Още една полза от консумирането на яйца (ВИДЕО)

29 октомври 2017
Още една полза от консумирането на яйца (ВИДЕО)

Хората от хилядолетия консумират птичи яйца. Днес най-често използваните в ежедневието са кокошите яйца. Те съдържат редица витамини и минерали. Жълтъкът на едно средно голямо яйце осигурява повече от ⅔ от препоръчителния дневен прием холестерол, но съдържа също и холин, който е важен за бременните и кърмещи жени.

Спорен е въпроса дали след като жълтъка е богат на мазнини е задължително спазващите ниско-холестеролна диета да намалят консумацията на яйца. Проведени научни изследвания на доброволци, които консумират по 6 броя яйца на седмица не установява връзка със сърдечно съдови заболявания. Яйцата са отличен източник на белтъчини и каротиноиди, които са полезни за очите. Освен това жълтъците на яйцата са сред топ храните, богати на витамин B12. Ако препоръчителната дневна доза е 2.4 микрограма, то 2 сварени яйца съдържат около 1.5 микрограма.

Птичите яйца са потенциален източник на хранителна алергия. Друг риск, свързан с консумацията на яйца е заразяването им с патогенни бактерии от вида на Salmonella, като това става с фекалиите на снасящите птици. В съвременните птицеферми яйцата се почистват с дезинфекциращ разтвор, но трябва да се знае, че самите яйца са херметически опаковани чрез черупката. Точно отдолу под нея има 1 тънка ципа, мембрана, които пречат на проникването на патогенни бактерии. Отделно яйчният  жълтък също е отделен с тънка разделителна мембрана. Тези 2 ципи, както и жълтъка са източник на колаген. Днес има открити над 20 вида колаген, като в кокошите яйца се срещат основно два вида - I и V. В подробна статия на Dr. Axe е изяснено повече за съдържащия се колаген в кокошите яйца, а именно:

Колаген тип I се намира в кожата, сухожилията, артериалните стени и костите. Можем да го намерим също и в белезите от зарасналите раниТой е един от най-често срещащите се.

Колаген тип V също е от ключово значение за организма. Макар да не се среща изолирано, а често е свързан с колаген тип I, можем да го намерим в косата, клетъчните мембрани и плацентата.

Тънките ципи, които са точно под яйчните черупки са богати на хранителни вещества като съдържат хиалуронова киселина и ценни аминокиселини, които са полезни за ставите и съединителната тъкан.

Разбира се колагенът от тънката ципа се използва не само за проблеми със ставите, но и с козметична цел за заглаждане на бръчки по лицето. В това близо 3-минутно видео  

е представен абстракта на научно изследване, при което 20 здрави жени на възраст от 45 до 65 г. са подложени в продължение на 8 седмици на локално въздействие с помощта на водоразтворима яйцеклетъчна мембрана. Резултатът е, че човешките дермални фибропласти произвеждат повече колаген и еластин, дълбочината на бръчките е значително намалена.

Друго научно изследване потвърждава ефективността на  древния азиатски метод за лечение на порезни рани и обширни изгаряния с помощта на ципа от яйце.

Колагенът в тънката мембрана е с доказана ефективност и при намаляване на болките в ставите.

От друга страна в яйчния колаген се съдържат 2 ценни аминокиселини - пролин и глицин. Те подпомагат възстановяването на нова тъкан в храносмилателния тракт. Благодарение на тези аминокиселини бактериите и патогенните микроорганизми остават в червата, а не преминават директно в кръвния поток, както е при страдащите от синдром на пропускливите черва. Така с помощта на полезните вещества цялото тяло е предпазено от възпаление. 

Всички тези факти за яйцата и съдържащия се в тях колаген са публикувани в научно изследване още през  1984 г. Макар и сварени, те все още съдържат известни количества от ценния протеин в тънките ципи и жълтъка. Разбира се при наличие на заболяване или ако искате да загладите бръчките е трудно да се справите с консумацията на 1-2 яйца дневно, а използването на сурови ципи от яйца с неясен произход може да ви докара бактериална инфекция. Може би това отчасти обяснява защо в някои маски за лице се използва точно яйце като можете да използвате суров жълтък в комбинация с мед, сок от моркови, сметана и пр. Още прабабите ни са били наясно и с употребата на суров жълтък за различни маски за коса. Но тогава те са били от свободни и щастливи кокошки. За щастие днес можем да не губим от времето си и да чакаме чудодейната маска да подейства, а разполагаме с висококачествена козметика, която използва предимствата на модерните технологии за извличане на натурален, жив колаген.

Ако нямате медицински противопоказания редовната консумация на яйца може да ви направи не само по-здрави, но и видимо по-красиви. Ако желаете сигурен терапевтичен или козметичен ефект  можете да разчитате на козметика с колаген или хранителна добавка с колаген Invita skin beauty.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още