Хранителни добавки

Защо колагенът е така важен за Вас и Вашите близки ?

Имате ли проблеми със ставите, гръбнака и сухожилията ? Ако нямате, Вие сте щастлив човек. Приемете нашите искрени поздравления. Но навярно познавате много хора, които имат тези проблеми.

Колагенът - един от най-важните компоненти на нашето тяло.

За безпроблемната работа на нашата опорно-двигателна система отговаря специален белтък, наречен колаген. 

Той се явява основен компонент на съединителната тъкан в тялото (кожа, нокти, коса, кости, сухожилия, хрущяли) и съставлява около 25% от всички протеини на човешкото тяло.

Здравото тяло е в състояние да синтезира колаген за ставите, ноктите и други негови части в правилните количества, но редица заболявания нарушават този процес. Отделно, много хора трябва да се справят с травми, изгаряния, оперативни намеси, т.е. с такива ситуации, при които организмът се нуждае в най-кратки срокове да възстанови целостта на съединителната тъкан. 

А възстановяването е не на друго, а точно на синтеза на колаген. И ако не подпомогнем тялото, процесът може да се проточи с месеци и години.

Регенеративните процеси в организма и възрастта

Възрастта до голяма степен се отразява на способността на организма да синтезира колаген : колкото по-възрастен е човек, толкова по-дълго той трябва да лекува раните и счупванията. 

Да, и  повечето ставни проблеми също се появяват с напредване на възрастта. Ако до 40 години само половината от човечеството има оплаквания, на възраст около 50-тте страдащите са вече 75% и на възраст над 70 години - 90%.

Това не е суха статистика, това е реалност, с която трябва да се съобразяваме.

В тази ситуация не е разумно да бъдеш безгрижен. Но няма причина за обезкуражаване !!! Науката не стои на едно място и вече предлага повече решения, които да се справят с този проблем и което е най-важното - да го предотврати.

Преставяме Ви нутрикозметика от най-висок клас, разработена в лабораториите на Inventia - хранителни добавки с лиофилизиран колаген капсули за пиене и Витамин C Plus. 

Производители
Подреди по