Антимикробно защитно фолио Coversafe

10 декември 2020
Антимикробно защитно фолио Coversafe
 

Coversafe е самозалепващ се фолио с изключителни антимикробни свойства. Може лесно да се нанася върху всички видове повърхности, като маси и дръжки на вратите. Ефективен срещу вируси (включително SARS-COV2, отговорен за COVID 19), бактерии, дрожди и плесени, Coversafe силно ограничава разпространението на вируси и бактерии и защитава хората.

Антимикробното фолио Coversafe TM е разработено и предлагано на пазара от GERGONNE INDUSTRIE. Той включва естествената и революционна технология на компанията PYLOTE. 

 

Лесно за употреба и икономически изгодно : 1 поставяне – 4 години защита!


Основните предимства на антимикробното фолио Coversafe :

 • непрекъсната тройна защита (24 часа в денонощието): вируси (включително SARS-COV2); бактерии и плесени
 • бързо действие
  - коронавирус 229E: 90% за 1 час; > 99,9% за 24 часа
  - коронавирус SARS-COV2: 96% за 1 час
 • постоянно действие с течение на времето, без загуба на ефективност (тествано в продължение на 4 години)
 • естествена и биосъвместима технология, без странични ефекти и опасност за кожата
 • сертифицирано за контакт с храни
 • тънко (обща дебелина: 0,14 мм), прозрачно или матово
 • лесен монтаж и отстраняване без остатък
 • може да се почиства с обичайни почистващи продукти (сапун, белина, дезинфектант) без това да води до влошаване на антимикробната активност

Антимикробното фолио Coversafe се предлага пет размера:

ролка от 1490mm x 2.9m (4.32 кв.м)
ролка от 1490 мм х 30 м (44,7 кв. м)
ролка от 490 мм х 15 м (7,35 кв. м)
ролка от 690 мм х 12 м (8,28 кв. м)
форма на дръжката 165mm x 70mm (регистриран дизайн)

Всички продукти на Coversafe TM се доставят с 1 чистачка за нанасяне (за ролки), 1 ръководство за потребителя и маркиращи етикети.

Антимикробно защитно фолио Coversafe

Адхезивното Антимикробното фолио Coversafeᵀᴹ и течните дезинфектанти нямат еднакви характеристики и не отговарят на същите стандарти. Що се отнася до незабавната ефективност, течният дезинфектант е по-мощен, тъй като ще унищожи повече от 99% от микробите за няколко минути, докато антимикробният филм ще постигне същата ефективност след няколко часа, но има много голяма разлика в трайността на антимикробното действие.

Нека вземем за пример дръжката на врата на офис , която е дезинфекцирана сутринта, преди пристигане на служителите, и която се използва на всеки 10 минути. Тази дезинфекция ще бъде полезна само за първия човек, който е докоснал дръжката. По-късно микробите ще се вкопчат здраво и ще останат на дръжката. Виждате, че този вид дезинфекция е практически безполезен, защото до обяд дръжката на вратата ще бъде истинско гнездо на микроби.

От друга страна, фолиото Coversafeᵀᴹ непрекъснато и трайно унищожава микробите денем и нощем, 24/7. От рано сутринта, с Coversafeᵀᴹ, вашата дръжка е перфектно дезинфекцирана, а е добавен и бонус - антимикробното действие продължава да работи непрекъснато през останалата част от деня. Следователно рискът от микробно предаване на зарази силно намалява. Голямата разлика между течен дезинфектант и антимикробното фолио е в постоянството на антимикробния филм. Важно е, че с Coversafeᵀᴹ няма повече повтарящи се разходи за повтарящи се действия като ръчна дезинфекция, загубено време и обилна употреба на химически продукти. И няма повече повърхности, които да са слабо дезинфекцирани или изобщо да не са дезинфекцирани, поради липса на персонал или препарат. Coversafeᵀᴹ никога не свършва и винаги е на разположение, когато става въпрос за нашата защита.

Дали антимикробното фолио Coversafeᵀᴹ е наистина уникално?

Това е въпрос, който възниква непрекъснато и неговият отговор винаги е ДА, по няколко причини. Coversafeᵀᴹ включва естествената биосъвместима и патентована технология на PYLOTE. Това е революционна технология, която използва минерални керамични микросфери и се основа на 10 годишни изследвания.

За разлика от други продукти, предлагани на пазара, Coversafeᵀᴹ не съдържа метални йони, като например сребърни йони, които все повече биват критикувани от съображения за безопасност и сигурност. Нещо повече, тази технология позволява свободно движение, тъй като по ръцете не остават следи след докосване на повърхности оборудвани с Coversafeᵀᴹ. Това е единственото решение на пазара, което е сертифицирано като безопасно за контакт с храни. Можете да поставите ябълка или сандвич на масата, облепена с Coversafeᵀᴹ, без абсолютно никакъв риск. Друго голямо предимство е, че в Coversafeᵀᴹ няма изхабяване или активни съставки, което означава, че антимикробната активност е стабилна с течение на времето и е без загуба на ефективност.

Coversafeᵀᴹ е единственият продукт с толкова широка защита. Фолиото наистина е активно срещу Коронавируси ( 229 Е и SARS -Cov 2 ), вирус h1n1, ротавируси, аденовируси, гастроентерити или конюнктивит, ешерихия коли, стафилококус ауреус, салмонела и много други!

 

Инструкции за монтаж на антимикробното фолио Coversafeᵀᴹ

ВНИМАНИЕ: ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ВНИМАТЕЛНО

УПОТРЕБА: Антимикробното фолио Coversafeᵀᴹ е предназначено за вътрешна употреба, съхранява се при температура от (1 -35°C) и без пряко излагане на слънчева светлина и UB лъчи, да се изчака 48 часа преди употребата.
Преди поставяне : Антимикробното фолио Coversafeᵀᴹ е разработено така, че да се прилага без да остава следа върху повечето повърхности. Въпреки това, разнообразието от плотове и основи е голямо и всеки потребител трябва да провери пригодността на фолиото с предвидения субстрат, като се направи тестове в условия на употреба.
Не поставяйте Coversafeᵀᵀ, ако върху вашите плотове имат боя/ лак, чиято адхезия не е достатъчна. Продавачът не е отговорен в случай на повреда на основата. Подготовка на основата: преди нанасянето е задължително да се гарантира, че основата е гладка, чиста, обезмаслена и суха. Ако почиствате основата с някакъв продукт, уверете се, че тя е напълно суха, преди да поставите атимикробното фолио Coversafeᵀᴹ.

РАВНИ ПОВЪРХНОСТИ – МОКЪР МЕТОД – ПРЕПОРЪЧВА СЕ ЗА ПОВЪРХНОСТИ НАД
30см.

1.Ако повърхността е квадратна или правоъгълна, изрежете директно точния размер / 69 х 69сm за маса 70 х 70 сm/. Направете лъчи от 0,5сm. в ъглите. Ако повърхността има сложна форма, оставете излишък, който ще бъде изрязан и отстранен след поставянето.
2.Навлажнете обилно основата със сапунена вода / течност за миене 5-1%/ с помощта на спрей или пулверизатор.
3.Сложете фолиото върху мократа основа с протектора нагоре.
4.Отстранете защитното фолио, за да се открие залепващата страна.
5.Навлажнете добре залепващата повърхност със сапунена вода с помощта на спрей или пулверизатор.
6.Обърнете фолиото и поставете залепващата повърхност върху основата/ 2 души, ако повърхността е голяма/. Сложете фолиото, като го плъзгате.
7.Леко навлажнете подложката и го нанесете с лек натиск с предоставената шпатула / по цялата повърхност, започвайки от центъра към краищата/.
8.Приложете повече натиск, за да премахнете напълно водата/ по цялата повърхност, започвайки от центъра към краищата/. За да се осигури оптимално залепване, водата трябва да се премахне напълно. Ако е необходимо / при сложни форми/ , изрежете излишното фолио с помощта на макетен нож / оставете 0,3см от ръба на плота/. Не прилагайте прекалено голям натиск, тъй като може да се надраска плота.

РАВНИ ПОВЪРХНОСТИ –СУХ МЕТОД – ПРЕПОРЪЧВА СЕ ЗА ПОВЪРХНОСТИ ПОД
30см.

1.Изрежете фолиото до желания размер, като вземете предвид излишъка.
2.Отстранете около 2см от протектора и залепете фолиото. След това отстранете около 2см. от протектора / без да залепвате фолиото/.
3.Поставяйте фолиото с помощта на предоставената шпатула, образувайки ъгъл от 45° между повърхността на шпатулата и фолиото.
4.Постепенно свалете протектора и продължете да поставяте фолиото от центъра към страните.
5.Изрежете излишното фолио или го навийте отново на руло . Режете с помощта на макетен нож / оставете 0,3сm. от ръба на плота- не натискайте твърде силно, за да не го надраскате/

ПОСТАВЯНЕ ВЪРХУ ДРЪЖКИ НА ВРАТИ

1. Измерете дължината на дръжката, която трябва да бъде защитена и отрежете излишното фолио. Ако обиколката на дръжката го изисква, изрежете лентите с цел да предотвратите препокриването им.
2. Свалете защитното фолио.
3. Поставете фолиото /неотрязаната част/ върху изпъкналата част на дръжката (заоблената част навън). Приложете натиск с палци.
4.Поставете предварително изрязаните ленти една по една около дръжката. Приложете натиск с палци. Залепете първо лентите от долната страна , след това лентите отгоре

EТИКЕТ COVERSAFEᵀᴹ – За равни повърхности, поставете етикета върху основата, преди да започнете да нанасяте фолиото. Етикетът е капсулиран и цялата повърхност е антимикробна.

MЕТОД ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ

1.Повдигнете ъгъла с макетен нож, като внимавате да не повредите основата.
2.За да премахнете без следи, внимателно издърпайте фолиото към себе си под ъгъл 70°- 80° и продължете на малки участъци.
3.Ако след отстраняването има следи от лепило, почистете с кърпа напоена в ацетон или алкохол/ изоприл, етанол/. Проверете предварително дали използваният продукт не вреди на основата / боя и др/.

Вижте още :

Информационен лист за безопасност - PDF

Evaluation of virucidal activity of non-porous surfaces against Human Coronavirus SARS-CoV2 according to the methodology of Standard ISO 21702, May 2019

Сертификат за анализ

 

Пробиотиците подпомагат положително здравето, въздействат на имунитета, но само ако се използват висококачествени продукти. Ето защо е важно да се знае какво да се съблюдава, когато човек прибягва до тяхната покупка и прием.

прочети още

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания Пептидите на NPCRIZ, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

Lactobacillus bulgaricus е част от рода Лактобацилус, който представлява голяма група бактерии. Те съставляват съществена част от групата на млечнокиселите бактерии, наречени така, тъй като повечето от тях превръщат лактозата в млечна киселина. Родът Лактобацилус понастоящем се състои от над 125 вида и обхваща широко разнообразие от микроорганизми. Те са често срещани в природата. Много видове се срещат в гниещата растителност. Образуваната от тях млечна киселина подкиселява средата, което инхибира растежа на някои болестотворни бактерии.

прочети още