Колаген Invita Active 60 капсули

  • Производител: Inventia
  • Кат. номер: 5906681485752

Хранителната добавка с хрущял от акула Invita Active срещу болки в ставите, осигурява висока доза натурален колаген с формулата на тройната спирала, същият колаген, който се среща естествено в организма. В допълнение към чистия натурален колаген, капсулите съдържат също:

  • Хрущял от акула, съдържащ колаген тип ІІ
  • Глюкозамин сулфат
  • Хиалуронова киселина и
  • Екстракт от Индийски тамян (Boswellia Serrata).
125,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 125,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Хранителната добавка с хрущял от акула Invita Active срещу болки в ставите, осигурява висока доза натурален колаген с формулата на тройната спирала, същият колаген, който се среща естествено в организма. В допълнение към чистия натурален колаген, капсулите съдържат също:

  • Хрущял от акула, съдържащ колаген тип ІІ
  • Глюкозамин сулфат
  • Хиалуронова киселина и
  • Екстракт от Индийски тамян (Boswellia Serrata).
Хранителна стойност. Съдържание на съставките в дневна доза от 2 капсули (837 mg)  
Лиофилизиран рибен колаген, включващ: 400 mg  
естествен рибен колаген, лиофилизиран 80 mg  
колаген тип ІІ 128 mg  
хондроитин 19 mg  
Глюкозамин сулфат KCL, включващ: 150 mg  
глюкозамин сулфат 89 mg  
Екстракт от Индийски тамян (Boswellia Serrata),включващ: 80 mg  
босвелиева киселина 56 mg  
Хиалуронова киселина 15 mg  
     

Хранителната добавка Invita Active е напълно натурален продукт и не съдържа никакви токсични химикали или метали.

Мускулно-скелетните заболявания в момента са едни от най-сериозните социални, здравни и икономически проблеми в света. В развитите страни ставните болести възлизат на над 50 процента от случаите на хронични заболявания и са най-честата причина за дългосрочна нетрудоспособност. Така те са едни от най-срещаните заболявания, които могат да бъдат класифицирани като болести на съвременния свят. Причините за този факт са, както претоварването на опорно-двигателния апарат чрез интензивен спорт или тежка физическа работа, така и разрушаването на ставите, на което са особено податливи хората в зряла възраст. Липсата на физически упражнения, заседналият начин на живот и стресът също може да допринесат за това състояние. Всичко това превръща ежедневните ни дейности в източник на болка. Вследствие, често стигаме до болкоуспокояващи, които само облекчават болката, но не лекуват причините. Нещо повече, техният дългосрочен прием може да предизвика дразнене на стомаха или увреждане на бъбреците.

За превенция на скелетната система си заслужава да се използват природни решения.

Хранителната добавка Invita Active е продукт, предназначен за хора, които се стремят да запазят нормалното функциониране на опорно-двигателния си апарат. Препоръчва се на активни хора, изложени на претоварване на ставите и хрущялите. Добавката е изключително полезна и за възрастни хора, които искат да предпазят ставите си, както и по време на възстановяване след травми на ставите, сухожилията (или хрущялите).

Хранителната добавка Invita Active е богата на натурални съставки. Тя съдържа голяма доза от колаген под формата на тройна спирала, който се среща естествено в организма. В допълнение, добавката включва хрущял от акула, глюкозамин сулфат, хиалуронова киселина и екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata). Това са добре известни и ефективни съставки за превенция на заболяванията на ставите. Трябва да се отбележи, че всички те - колаген, глюкозамин, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат (включеният акулов хрущял), са основни компоненти на скелетната система. Колагенът е част от сухожилията, хрущялите и костите.

Глюкозаминът и хиалуроновата киселина са компоненти на синовиалната течност. При недостиг на глюкозамин, ставите стават по-податливи към увреждания. Хиалуроновата киселина увеличава вискозитета на синовиалната течност и запечатва ставната кухина. Хондроитин сулфатът също е част от ставния хрущял, неговият продължителен недостиг може да доведе до ревматични заболявания.

Колагенът и колагеновите протеини съставляват 70% от сухото тегло на хрущяла. Колагенът също така е важен компонент на сухожилията и костите. Колагенът придава забележителни механични свойства на тъканите.

Благодарение на колагенa, сухожилията са едновременно гъвкави и издръжливи. Нашите кости са съставени в 90% от колаген. Нарушената обмяна на колагена в костите може да доведе до декалцификация, което ги прави податливи към фрактури на костите. Кости, бедни на колаген, са изложени на риск от остеопороза. Колагенът също е необходим за производството на синовиална течност. Аминокиселините, съдържащи се в колагена, стимулират активността на хрущялните клетки, вследствие на което ставите имат по-добра подвижност. Изсушеният чрез замразяване натурален рибен колаген е част от Invita Active. Процесът на лиофилизация позволява да се затвори в капсула натурален жив колаген с тройно-спирална формула. По този начин е възможно да се запази живият колаген и да се предотврати неговата загуба. Колагенът в капсулите Invita Active присъства и в компанията на хрущял от акула, който позволява да се използва оптималната доза активни вещества побрани в една малка капсула. С течение на годините, количеството на колагена в тялото ни намалява, което води до много неблагоприятни промени. Invita Active ни позволява ефективно да предотвратим това явление.

Хрущялът от акула е естествен източник на колаген тип II, хондроитин сулфат, калций и фосфор. Съдържащият се натурален хондроитин в хрущяла на акула защитава срещу дегенерация на хрущяла и дава устойчивост при деформация при физически усилия. Компонентите на хрущяла от акула подобряват възстановяването на ставния хрущял и имат пряко въздействие върху възпалителните медиатори, отговорни за разрушаването на дадения хрущял. Хрущялът от акула ускорява регенерацията, повишава устойчивостта на организма. Той се използва при остеоартрит, ревматизъм, остеопороза и артритни заболявания. Съдържа калций и фосфор, минералите необходими за правилното изграждане на скелетната структура. Хрущялът от акула е високо ценен в традиционната китайска медицина.

Глюкозаминът влияе благоприятно на процесите на възстановяване на хрущялите. По пътя на биохимичните процеси, глюкозаминът играе роля при формирането на съставките, които изграждат структурата на хрущяла. Освен това, като компонент на синовиалната течност, глюкозаминът защитава нашите стави. Глюкозаминът се абсорбира добре- около 90% се абсорбират в чревния тракт. За съжаление, той не се намира в никой от основните хранителни продукти, така че единствената възможност да си го доставим е чрез хранителни добавки. Доказано е, че глюкозаминът намалява активността на някои ензими, които играят роля в разрушаването на ставния хрущял. Химичната форма на глюкозамина също е важна. В Invita Active глюкозаминът е под формата на сулфатна сол (глюкозаминов сулфат), защото това е единствената потвърдена активна и ефективна форма на глюкозамина. На пазара за хранителни добавки присъстват съединения като глюкозамин хидрохлорид или азот-ацетил-глюкозамин – действията и на двата вида не са съпостовими на действието на глюкозамин сулфата. Заслужава да се отбележи, че сярата, съдържаща се в глюкозамин сулфата, играе важна роля в стабилизирането на съединителната тъкан в структурата на хрущяла.

Хиалуроновата киселина е много важен хранителен елемент за ставите. Това съединение принадлежи към групата на гликозаминогликаните, които укрепват тъканта. Хиалуроновата киселина свързва заедно протеогликаните, образувани с глюкозамин и хондроитин, и така създава много трайна, устойчива на натиск и гъвкава матрица на хрущяла. Най-важната черта на хиалуроновата киселина е способността и да задържа големи количества вода, което води до подобрено функциониране на синовиалната течност, намалявайки по този начин триенето между хрущялите. Хиалуроновата киселина в синовиалната течност, освен че дава подходящ вискозитет, предотвратява изтичането на синовиална течност по време на огъване и натоварванe - действия, чрез които се повишава налягането в ставата. Проучванията показват, че форми съдържащи хиалуронати намаляват болката и подобряват функцията на коляното при пациенти с остеоартрит на коляното. Хиалуроновата киселина засилва хрущяла и структурата на ставата, което помага при амортизация и съответно предпазва ставите от претоварване.

Индийски тамян (Boswellia Serrata) е дърво, което расте в планинските райони на Индия, Северна Африка и Близкия Изток. Екстрактът се извлича от смолата на това забележително растение, което се използва в медицината, както като индуско противовъзпалително средство, така и заради аромат си на тамян. Екстрактът в Invita Active съдържа до 70% бозвелови киселини, които са биологично активни вещества. Бозвеловите киселини са отговорни за деактивиране на ензимите (5- липоксигеназа), което води до спиране на възпалителните ефекти на някои вещества (левкотриени). Проучването потвърди наличието на силен противовъзпалителен и обезболяващ ефект на екстракта от Boswellia Serrata. При ревматоиден артрит сковаността на ставите намалява при третиране с екстракт от Boswellia Serrata. При проучвания върху плъхове, противовъзпалителеният ефект на екстракта от Boswellia Serrata се сравнява с известните антивъзпалителни агенти и аналгетици като ибупрофен и индометацин. Този екстракт е ефективен и при намаляване на отоци, които често са свързвани със ставните заболявания.

Хранителните добавки не заместват балансирания режим на хранене. При бременни, кърмачки, приемащи лекарства или страдащи от някакво заболяване, e задължителна консултацията с лекар преди употреба.

При болки в ставите Invita Active

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!