Колаген серум с витамин А и E 15 ml

  • Производител: Inventia
  • Кат. номер: 5906681485318

Колаген серум с витамин А и E (Collagen Serum Vit. A+E) срещу бръчки около очите, предпазва от преждевременно стареене на кожата в зоната. Представлява колагенов гел, който се характеризира с хомогенна гел-консистенция с леко преливащи цветове и слаб характерен мирис. Колагеновият серум съдържа повече “колаген в колагена”, т.е. характеризира се с високо съдържание на колаген в единица сухо тегло. Количеството на колаген в серума е увеличено с 10%. Препаратът е обогатен с две ценни за здравия вид на кожата витамини: витамин А и витамин Е. Тъй като витамините са силни антиоксиданти, загубата на тяхната дейност е предотвратена чрез затваряне в сфери, от които те се освобождават само при контакт с кожата.

Действие на Колаген серум с витамин А и E (Collagen Serum Vit. A+E)

  • Видим ефект на подмладяване на кожата около очите
  • Намалява бръчките под очите
  • Активно предпазва от преждевременно стареене на кожата около очите
  • Грижи се за взискателната и много деликатна кожа около очите
  • Омекотява, изглажда и подобрява еластичността на кожата, придава младежки блясък на погледа

Състав на Колаген серум с витамин А и E (Collagen Serum Vit. A+E)

Aqua, Collagen, Caprylyl Glycol, Elastin, CI 77007, Lactic Acid, Lactose, Cellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate.

Активни вещества

Колаген – това е протеин, който съставлява приблизително 30% от общото тегло на човешкия протеин и цели 70% от протеина в кожата. Колагенът, заедно с еластина в кожата, образува гъвкава мрежа, която придава еластичността и здравината на кожата, както и осигурява поддръжка за фибробластите. Колагенът има необичайното свойство да се свързва с водата, което спомага за коригиране на нивото на хидратация на кожата. Колагенът стимулира, възстановява, дълбоко регенерира, овлажнява и общо подобрява еластичността на кожата.

Витамин А – прилага се локално върху кожата, действа в различни направления. Първо, инхибира производството на колагеназа и еластаза, отговорни за разграждането на влакната, образуващи скелета на кожата. Инхибирането (подтискането) на техния синтез води до намаляване на бръчките и подмладяване на кожата. В същото време, витамин А осигурява по-добра защита от ултравиолетовите лъчи, поради увеличаване на естественото производство на филтъра – меланин. От друга страна, този витамин омекотява ефекта на вредната радиация, тъй като тя подтиска кератиноцитна диференциация. Прекомерното разрастване на външния слой на епидермиса, изграден от тези клетки, води до по-груба кожа с жълтеникав цвят. Витамин A, прониквайки в кожата, повишава нейната непропускливост на вода и така я предпазва от изтичането й от дълбоките слоеве. По този начин кожата става по-силно хидратирана и в същото време, мека и гладка. Използването на витамин А стимулира производството на протеини в епидермиса. Това повишава плътността на дермата и подобрява структурата на слоя. Едновременно с това, витамин А стимулира клетките на кожата като работи с различни ензими, което води до увеличаване на еластичността и плътността на кожата. Витамин А е добре известен антиоксидант. Той предпазва клетките на кожата от неблагоприятните ефекти на свободните радикали чрез поглъщането им.

Витамин E – един от най-мощните природни антиоксиданти. Витамин E се препоръчва за грижа за всеки тип кожа, особено за зряла кожа с недостатъчна хидратация, бръчки и жълтеникав цвят. “Витаминът на младостта”, както често наричат витамин E, неутрализира свободните радикали, които разрушават структурата на кожата, по този начин предотвратява преждевременното й стареене и образуването на бръчки. Той предпазва епидермиса от изсушаване, предотвратява отслабването на неговата еластичност и здравина. Възстановява жизнения младежки вид на кожата и нейния блясък. Противовъзпалителните и регенеративните свойства на витамин Е способстват и за образуването на нови клетки.

Начин на приложение на Колаген серум с витамин А и E (Collagen Serum Vit. A+E)

Малко количество колагенен серум се прилага в посока от външния ъгъл на окото към вътрешната част, като масажирате нежно кожата около очите и нанасяте на безопасно разстояние от ръба на клепача и ъгъла на окото. Серумът трябва да се остави върху кожата, докато напълно се абсорбира и след това на същото място се нанася малко количество колаген елексир за под очи

Препоръки и внимание

Съхранявайте Колаген серум с витамин А и E  в оригиналната опаковка на тъмно място при стайна температура, а по време на горещините – в хладилника. Противопоказания за използване на лекарството са остро възпалително състояние на очите и кожата около очите, остро и хронично възпаление на кожата, които изискват фармакологично лечение на хроничен алергичен и неалергичен конюнктивит, както и алергични реакции или свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.