Антицелулитен крем серум с колаген за отслабване Inventia 200ml

 • Производител: Inventia
 • Кат. номер: 5906681485417

Колагенов серум за тяло за бързо отслабване (Антицелулитен крем - Dynamic Body Slimming Serum) е препарат с миризма и цвят на капучино. Този козметичен продукт е предназначен за борба с целулита, естетическите дефекти, които не дават покой на почти никоя жена. Въпреки, че има мека, кадифена текстура, този препарат е мощен враг на целулита. Целулитът – това е дефект, засягащ до около 95% от жените дори в периода на съзряване. Този недостатък не засяга само жени с наднормено тегло, но и много стройни такива. В общи линии, целулитът е неправилно образуване на мастна тъкан, определяно от специалистите като хронично, невъзпалително заболяване на мастната тъкан. Възникването на целулита е в резултат на увеличаване на обема на мастните клетки, които притискат съдовете и водят до влошаване на циркулацията на кръвта и лимфата и в резултат на това предизвикват метаболитни нарушения на тази тъкан.

Заради недостатъчно кръвоснабдяване адипоцитите започват да създават не само мастни клетки, но и токсини. Освен това, ексудати от неплътните кръвоносните съдове водят до отоци, допълнително нарушават циркулацията на органичните течности. Прекалено разрасналите се излишни мастни клетки оказват натиск върху колагеновите и еластиновите влакна, което води до тяхната деформация, причинявайки втвърдяване и загуба на еластичност в тъканта. Съществуват редица фактори, влияещи върху свръхрастежа на мастната тъкан. Първата причина са лошо балансирана диета и заседналият начин на живот, което често води до увеличаване на теглото, т.е. натрупването на големи количества мазнини. В допълнение, появата на целулита се дължи и на генетични фактори и наследственост. Въпреки това, основната причина за целулита са хормонални нарушения и големи количества женски полови хормони – естрогени, както и самата конструкция на женската кожа и основните влакна, намиращи се в нея. Ние нямаме влияние върху част от причините за образуването на кожата тип “портокалова кора”, въпреки, че изследвания, проведени от научни центрове, ни позволиха да разберем реакциите, които лежат в основата на това заболяване. И преди всичко, ни въоръжиха със знания, които позволяват да се борим ефективно с “портокаловата” кожа. Един широк поглед върху проблема и новият анализ на причините за нарушаването ни убедиха да търсим такива активни вещества, които гарантират на нашите клиенти максимални резултати. Подбраните от нас активни компоненти, влизащи в състава на тази формула, действат в много направления:

 • Стимулиране на липолизата, т.е. разлагането на мазнини в клетките, така че вече съществуващите клетки да не складират повече мазнини, а обратно – да започнат активно да ги разлагат.
 • Подобряване на микроциркулацията, за да се подобри оттичането на тъканта и отстраняването на събралите се токсини и мазнини, както и за улесняване на проникването на други активни вещества в проблемната мастна тъкан.
 • Забавяне на процеса на адипогенеза, т.е. на възникването на мастни клетки, тъй като незрелите клетки не са в състояние да натрупват мастни резерви.
 • Забавяне на липогенезата, т.е. натрупването на мазнини в мастните клетки, за да се ограничи максимално растежът им.

Нашето решение е борбата с първопричините за образуването на “портокалова кожа”. По-важното е, че този препарат не влияе само временно на състоянието на мастната тъкан, а позволява да се поддържат постигнатите резултати (предотвратява образуването на нови мастни натрупвания)

Действие на Колагенов серум за тяло за бързо отслабване

Редовната употреба на антицелулитния крем за отслабване води до осезаеми резултати като:

 • Загуба на тегло
 • Намаляване на прекомерното количество на извънклетъчната вода
 • Намаляване на обиколката на бедрата и задните части
 • Осезаемо намаление на “портокаловата кожа”
 • Подобряване на микроциркулацията, забележимо намаляване на видимите съдови “звезди”
 • Значително подобрение на хидратацията, плътността и еластичността на кожата

Състав на антицелулитен крем за бързо отслабване

Aqua, Isopropyl Myristate, Glycerin, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Hydrogenated Polyisobutene, Sodium Polyacrylate, Propylene Glycol, Borago Officinalis Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Collagen, Glyceryl Stearate, Caffeine, Butcherbroom (Ruscus aculeatus) Root Extract, Ivy (Hedera helix) Extract, Tocopheryl Acetate, Carnitine, Escin, Caesalpinia Spinosa Gum, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Tripeptide-1, Carrageenans (Chondrus crispus), Ceteareth-15, Xanthan Gum, Lecithin, Synthetic Wax, Elastin, Silica, Maltodextrin, Triethanolamine, Sorbitan Stearate, DMDM Hydantoin, Polysorbate 60, Lactic acid, TEA-Hydroiodide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylpraben, Isobutylparaben, Parfum, Benzyl Alcohol, CI 77499, CI 77491, CI 77492.

Активни вещества

Колаген – това е протеин, който съставлява приблизително 30% от общото тегло на човешкия протеин и цели 70% от протеина в кожата. Колагенът, заедно с еластина в кожата, образуват гъвкава мрежа, която придава еластичността и здравината на кожата, както и осигурява поддръжка за фибробластите. В допълнение, колагенът има необичайно свойство да се свързва с водата, което спомага за коригиране на нивото на хидратация на кожата. Колагенът стимулира, възстановява, дълбоко регенерира и овлажнява и общо подобрява еластичността на кожата. Колагенът, който се съдържа в препарата, стимулира възстановяването на колагеновите влакна в епидермиса, което води до повишаване на здравината на кожата и тя става по-еластична и гладка, а целулитът – по-малко забележим.

Liporeducyl ® – богата композиция от особено активни вещества, затворени в липозоми, което улеснява проникването им в епидермиса и дава възможност да се достигне до най-дълбоките слоеве на кожата. Активните вещества, достигащи до дълбоките слоеве на епидермиса, успешно се борят с целулита. В състава влизат:

* Кофеин – има доказана способност да влияе на липолизата. Кофеинът блокира ензима (фосфодиестераза), отговорен за разрушаването на частиците (сАМР), участващи в разграждането на триглицеридите. Той също така подобрява кръвообращението, което улеснява отвеждането на токсините.

* Есцин – веществото, което в естествения си вид се съдържа в семената на конския кестен. Есцинът изключително ефективно уплътнява малките кръвоносни съдове, повишава тяхната устойчивост на разкъсване и ексудиране на кръвна плазма, което в противен случай би довело до отоци. Така добре защитените съдове са подложени на многопосочните въздействия на есцина. Това съединение забавя действието на ензима хиалуронидаза, който разгражда основно свързващия съдов ендотел – хиалуронова киселина. Освен това, той забавя действието на други ензими, отговорни за разграждането на строителните вещества на кръвоносните съдове. Есцинът също намалява възпалението в кръвоносните съдове, инхибира активността на ензима, който произвежда възпалителните хормони в тъканта. Това вещество намалява вискозитета на кръвта, което я прави по-лесно придвижваща се и предотвратява тромбозите във вените. Освен това, то повишава тонуса на вените, като същевременно намалява обема им, като по този начин предотвратява застоя на венозна кръв. Влиянието на есцина не се ограничава само до кръвоносната система. Той наистина има лечебен ефект върху лимфната система, като подобрява цялостната лимфно-венозна циркулация.

* L-карнитин – наричан в последно време витамин BT, това е съединение, необходимо за енергетическото преобразуване на мастните киселини. Тази частица, която транспортира многоверижните мастни киселини към митохондриите, където те изгарят, и отстранява от тях средно- и късоверижните мастни киселини, а също така и ацилните, и други съединения, които са в излишък и могат да бъдат токсични. L-карнитин е също ефективен антиоксидант, който е в състояние да стабилизира биологичните мембрани. Също разкрива и своя защитен ефект върху кръвоносните съдове. В допълнение, той е съединение, което участва активно в премахването на токсините от организма. Неговото детоксикологично въздействие е следствие от изчистването на металите. Тежките метали, след свързване с L-карнитин, се отделят от организма, както и вредният излишък на биоелементи.

* Трипептид глицин-хистидин-лизин – олигопептид, който може селективно да улавя окислителни липидни продукти. Когато тези вредни съединения са свързани, ефективността на останалите съставки на композицията е значително подобрена.

* Екстракт от Бодлив залист (миши трън) – растение, богато на стероидни сапонини, фитостероли, флавоноиди, мастни киселини, тритерпени, кумарини и алкалоиди. Активните съединения (рускогенин и неорускогенин) стесняват кухината на кръвоносните съдове, което значително подобрява кръвообращението. Освен това, тези съединения увеличават еластичността на съдовете и забавят възпалитените процеси. Екстрактът от това ценно растение подобрява лимфната циркулация. Укрепва и уплътнява кръвоносните съдове и стимулира лимфната циркулация, ограничава изхвърлянето в околната тъкан, като по този начин намалява подуването и ускорява процеса на премахване на токсините.

* Йод – изключително ценен елемент в борбата с мастните тъкани. Влияе за подобряване и ускоряване на метаболизма. Това води, от една страна, до бързото премахване на мастната тъкан, а от друга страна – ускорява процеса на отделяне на токсините.

* Бръшлян (екстракт) – съдържа много съединения на активни вещества. На първо място, това са киселинни тритерпеноидни сапонини (а-гедергин), алкалоиди (еметинът), флавоноиди (рутин), фенокиселини (хлорогенова и кафеена). Благодарение на този богат състав, бръшлянът има противовъзпалителни и аналгетични свойства и също така стимулира опъването, уплътняването и свиването. Съединенията, които се съдържат в бръшляна (главно сапонини), имат силна способност за дренаж на тъканите и стимулират кръвообращението и лимфния поток. Това действие улеснява проникването на активните съставки в местата, където се депозират мазнините, и влияе на подобряването на тяхното усвояване, а като резултат подпомага извеждането на течности и токсини, обмяната на веществата и разграждането на триглицериди, свързани с адипоцитите. И накрая, екстрактът от бръшлян укрепва обикновено малките кръвоносни съдове като ги предпазва от напукване.

Екстракт от Centella Asiatica – веществата, съдържащи се в екстракта, стимулират фибробласти да синтезират колаген и еластин, а също и други протеини, свързани със здравината на съединителната тъкан. В допълнение, те стимулират преструктурирането на колагеновите влакна, изменяйки структурата на кожата и слоя епидермис, което се отразява на явно подобряване на здравината и еластичността на кожата и поради това става много по-малко видим ефектът “портокалова кора”. Екстрактът от Centella също има положителен ефект върху подкожното кръвообращение. Съдържащите се в него активни съединения, благодарение на подобряването на циркулацията на кръвта и укрепването на тъканта на околните кръвоносни съдове, предотвратяват появата на неестетичните “звезди”. Освен това, стените на кръвоносните съдове, под влиянието на активните компоненти на Centella, значително укрепват, увеличава се тяхната гъвкавост. Екстрактът от Centella увеличава степента на овлажняване и опъване на кожата, благодарение на което допринася за процеса на синтезиране на хиалуронова киселина. Екстрактът от това растение се използва локално, има силно антисептично и противовъзпалително действие.

Hydromanil ® – билков овлажняващ компонент, който използва галактомананови, богати на захар съединения от Тара Caesalpinia Spinosa, едно дърво, което расте в сухия климат на Андите. Hydromanil – произведен е по специални методи на триизмерни колоидни матрици на полизахаридите от дървото, съдържащи получени чрез контролирана ензимна хидролиза на олигозахариди на това растение.

Благодарение на иновативната технология на производство, овлажняващото активно вещество се освобождава постепенно. Овлажняващите свойства на това вещество са били потвърдени от съвременни изследвания, проведени ин виво. Hydromanil се характеризира не само с хидратиране веднага след еднократното му приложение, но и с ефект на натрупване и задържане на влага. Редовната употреба на продукти, съдържащи този компонент, значително подобрява хидратацията на кожата.

Масло от Пореч – маслото от пореч е много ценна суровина и се използва само в най-добрите козметични средства. Препоръчва се особено за суха, напукана и лющеща се кожа. Съдържа голямо количество от незаменими полиненаситени мастни киселини (ПНМК), в това число до 25% гама-линоленова киселина (GLA), която е основен компонент на човешкия епидермис. Тази киселина е необходима за поддържане и нормалното функциониране на кожата. Маслото от Пореч значително облекчава различни раздразнения и помага за възстановяването на кожата, като противодейства на преждевременното й стареене. Благодарение на уникалния си състав, то регулира влажността на кожата, омекотява епидермиса, намалява напрежението в тъканта и съпътстващия го сърбеж.

Витамин E – един от най-мощните природни антиоксиданти. Витамин E се препоръчва за грижа за всеки тип кожа, особено за зряла кожа с недостатъчна хидратация, бръчки и жълтеникав цвят. “Витаминът на младостта”, както често наричат витамин E, неутрализира свободните радикали, които разрушават структурата на кожата, като по този начин предотвратява преждевременното й стареене и образуването на бръчки. Предпазва епидермиса от изсушаване, предотвратява отслабването на неговата еластичност и здравина. Възстановява жизнения младежки вид на кожата и нейния блясък. Противовъзпалителните и регенеративни свойства на витамин Е способстват и за образуването на нови клетки.

Начин на приложение

Колагенов серум за тяло за отслабване Inventia се прилага в зоните, засегнати от целулит (горната част на ръцете, бедрата) чрез нанасяне и втриване. Препоръчително е да се използва два пъти дневно, сутрин и вечер. Препаратът се прилага чрез втриване с кръгови движения в посока към сърцето. За най-добри резултати се препоръчва да се използва Dynamic Body Slimming Serum след прилагането на Натурален гел Inventia за тяло и третираното по този начин място се покрива с фолио.