• Начало »
  • Новини »
  • Мартин Гергов за трансформацията от четирикратен шампион до Mr.3hours

Мартин Гергов за трансформацията от четирикратен шампион до Mr.3hours

8 декември 2017
Мартин Гергов за трансформацията от четирикратен шампион до Mr.3hours

Името ми е Мартин Гергов и не съм от големия град, а от малкото Родопско селце Свирачи.

Едно от нещата, които винаги ме комплексираше, ако мога така да се изразя е било ниското ми тегло. Именно и това беше причината да започна усилени тренировки, за да повиша мускулната си маса, която в 11 клас (бил съм на 16 години) беше около 45 кг при ръст почти 175 см. Нямах особено самочувствие, освен, когато бях сам във фитнес залата. Казвам сам, защото или по точно казано 2 години назад, аз започнах тренировки във фитнес залата на един хотел. Там реално не получавах никаква подкрепа, освен майтапи, относно телосложението ми. Така, че не е добре нито да си слаб, нито да си дебел и от естетическа, и от здравословна гледна точка!

Мартин Гергов в началото на спортната си кариера

Подигравките и липсата на внимание ме накараха да се преместя в друга фитнес зала. Хах. Трудно можеше да се нарече фитнес зала (ето я на снимката – снимах я преди няколко години, но нямам снимки от времето, когато започнах тренировки там).

Но вниманието, което получавах от треньора там беше несравнимо с нито един модерен фитнес център. Миришеше на мухъл, беше студено през зимата, но това бяха просто подробности. Въпреки всичко по това време фитнесът тепърва беше започнал да навлиза в България и цялата информация по списанията, както и познанията на тогавашните спортуващи непрофесионално бяха объркващи. Тренирах по програмата на даден културист без да знам, че тази програма изобщо не е за мен. Резултатите едва, едва се повишаваха, но не спирах да следвам мечтата си да повиша мускулната маса!

След като завърших 11 клас ме приеха във ВВОВУ „Васил Левски” в гр. В. Търново, където се налагаше да бягам през оградата на училището, за да си направя тренировката навън, поради кофтите условия в училището... уж за спец части!

Малко по-късно вече бях старшина на рота в гр. Крумовград, и след редица ходения по трънливите фитнес и диетични пътеки, след надеждите, че като изпия 2-3 кила гейнър за месец... хах... ще стана като културиста изобразен на кутията! Но. Всъщност подържах 58 килограма с доста упорит труд – без треньор, а с експерименти от списания и книги. И така един ден попаднах на вестник „Културизъм”. И... уау! В една от страниците на вестника бяха публикувани резултатите по силов трибой от Републиканско състезание. Сравнявайки ги с моите в категория до 60 килограма... аз имах по добри от златния медалист! Само след месец стегнах багажа си и заминах за гр. София за да се пусна в битката за златния медал, като смятах, че наистина е златен.

Мартин Гергов четирикратен шампионЗа съжаление се оказа, че медалът не е от злато, а просто някаква си тенекия... когато го спечелих след година тренировки с треньор. 

Въпреки това не спрях, защо реших, че ако стана Световен шампион, тогава може би ще бъде златен и наистина професионалният спорт ще ми осигури една добра заплата. Все пак нали това е моята професия!

И така станах 4 пъти шампион на България, направих Държавен рекорд, класирах се на 4-то място по мъртва тяха в Света на първото ми Световно.

И спрях, колкото и да ми харесваше, защото наградата, която даваха за първо място беше смешната сума от около 2500 долара. Най-големите резултати, които съм постигал в тренировките си по силов трибой в категория 75 килограма са били – клек с 250 килограма, вдигане от лег – 180 кг и мъртва тяга 280 килограма.

Много хора незапознати с тренировките и правилното хранене ще кажат, че съм имал такива резултати, защото съм поемал анаболни стероиди! Но ще им кажа, че много грешат. Ако не вярвате пробвайте с анаболни стероиди – тъпчете се (ваша си работа... ако нямате акъл в главата), но ако не правите тежки тренировки в комплект с правилно хранене, не си мислете, че ще постигнете резултати, които ще ви издигнат на Световно ниво.

Просто ще си увредите черния дроб, бъбреците, сърцето и прочее, така, че не ви съветвам да взимате забранени стимуланти. Ясно е, че без тях не може в професионалния спорт въпреки, че има допинг. Но кой е казал, че професионалния спорт е за здраве. Включва ли лекарства – вече здравето отива на по заден план!

Мартин Гергов за анаболите, хранителните добавки и фитнеса

Предполагам ще ви бъде интересно да споделя, кои са най-добрите упражнения за направата на красиво тяло?

И веднага отговарям, че това са базите – клек, вдигане от лег, мъртва тяга, гребане с щанга от стоеж, френски преси, раменни преси и още няколко. Запомнете, че всики останали програми навлезнали от Щатите и откъде ли не, диети по кръвни групи и прочее са пълна порнография. Нито веднъж в живота си, никога, ама никога не съм чувал тази дума „диета по кръвна група” или „табата” , стрийт фитнес” и прочее глупости на търкалета, докато бях в Национална спортна академия. Там тренирах с едни от най-великите треньори от които получих и най-добрите си резултати. В такива среди, ако споделиш нещо от подобните програми по горе – ще те помислят за... хах.. дори не мога да си го помисля!!!

Фитнес инструктор Мартин Гергов за спорта, правилното хранене, хранителните добавки, витамин b12 и Mr. 3 Hours

Така, че нещата са много прости в случай, че желаете да изградите красиво и силно тяло. И да може и без анаболни стероиди. Но! Спазвайте следните затвърдени завинаги пътеки:

  1. Тренирайте по една мускулна група на ден, като задължително включвайте базови упражнения.
  2. Не тренирайте сам, а с правилния тренировъчен партньор. Когато съм имал най-добрите си резултати – аз никога не съм тренирал сам. Може да разбираш всичко, но запомнете, че без помощ в последните повторения в зависимост от целите – просто правите половиначата работа. Със силовите тренировки се горят и мазнини естествено и то много повече от разните модееееерни, ама в кавички кардио програми с лъскави ефекти и безброй дефекти!
  3. Хранете се правилно като заложите на протеини идващи най-вече от месо, яйца, риба, мляко(но истинско мляко, а не от палмово масло и някакви си изсушени субстанции с неизвестен произход) , въглехидрати – кафяв ориз, картофи, типов хляб, овесени ядки. Мазнини – наблягайте на омега 3 мастните. И дръжте последователността им в този ред в случай, че искате да поддържате оформено тяло с нисък процент мазнини. Естествено приемът на белтъчини, въглехидрати и мазнини е различен за всеки в зависимост от метаболизма и целите. Лично аз съм ял системно на ден по 5 килограма кафяв ориз (сварено тегло), един килограм месо, яйца (понякога по 20 яйца на ден), пиел съм олио дори по 100-200 мл, плюс 5 литра вода на ден. И така съм достигал тегло от 84 килограма. Но аз съм с бърз метаболизъм. Така, че не, че упражненията не работят, а просто вие не ги изпълнявате правилно. Не, че не става без протеини на прах, а просто не се храните, както трябва.
  4. Приемайте витамини и ензими. Да може да ги добавите като целта е по бързо възстановяване след тежките тренировки, както и по добро и по бързо разграждане, и усвояване на хранителните вещества. Масово хората приемат витамин А колко хора от вас приемат витамин Е, а ако запитам за може би най-мощният витамин B12. Може би повечето от вас ще кажат, че си ги набавят с храната! Глупости! Пълни глупости. Масово населението се храни с банички, мекици, пици, екзотични салати и какви ли не храни „бoклуци” и искате да ми кажете, че от тях ще си набавите витамините, и протеините, и въглехидратите, и мазнините. Не! Няма да ги набавите! Освен, ако не се храните – нещо подобно като в моя случай! В противен случай ще си набавите болести! Така, че ако начина ви на стандарт не ви позволява да се храните пълноценно, то съветът ми е да не забравяте поне за витамин B12, който ще ви бъде добър и физически, и психически помощник!

Много мога да говоря по тази тема имайки предвид опита си и обучението ми от моите велики треньори, като малцина могат да се похвалят с това! Изнасял съм и лекции на доктори, ако става въпрос по темата за добавките!

А, сега ще отделя време на шарлатанията в интернет!

Наред с измислените програми, за които мога да кажа само, че одобрявам – ДА, така е горят калории. И до там! Но калории горим и с мотиката на село, нали! Така, че преминавам към следващото изречение! Та наред с измислените програми за красота са така разпространени и ИЗВЕСТНИТЕ фитнес инструктори, като не малка част от тях, никога, ама никога не са стъпвали на състезателни подиум(не че ако са стъпвали всичко е 6+). Та става дума за известните посредством платени реклами, сео оптимизирани „фитнес треньори”... (да, да знам, че имате завършен двуседмичен курс за фитнес инструктор), проповядващи глупости на търкалета. Именно и това беше една от причините да си направя сайт след като приключих със състезанията поради смешните заплати, които даваха – никой не бяха от хубаво нали! J

Мартин Гергов фитнес реалити САЩЗапочнах да работя като фитнес инструктор в град София след като спрях със състезанията. Но реално погледнато аз бях известен в моите си професионални среди. Не бях танцьор в клипа на Азис, нито пък ме даваха по телевизията... бях господин „Никой”! Трябваше на всеки един да обяснявам кой съм и какво съм постигнал. И така реших, че трябва да си направя сайт. Нямах нито познанията, нито компютър, а дори не знаех и как се влиза в интернет! И насочих спортната си злоба в тази насока! Тръгнах сам, като в „доброто” старо време от онази миришеща на мухъл заличка. Научих се, че вместо да преписвам текста, същият може да се копира. И така за 2 години су направих 20 сайта от които направих един. Годините вървяха, започнаха да ме търсят в интернет. Поканиха ме да пиша за списание срещу хонорар благодарение на първата ми статия „Как Снежанка изневери на Дядо Коледа”. Участвах в проект на Актавис, станах автор във вестник Труд (където естествено злоупотребиха с доверието ми), класирах се и на най-големия фестивал за трейлъри в Лос Андежелис с риалитито си „На война с мазнините без повиквателна”.

Мартин Гергов курс GoogleНо в един момент започнах да бягам от челните позиции на търсене в Гугъл! Оказа се, че да си на първа позиция в Гугъл в повечето случаи са платени реклами и/или сайтове, които са подхванати от специалисти в маркетинга, чиято цел е да издигат и треньори с финансови възможности естествено. Но масовката не разбира от това, тя вижда нещо на първа страница или в нагласените коментари на някой форум и щом има 100 коментара, че това е супер, значи е така! Но може и да не е!

Именно затова пренасочих обучението си и в сферата на онлайн маркетинга! Завърших и курса на Гугъл за онлайн маркетинг, бях и по семинари. Направих и сайт www.3Hours.eu, чиято цел е да напомня на хората да се хранят на 3 часа, както и да усмива псевдо разбирачите посредством главните действащи лица – госпожа Стромба Шекерова, Господин Анадрол Шварцхолгън и синът им Мр. 3 Часа. В момента съм наблегнал на създаването на видеа в стил „Зелен екран” навлизайки в Youtube. Учудвам се как хората се кефят на простотията – как някой си режел ноктитем, друг незнам си какво. Целта ми е да проповядвам истината в сфера в която смятам, че съм се доказал без нагласени пиари, такава, каквато е! И не съм нито християнин, нито мюсюлманини, нито будист, нито националист. Няма да защитя и най-големия си приятел в случай, че е лъжец, убиец и прочее... без значение за колко пари става дума! Научете се и вие да не бъдете такива и ще бъдете вътрешно богати и много по-щастливи и здрави!

Какви са плановите ми за в бъдеще? Хм! Хубав въпрос. Да науча английски и да напусна Балканите! Защото България определено не обича талантливите хора! Нищо лично , просто демократично! Това е по моите си статистики!!! За цялата си практика до момента мога да кажа хубави думи само за една компания за която съм работил реално в България и тази компания беше чужда – World Class Health Academy. Опс и още 2 виртуални, но и те са чужди компании, въпреки, че комуникацията ми е през Гугъл преводач. За жалост World Class Health Academy не издържа тук! Крайно време е да я последвам!

Благодаря ви, че прочетохте разказа ми... може да коментирате по свой вкус!

Ако желаете да научите повече за мен, както и да прочетете някоя от 800-те + статии, които съм написал в блога ми – последвайте следния линк: https://mgergov.com/toraefimerida

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още