Списание EVA : За живия колаген на Inventia

4 декември 2014
Списание EVA : За живия колаген на Inventia

Колаген Inventia в списание EVA декември 2014 207 стр : Въпроси и отговори за живия колаген на Inventia

 

Какво означава жив колаген?

 

В края на миналия век в Полша е направено сензационно откритие – изолация на жив колаген от рибена кожа на молекулярно ниво. „Прескачайки“ във воден разтвор, натуралният колаген продължава да живее години извън организма на морските обитатели, от които е получен.

 


Феноменът на полското откритие

 


Белтъкът от рибената кожа продължава да е в същата конфигурация както сутринта, когато рибата е уловена. Това се постига в лабораторията на Inventia в Гданск чрез светкавично сваляне на кожата и обработката й преди да се разпаднат молекулите на колагена. Така без да губи спираловидната си структура, той преминава чист, макар и крехък и беззащитен, във водния разтвор. Разлят в бурканчета, той сбъдва вечната мечта за здраве и младост.

 

Най-важното, което трябва да знаем

 

Колагенът е най-важният белтък в човешкия организъм. Той е 40% от всички белтъци и основна част на съединителната тъкан, междуклетъчното пространство, костите, косата, зъбите. Съставлява и 70% и от белтъка на кожата, най-големия човешки орган с тегло от 2,5 до 4,5 кг и повърхност около 2,2 кв. м. Уви, колагенът не ни е даден веднъж завинаги. В организма той непрекъснато отмира и същевременно се произвежда и поддържа от фибробластите и другите клетки, които го обслужват. С времето обаче тази обмяна се забавя, настъпва дефицит на колаген и в резултат се появяват бръчки, заболявания и остаряване.

 

Механизъм за проникване на натуралния колаген

 

Натуралният колаген е трансдермален гел. Нанесен върху кожата, той не прилепва директно към колагеновите влакна, нито пък прониква във фибробластите. Натъквайки се на бариерата на епидермиса, рибният колаген се разпада на аминокиселини – същите, от които е изграден и човешкият колаген. Така обогатява извънклетъчното пространство на всички слоеве на кожата с аминокиселини и с витамин С активира фибробластите. В резултат се повишава синтезът на собствен колаген.

 

Какви са плюсовете на натуралния рибен колаген пред говеждия ?

 

Първо, той е „жив“ колаген. Разтваря се във вода, има запазена спираловидна структура и се абсорбира напълно свободно от епидермиса. При нанасяне върху кожата прониква по-дълбоко от говеждия колаген, защото има по-ниско молекулно тегло. Друг плюс е, че не алергизира, а неутрализира съществуващи алергии.

 

По какво се различава рибният колаген на Inventia от другите козметични колагени?

 

По формата си на трансдермален гел, който прониква в кожата. Единствен в света запазва биологичната си активност между 5 и 26°C и не я губи, преди да се усвои в извънклетъчното пространство. Той е първият в света продукт, който действа върху причините за стареенето, а не само върху белезите. Усвояването на колагена не изисква методи или техники, даващи странични ефекти и усложнения (както инжектирането на бръчките с говежди колаген). Запълвайки дефицита на собствен колаген, рибният стимулира работата на фибробластите. Няма мирис, не алергизира, унищожава бактериите, успокоява болката и сърбежа. Не прави кожата зависима от продукта.

 

Натуралният колаген Inventia е необичайно средство, чрез което жените по света могат да забравят за проблемите, с които се сблъскват всеки ден, грижейки се за кожата на лицето и тялото. Това не е просто още един продукт с евтин и недостатъчно ефективен протеинов хидролизат или друга смес, които нямат общо помежду си, с изключение на думата колаген в името.

 

Inventia е единствената компания на пазара, произвеждаща продукти, които съдържат най-важния протеин на човека – колаген в немодифициран вид, идентичен с естествено присъстващия в нашето тяло. Марката предлага три вида жив колаген – за лице, за тяло и за коса и нокти.

 

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на Inventia е Алоха България, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени oт читателите на EVA от сайта www.aloha.bg с 20 % отстъпка с код 8899. С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.

 

 

 

Маслото за брада е задължителна част от арсенала на всеки мъж с перфектен вид. Какъв е ефектът на маслата върху брадата и мустаците ви, как помага за ускоряване на растежа на брадата и как го използвате? Открийте тайните!

прочети още

Епщайн-Бар вирус Epstein-Barr virus (EBV) В края на XIX в. вирусът на Епщайн-Бар е бил все още много слаб. Тогава EBV патогенът не е бил страшно заразен или агресивен; за да се заразите, е била необходима директна обмяна на телесни течности с човек, който е имал активна EBV инфекция - а тези активни инфекции са били доста редки. EBV можеше да живее в спящо състояние у някого през целия му живот, без да предизвиква проблеми или симптоми.

прочети още

Откакто лекарите са се научили да диагностицират правилно синдрома на хроничната умора, са предложени много схеми за лечение и рехабилитация на такива пациенти. Една от иновативните техники до момента е технологията за лингвистично-вълнова генетика, разработена в Института по квантова генетика от екип от лекари и генетици под ръководството на П.П.Гаряев

прочети още