• Начало »
 • Джаджи »
 • Български маски за лице с филтър от активен въглен разработка на БАН - ffp2

Български маски за лице с филтър от активен въглен разработка на БАН - ffp2

 • Производител: БАН
 • Кат. номер: FACEMASKBAN

Маската е разработена в БАН, предназначена е за многократна употреба и е снабдена с филтър с активен въглен от кайсиеви костилки (патентован от Проф. Д-р Нарцислав Петров).

 • Маската е с ниво на защита тип 2 (ffp2) - 98%
 • Висококачествен петслоен защитен филтър със свободно плаващ активен въглен.
 • Филтър от нетъкан текстил (100% полиестер). Може да се използва до 50 пъти
 • Маската е преминала лабораторни тестове и притежава ЕС сертификат.
 • Маската се почиства с пране до 60 градуса. Може да се центрофугира и глади.
 • Почистването на филтъра става посредством ютия с пара за 10-15 секунди (не се пере)

Активният въглен във филтрите е положително зареден, привлича отрицателно заредените вируси и ги неутрализира. Т.е. не е необходимо въглена да е разпръснат из целия филтър, а само да има достатъчно количество от него във филтъра. Така заряда от активния въглен покрива реално цялата маска и неутрализира противоположно заредените вируси.

Отговори на най-често задаваните въпроси за българските маски за лице с филтър от активен въглен разработка на БАН, директно от проф. Долашка

Сертификат на маските с филтър от активен въглен 

certmask_1.pdf
7,50 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 7,50 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Маски за лице с филтър от активен въглен

Отговори на най-често задаваните въпроси за българските маски за лице с филтър от активен въглен разработка на БАН, директно от Професор Долашка 

 

 1. Държа маската която е разработена в БАН, наистина ли тази маска ще ме предпази и за колко време ?

Тази маска ще Ви предпази ако я използвате правилно. Трябва да имате поне две маски в пликчета за деня, като ги сменяте, ако се наложи да свалите маската. Вечер маските се изпират и след това се изглаждат, като филтърът не се пере, а само се глади с ютия на водна пара. Тези две маски може да използвате около 4 месеца, ако ги поддържате правилно. 

 1. Някои от потребителите се притесняват, че филтрите по телевизията са с маркировка COVID19 и други надписи, а тези които са получили нямат такива обозначения. Защо е направено това ?

Показаните филтри по телевизията са с щампа и са мостри, за да се докаже, че са сертифицирани. Предлаганите на пазара филтри са без щампа, защото щампата оскъпява продукта. Има и филтри с щампа, които са на по-висока цена.

 1. Има и някой оплаквания, че маските не стоят пристегнати, а висят свободно. На какво може да се дължи и опасно ли е ?

Зависи от размера на лицето. Ако маската е по-широка, може да се скъсят връзките, за да е плътна до лицето. Маската трябва да е плътно до лицето.

 1. Вече се появиха сигнали, че хора са закупили маски "тествани в БАН" "произведени в БАН", които се оказват с много ниско качесто и нямат нищо общо с оригиналните. Как да различат истинските маски, разработени в БАН от ментетата ?

Има три вида на маските, които са разработени от нас, като те се различават по формата и големината на маската, но филтърът с активен въглен е един и същ.. Те са и съответно на различна цена. Показвам трите вида маски с активен въглен, които са разработка в БАН. 

 1. Как потребителите да знаят, кога филтъра трябва да се подмени ?

Ако филтърът се изглажда с ютия на водна пара и се поддържа правилно, може да се използва около 2 месеца, след което е желателно да се подмени, тъй като ефективността му започва да намалява.

 1. Какво точно значи Активиран активен въглен

Активният въглен е форма на въглероден материал преминала процес на активация, за да се формират в него голям брой малки пори с малък обем, благодарение на което той да притежава много голяма повърхност в рамките на 600-2000 и повече кв.м на грам. Голямата повърхност позволява той да адсорбира различни химични вещества и биологични обекти. Активиран активен въглен е активен въглен претърпял допълнителна обработка, която да доведе от промяна на химичния характер на повърхността или електрическия му товар/положителен или отрицателен/. Това се прави с цел да се повиши неговия адсорбционен капацитет спрямо даден обект.

В случая с вирусите товара на въглена, положителен или отрицателен, играе положителна роля. Ако товара съвпада с този на вируса тогава въглена отблъсква вирусите, като не позволява тяхното преминаване през филтъра. Ако товарът на въглена е различен от този на вируса тогава повърхността на въглена привлича вирусите, което способства за тяхната адсорбция т.е. задържане на повърхността му, като по този начин също не позволява преминаването им през филтъра.

Кайсиевите костилки са подложени на преработка и активиране по специална методика, защитена с патент от колектива на БАН. Така обработен активният въглен в малки количества има многократно повишена адсорбционна способност и привлича като магнит заредените повърхности на вируси и бактерии.

 1. При пране на колко градуса умира вируса ?

Желателно е маската да се изпира на ръка с топла вода и препарат, а не в пералня с общото пране. ФИЛТЪРЪТ НЕ СЕ ПЕРЕ, А САМО СЕ ИЗГЛАЖДА!

Самият процес на изпиране с всякакъв перилен препарат на текстилната част на маската убива вирусите останали върху нея без да е необходима много висока температура.

Филтърът с активен въглен е желателно всяка вечер след ползване да се нагрее с водна пара от ютия защото така се унищожават вирусите във филтъра. Желателно е тази обработка да се прави през тънко парче плат, за да се намали възможността от повреждане на плата на филтъра или ютията да е на малко разстояние от филтъра. 

 1. Може ли маската и филтъра да се обработват с UV-C §/

Може да се облъчат с UV лампи, но и редовното изпиране и изглаждане са достатъчни. При облъчване се убиват бактериите и вируса, но те остават в маската. При изпиране те не само се убиват, но и отстраняват от маската, отстраняват се и други полепнали частици, като прах, миризма и др.

 1. Трябва ли да носим със себе си и резервна маска ?

Да, трябва да носите две маски в две отделни пликчета. Когато използвате едната маска 2-3 часа и се наложи да я свалите, тя се прибира в чантата. След това от чистото пликче се изважда втората маска и се ползва ако се налага. Вечер се изпират и изглаждат и двете маски, изглаждат се и се поставят в чистите пликчета. Така се използват многократно и Вие сте сигурен, че са чисти и няма опасност от алергии или заразяване.

 1. Може ли филтрите да се слагат на други маски в които има място за такива ?

Филтрите може да се поставят и в други маски, но те трябва да имат същата кройка и защитна форма, за да не допуска преминаване на аерозолите извън маската. Важен е платът, от който са изработени маските, за да не предизвикват дразнене на кожата, да не пропускат преминаване свободно на аерозолите с вирусите или бактериите. Представените от нас маски са от 100% памук. 

 

 

 

 

Инструкция за употреба на предпазна маска за лице с филтър, съдържащ активен въглен

Информация за потребителя:

При правилно използване на маската, Вие значително намалявате риска и вероятностга да се заразите с нежелани вируси и инфекции.

Маската се състои от 2 части:

 • Първата част е самата маска, изработена от плат 1ОО % памук, сертифициран по стандарт 100 на ОЕКО-ТЕХ Zurich. Маската е трислойна. Препоръчително е да се пере ежедневно, с топла вода, ръчно или автоматично, до 60°С. След изсушаване да се глади с ютия.
 • Втора част - Филтър с активен въглен, петслоен. Проверява се дали филтърът е сложен добре в джоба на маската, като същият се разтърсва. През 12 часа е препоръчително филтърът да се извади и да се третира с пара, за 10-20 секунди, с домашна ютия. Същият да не се пере!

Начин на употреба:

 • Филтърът се разтръсква, за да може карбоновите гранули да са разпределени по средата.
 • Проверява се позицията на филтъра да е поставен в положение отпред един пласт и към лицето 2 пласта.
 • Маската се разпъва по вертикала така, че носът и устата да бъдат покрити от тъканта.
 • Позицията на филтъра да е между носа и устата.
 • Маската се поставя към лицето, като с две ръце се обтяга ластикът и се слага зад ушите.
 • Активният въглен в маската задържа до 48 часа вирусните клетки.
 • Филтърът може да се регенерира ежедневно.

Съхранение:

Да се съхранява в сухи и проветриви помещения, при температура от +5°С до +35°С, далеч от агресивни вещества u техните изпарения, както и от гризачи.

Опаковка: 1 брой в плик.

Срок на годност: При правилно съхранение - до 5 години. При употреба - до износване на плата.

Ползи на маската: Маската е изработена от сертифицирани за безвредност при човешка употреба материали. Маската с филтър е за многократна употреба, пере се при спазване на инструкциите. Филтърът се третира на пара за 10-20 секунди, да не се пере.

Внимание: При нарушаване на целостта си, филтърът е негоден за употреба.

 

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!