Списание EVA : За живия колаген на Inventia

4 декември 2014
Списание EVA : За живия колаген на Inventia

Колаген Inventia в списание EVA декември 2014 207 стр : Въпроси и отговори за живия колаген на Inventia

 

Какво означава жив колаген?

 

В края на миналия век в Полша е направено сензационно откритие – изолация на жив колаген от рибена кожа на молекулярно ниво. „Прескачайки“ във воден разтвор, натуралният колаген продължава да живее години извън организма на морските обитатели, от които е получен.

 


Феноменът на полското откритие

 


Белтъкът от рибената кожа продължава да е в същата конфигурация както сутринта, когато рибата е уловена. Това се постига в лабораторията на Inventia в Гданск чрез светкавично сваляне на кожата и обработката й преди да се разпаднат молекулите на колагена. Така без да губи спираловидната си структура, той преминава чист, макар и крехък и беззащитен, във водния разтвор. Разлят в бурканчета, той сбъдва вечната мечта за здраве и младост.

 

Най-важното, което трябва да знаем

 

Колагенът е най-важният белтък в човешкия организъм. Той е 40% от всички белтъци и основна част на съединителната тъкан, междуклетъчното пространство, костите, косата, зъбите. Съставлява и 70% и от белтъка на кожата, най-големия човешки орган с тегло от 2,5 до 4,5 кг и повърхност около 2,2 кв. м. Уви, колагенът не ни е даден веднъж завинаги. В организма той непрекъснато отмира и същевременно се произвежда и поддържа от фибробластите и другите клетки, които го обслужват. С времето обаче тази обмяна се забавя, настъпва дефицит на колаген и в резултат се появяват бръчки, заболявания и остаряване.

 

Механизъм за проникване на натуралния колаген

 

Натуралният колаген е трансдермален гел. Нанесен върху кожата, той не прилепва директно към колагеновите влакна, нито пък прониква във фибробластите. Натъквайки се на бариерата на епидермиса, рибният колаген се разпада на аминокиселини – същите, от които е изграден и човешкият колаген. Така обогатява извънклетъчното пространство на всички слоеве на кожата с аминокиселини и с витамин С активира фибробластите. В резултат се повишава синтезът на собствен колаген.

 

Какви са плюсовете на натуралния рибен колаген пред говеждия ?

 

Първо, той е „жив“ колаген. Разтваря се във вода, има запазена спираловидна структура и се абсорбира напълно свободно от епидермиса. При нанасяне върху кожата прониква по-дълбоко от говеждия колаген, защото има по-ниско молекулно тегло. Друг плюс е, че не алергизира, а неутрализира съществуващи алергии.

 

По какво се различава рибният колаген на Inventia от другите козметични колагени?

 

По формата си на трансдермален гел, който прониква в кожата. Единствен в света запазва биологичната си активност между 5 и 26°C и не я губи, преди да се усвои в извънклетъчното пространство. Той е първият в света продукт, който действа върху причините за стареенето, а не само върху белезите. Усвояването на колагена не изисква методи или техники, даващи странични ефекти и усложнения (както инжектирането на бръчките с говежди колаген). Запълвайки дефицита на собствен колаген, рибният стимулира работата на фибробластите. Няма мирис, не алергизира, унищожава бактериите, успокоява болката и сърбежа. Не прави кожата зависима от продукта.

 

Натуралният колаген Inventia е необичайно средство, чрез което жените по света могат да забравят за проблемите, с които се сблъскват всеки ден, грижейки се за кожата на лицето и тялото. Това не е просто още един продукт с евтин и недостатъчно ефективен протеинов хидролизат или друга смес, които нямат общо помежду си, с изключение на думата колаген в името.

 

Inventia е единствената компания на пазара, произвеждаща продукти, които съдържат най-важния протеин на човека – колаген в немодифициран вид, идентичен с естествено присъстващия в нашето тяло. Марката предлага три вида жив колаген – за лице, за тяло и за коса и нокти.

 

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на Inventia е Алоха България, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени oт читателите на EVA от сайта www.aloha.bg с 20 % отстъпка с код 8899. С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.

 

 

 

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още