоции, хора, събития. Освобождаването от тези блокирали енергийни състояния дава възможност на жизнената сила, която е много мощна в човешкото тяло да се развива и работи за тези клетки.

Най-важното, което трябва да намериш е ключа, който съответства на вибрацията на този блокаж.

Хилядите обучения, които вече съм направила, ми доказват верността на този метод. Аз не правя всеки метод, който съм учила отделно. А съчетавам от всичките тези методи най-доброто и създадох една моя система. Сигурна съм, че и други психолози и психотерапевти правят това, което аз правя – да направя моя собствена система на лечение, защото опитът ме води до това.

Помогнала съм на много хора да се освободят и да заживеят нормално своя живот от следните енергийни блокажи, които водят до:

 • Диабет
 • Паническа атака
 • Болки в костите
 • Псориазис
 • Мигрена и главоболие
 • Хормонални дисфункции на жлезите с вътрешна секреция

Много успехи в спорта имам с Националния отбор по спортна стрелба на Япония, психолог съм на Българския национален отбор по биатлон и сезоните, които работих с тях бяха много успешни. Работила съм още с европейски шампион, с излизането от десятката на Красимир Анев, Владимир Илиев  и на малките подрастващи спортисти.

Всичките тези подобрения в здравето и стабилизирано здраво състояние хората постигат с работа. Какво правят при мен?

Първо те правят една индивидуална сесия, за да се види къде и как се е получил този енергиен блокаж в тялото – дали е на чисто физическо или емоционално ниво. След това започва упорита работа със себе си. Това е като да развиете мускул. Когато отидете във фитнеса и правите стотици коремни преси не си въобразявате, че на другия ден ще имате коремните плочки.За това трябва упорит труд, настройка да отидете във фитнеса, да се екипирате с нужните спортни принадлежности, да се върнете, да се изкъпете и пр. Всичко това е един процес, който аналогично се проявява и в мозъчната дейност, дейността със Съзнанието, дейността с Подсъзнанието. Всички ние трябва да работим за себе си. Защо? Защото тази мощна жизнена сила, енергията на будната имунна система, който както иска да я нарича  е в нас. Тя не може да дойде отвън, но трябва да се насочи отвън къде е блокажа, какво трябва да се преодолее като сила на блокажа ( от специалисти, разбира се). Затова и много хора, които редовно следят канала ми в YouTube , изявите ми по телевизията, които не са малко, за да разпространя този метод.

Съдейки по обратната връзка от пациентите към мен разбирам, че това им е помогнало. Но това не е истинското лечение. Това е само помощ, с която те ще се почувстват по-добре. Затова обученията на семинарите, курсовете, които правя в България са много ценни за тези хора. Промяната в тях идва рано или късно, когато работят с всички сили и вече има хиляди жени – от Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, София, Дъблин, Лондон, Ню Касъл, Чикаго, Монреал, които са много успешни, намериха себе си, отблокираха енергията – тази мощна жизнена сила поток. Създават се нови идеи. Клиенти споделят „Аз дойдох при теб за паник атаката. А знаеш ли колко много хубави неща се случиха с мен. Това е ефектът на доминото. Знаете какъв е той – лекичко побутвате от единия край, а после падат всички плочки до края. Точно затова намирам тази красота в метода, затова намирам нестихващо вдъхновение, защото е много изтощаващо да работиш с подсъзнанието на другите същества. Аз съм като един следотърсач, като компютърен специалист, който търси вирусът и щетите, които е причинил във вашия компютър. Дори за децата не е тайна, че ние имаме софтуер, а той подлежи на абсолютно всички вируси, които аналогично казано покосяват физическата форма на компютъра.

Това, което може да се види в интернет, в моя уебсайт, във facebook профила миканала ми в YouTube са изказвания на хора, които са били при мен и са абсолютно истински. Те с душата си разкриват успеха, който имат след такава терапия, а не П. М. от Стара Загора или Г. Х. от Пловдив казаха еди какво си. При мен абсолютно всичко е достоверно. Хилядите видеа също ще ви помогнат да се уверите в истинността. Акумулирам енергия и тя е доста. Научила съм се всичко, което правя в практиката си е знание и аз вече 35 години съм студентка. Всяка седмица провеждам онлайн курсове със САЩ и с Лондон. Използвам всяка минута да науча нещо ново, но опитът, който имам от хората, които идват при мен е най-добрия учебник. Аз се уча също така от тях, както и те от мен.

Наричат ме още българската Луиз Хей от години, защото аз работя по нейната методика, а тя има много интересен начин на въздействие и лечение, който аз с годините, със знанията, които придобих от Лондон, мога да ви кажа, че са абсолютно верни. Понеже за хората това са много кратки формули, аз просто ги решавам докрай, развивам формулата и доказвам, че тя работи. Луиз Хей е моят идол, тя е всичко, с което работя. Тя има вероятна причина за заболяването. Ако някой страда от камъни в жлъчката – вероятната причина е обида, гняв, разочарование. Новият мисловен модел, който аз изчислявам до такава степен, че мога да направя индивидуален модел за 10-тина минути на човека, който е дошъл при мен, изследвайки всеки звук. Имам 18 аудио и видео диска, които са насочени към решаването на тази формула и помагам на много хора чрез слушането заедно с потупването да се освободят от Ценка Местанска за методики за избавяне от мъка, гняв, разочарование, стрес, паника, шок и други негативни емоции

 • мъка
 • гняв
 • разочарование
 • стрес
 • паника
 • шок
 • внезапност
 • много, много други негативни емоции.

Отказване от цигари, научаване на чужд език в краткосрочен план, който помогна най-много засега на българките, които живеят в Германия, защото явно немският език е доста труден.

Имам и специален аудио диск Какво трябва да правим, когато ни се съобщи диагноза за неизлечима болест? Други разработени от мен аудио дискове са за успех, прекрасен ден, който включва указания каква да е настройката за деня, за да започнете да привличате още от сутринта най-добрите варианти за вас, да се освобождавате бързо от негативните емоции. Като хора ние изживяваме цялата палитра от емоции, а всеки от нас претърпява през деня негативни усещания като обида, завист, разочарование, нервност, напрежение, страх и т.н. Въпросът е не, че ще ги изживеем, а те да не блокират нашата енергийна система и да доведат до по-дълбоки състояния, които не са желателни.Въпросът е получавайки тези негативни емоции до 2-3 минути да се изчистим. Ето това уча хората.

Всеки може да те обиди.

Всеки може да те нарани.

Въпросът е много бързо да приемеш себе си такъв, какъвто си и да се освободиш от тежестта на това негативно чувство, което някой път предизвиква болка в стомаха, безпокойство, тревожност, виене на свят, главоболие и т.н.

Мисля, че всеки момент от срещите ми с хората, които искат помощ от мен е творчески процес, през който трябва да създам точната стратегия за подхода към този човек, защото 1000 човека са точно толкова различни. Няма еднакъв с еднакъв. Всеки по напълно различен начин изживява едно и също събитие и аз трябва да творя през това време, което е сложно и много тежко за мен.

Искам да се похваля и с още един успех, който постигнах тази година – обучението ми онлайн в Америка за хормоналния баланс и хармония в тялото на жената и на мъжа след 40-те години. Открих, че това е нещо много безценно. Разработих една програма, която работя вече доста време и има големи успехи. Оказа се, че много млади момичета имат нужда от тази хормонална програма и аз с радост създадох диска за хормонален дисбаланс.Отделно създадох дискове за епифиза, хипофиза, щитовидна жлеза.

Много малко хора знаят за връзката между 7-те чакри и жлезите с вътрешна секреция. Направих анкета и от 500 жени, на които изпратих е-мейли дали знаят какво точно са хормоните и какво точно е тяхното действие в тялото на жената или мъжа. Оказа се, че 95% отговориха, че не са наясно с тази тема и са много любопитни да започнат да работят за тях. Дискът за хормоналния дисбаланс е за постигане е за постигане на хормонален баланс. И щитовидната жлеза, епифизата и хипофизата се оказаха се оказаха безценни крайъгълни камъни в много съдби и аз съм много щастлива. Мога да цитирам някои от тях:

Весела Дикова от Пловдив пише: „Когато се занимавам с работата си по хормоналната програма аз се чувствам като бълбукаща от енергия. Изчезнаха главоболието, тази умора, с която се събуждах сутрин. Като че ли погледът ми се избистри. Имам вече и сексуално желание, което бях почти забравила.“ Друга жена пише, че косата й започнала да расте. Вече не изпитвала болки в ставите и отслабнала с 5 кг за месец и половина без да е спазвала диета. Въпреки че преди е спазвала диети и е отслабвала 3-4 килограма, които почти веднага си е възвръщала, сега не се наблюдава неприятния йо-йо ефект.

Ценка Местанска със семинари за жени - баланс на хормоните, постигане на удовлетвореност и щастие, избягване на негативни последствия, лечение на болести, психотерапия

Обичам много да пея, достатъчен ми е само един микрофон. Като малка в хора на град Русе, както и да слушам музика. Обичам също и да рисувам, да спортувам. Самата аз съм спортистка. Движението сред природата, заземяването, ходенето боса, докосването на дърветата за мен са толкова важни, защото се освобождават тези положителни аниони, които създават болестите, и се зареждаме с отрицателните аниони. Това трябва да го прави всеки човек. Има и още няколко важни неща.Храненето също е много важно, а когато е необходимо е добре да се приемат ензими.

Важно е витамин Б12 да присъства в нашия организъм. Повече информация ще намерите на http://vitaminb-12.com/, Понякога дефицит на Б12 се проявява и при хора, които не са вегани. Ето и интересната история за неговото откриване и присъждането на 2 награди Нобел за медицина през 1934 и 1964 г. Особеното в случая е, че дори и да приемем огромни количества от него под формата на таблетки, веднъж преминали през храносмилателния тракт при проблеми с него се усвояват незначителни количества и това води до дефицит. Симптомите на този дефицит са разнообразни – от анемия  до тежки мозъчни увреждания. Вижте и какви са последиците от дефицит на Б12 за бебета и малки деца.

Важен също и Lactobacillus BulgaricusРазбира се имунитетът и здравето изобщо зависят и от човешките черва, където живеят над 400 вида бактерии. Затова е важно да приемаме пробиотици, които съдържат различни щамове полезни бактерии. Обръщам много голямо внимание на пробиотиците, защото те са важни за нас. Пробиотикът е нещо, което се съдържа в киселото мляко и затова е нужно да ядем истинско кисело мляко, за да поддържаме добро качество на здравето.

Крайно време е хората да разберат, че това, което ядеш е същото в главата ти. Ако ядеш храна за прасета, значи ти си прасе. Ако ядеш фина храна, био храна, за която са се грижили хората и вътре няма от токсините, то тогава и в тялото ти няма да има токсини под формата на опасни е-та. Затова апелирам да се приемат ензими от хората, които живеят в големите градове, пробиотици, витамини и особено лесноусвоима форма на Б12, колаген и т.н. които са с високо качество на производство. За мен храната е най-важната, след мисленето, разбира се и качеството на мисълта.

Друго на което искам да обърна внимание и да се грижа за хората е мислите да бъдат чисти, защото

Мисълта като завист

Изобщо всякакъв вид негативна мисъл отнема много от енергията на хората, а ние трябва да трептим с висока вибрация.

Негативните мисли са много ниски вибрации. Представете си една вода, която не се движи и постепенно се превръща в блато. Така че при нас мисълта винаги трябва да е силна като бистър планински поток, да тече бързо, да ни дава идеите и да действаме.

Трябва също да сме заобиколени с правилните хора, с правилната енергия на тези хора.Ценка Местанска за работата с деца отличници и таланти и титлата Мисис Баба

Не се заблуждавайте, че когато сте били приятел с някой друг дълги години това ви кара и ви вкарва в едно робство, макар че вие не искате. Аз не съм против раздялата на хората като приятели или семейство, защото издигайки се високо в духовно отношение по-бързо от партньора си вие вече не достигате до този синхрон, нямате тази необходима здравословна среда. Затова в семейните констелации, които правя за младите двойки и школата за младоженци, която правя вече от 6-7 години ме обнадеждават, защото разговорите, предварителните констелации, които правим с тези млади хора им дава една много богата връзка, еднакви цели и дори еднакъв начин на хранене. След втората година в школата за младоженци разбрах, че партньори с напълно различни предпочитания за храна вече са с еднакъв вкус на хранене, еднакви идеи, еднаква заинтересованост към семинари, еднакви планове за почивки и т.н.

Децата са слабото ми място.

Много обичам да работя с деца. Вече има много отличници. Единият от тях вече е успешен архитект. Мога да кажа, че преди 7 години започна работата си с мен една прекрасна девойка, която вече е директор на училище. Работя с детски учителки, които прилагат методите ми сред децата. Вече има деца шампиони в областта на тениса, алпийските ски, ски бягане, биатлон. Те са ми приоритет. Никога не съм отказвала час на дете. Това са моите ангелчета, с които работя с голямо удоволствие. По време на създаването на тази статия се  намирам в Германия , където давам консултации в клиника, а майките водят децата си.

Обичам работата си, защото доставя много щастие, много радост на хората, те постигат големи успехи. Горда съм, след като прочета в  хилядите е-мейли, които получавам, смс-и за положителните резултати от моите методи. Всеки ден се събуждам с усмивка, защото ще получа поредната благодарност дали ще е от майка, дали ще е от дете няма значение, и това ме кара да се чувствам много щастлива.

От октомври 2017 започна наживо по ФБ "Шоуто на ЦЕ". Тази идея ми дойде толкова внезапно един следобед в понеделник, че още вечерта беше вече осъществена! Това беше моето поле! В телевизионни предавания водещите не ми оставяха много време, прекъсваха ме, а най-важното все не можах да кажа... Затова сега се чувствам напълно удоволетворена и щастлива! Не бях очаквала толкова интерес и толкова много гледания! Сега бях в чужбина и няма тази възможност, поради работа до късно и заваляха писма с въпросите кога отново ще има! В шоуто имам възможност да обясня техниката, защо точно тези точки се потупват и най-важното -каня гости, които вече са работили с ТЕС и Бързата му форма и те разказват за успехите си в различните сфери на живота си, за домино-ефекта на терапията! Това са много ценни моменти за хората да чуят от другите дадените примери. Аз мога много да говоря, но съвсем друг полезен ефект имат тези доказателства за работата ми! 

Сега завършвам в Лондон за Мастър по ТЕС (Техника за Емоционална Свобода), което е най-високото призвание и съм много горда, че засега ще бъда единствената специалистка в България. Искам повече българи да ходят като мен, да инвестират в обучението си, в здравето, а не да прочитат по някоя книжка и да си мислят, че са ТЕС експерти и да се носи славата ни на шарлатани, на хора, които говорят недоказани истини. Сега съм се обучила и в най-новата форма на целия този метод на ТЕС, всичко това е иновация. Както има новости и нано технологии в строителството, във всички сфери на икономиката, същите тези нано технологии навлизат в психо-енергийната медицина. Един специалист като психотерапевт трябва постоянно да хваща тези обучения на нано психологията и да се усъвършенства. Много малко се работи като цяло на световно ниво. Повече се работи за икономиката, отколкото за медицината. Има различни стратегии, които не желая да коментирам. Около нас стреса, напрежението, нямането на това лично време ги затапва. Само тези, които работят за собствената си жизнена си сила, за нейното събуждане ще оцелеят, защото тялото съдържа една мощна сила. То е едно наше съкровище, което ние трябва да пазим. Инвестицията е много важна.

Ценка Местанска обучения и семинариПравя също групи за отслабване всяко лято. Работя с 3-4 групи за по 10 дни. Хората, които искат да отслабнат имат голяма вражда между тялото и техния ум, т.е. ума им саботира тялото. А обучението в тези ритрийти ги кара да имат нова система на хранене, нова система на мислене, които трябва да стабилизират подсъзнанието чрез специални техники и упражнения.

Аз съм казала на моите студенти 25-30% от доходите на месец трябва да са за нашето здраве. Дали ще ходите на семинари, дали ще ходите на обучения, ще си купувате книги – няма значение. Тези 30% , даже при мен са много повече като инвестиция, трябва да знаете, че са за вашето тяло.

Престанете да се стискате за всички пари, които трябва да се дадат за подобряване на мисълта, отблокирането на тези енергии на тялото, които са причинени от хора, събития, емоции и т.н. Всичко това е инвестиция и когато се научите да инвестирате ще бъдете успешни.

Българинът много рядко дава пари за ума си, не казвам за мозъка си, защото между ум и мозък има голяма разлика. Мозъкът е един орган, умът са полетата, в които можете да трупате какво ли не. Безгранично поле.

Декември 2017 направих един прекрасен уебинар за чудесата. Разработих го и като диск със специална музика, специални енергийни заряди в думите. Какво представляват чудесата? Случват ли се чудеса в моя живот? Защо имам съпротива на чудесата? Защо имам чувството, че те се случват на другите, а не на мен? Ставам магнит за чудеса. Вече получавам редица положителни отзиви от всички точки на света. Аз направих физическата работа по мениджмънта на този проект. Ако не бяха тези модели щях да се срина, да изпадна в депресия, защото всички около мен ме разколебават в моите сили, но аз вярвам в Чудото в мен. Наистина де факто Чудото е във всеки един от нас. Ние сме тези, които акумулираме тази енергия.

Желая на всички през новата 2018 година да мислят повече за здравето си. Да не си въобразяват, че то е даденост. Трябва наистина да го пазим като съкровище, да инвестираме, да правим ревизия какви чувства сме изживели през деня, какво ни пречи, как да се освободим. Нека първо се освободим от собственото си робство и след това да поддържаме замъка на здравето, на красотата, на радостта и на щастието.

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още