Гимнастичката Ирина Симеонова разказва за любовта към спорта

9 декември 2017
Гимнастичката Ирина Симеонова разказва за любовта към спорта

Здравейте, казвам се Ирина Симеонова и съм бивша състезателка на Националния отбор по Естетическа Групова Гимнастика! Участвала съм на три Световни Първенства през 2012, 2013 и 2014г. и съм носителка на медали от Световни Купи, Държавни Първенства и Международни Турнири, както в отборната, така и в индивидуалната надпревара. Занимавам се с художествена гимнастика още от 5-годишна. От скоро не съм активен състезател и предавам знанията си на малките гимнастички.

Треньор съм в спортен клуб „Елизабет - Ритмика”, който моята треньорка Елизабет Колева основа с идеята децата да бъдат на първо място здрави, красиви и щастливи! Мога да кажа, че гимнастиката е неизменна част от моя живот! Това да бъда треньор рамо до рамо със своята дългогодишна треньорка -Елизабет Колева, за мен е голяма чест. Тя създаде този клуб, на първо място,  за да възпитаваме едни здрави, щастливи  и красиви деца. В момента имаме над 200 деца в клуба, от възраст деца до възраст жени.  Моята треньорка е като моя втора майка и тук е момента да й благодаря за доверието и обичта която ми дава всеки ден, както на мен и останалите треньори в клуба, така и на всички наши деца. Ние наистина сме едно голямо семейство, много обичаме децата в залата,  преживяваме с тях всеки техен проблем и се радваме за всеки техен успех. Те са огледало на нашия труд и работата ни!

Още като състезател знаех, че искам да бъда треньор. Децата усещат когато са обичани и всяко търси нашето внимание. Всяко дете е специално и различно по свой начин. Понякога им се караме но всичко това е за тяхно добро, за да стават още по добри.

Искам да похваля нашите неуморни деца, които не се отказаха, въпреки изолацията, въпреки тежката ситуация, те не спряха да тренират онлайн, както и в момента, въпреки, че при стрoгоепидемични мерки нашата зала е отворена, децата, които не присъстват, се включват от всички точки на света! Имаме много какво да се научим от децата, те винаги намират начин да постигнат това, което искат! Изказваме и голяма благодарност към родителите за помощта, която оказаха на клуба в този труден за всички период, и за доверието в нас…Тъй като днешните деца са по-нетърпеливи често плачат на тренировка и понякога се отказват от мечтите си! Именно тогава идва ролята на родителя който заедно с нас обяснява на детето, че разковничето е точно в постоянството, с труд може да се постигне всичко!

Любовта към спорта се зароди в мен още от ранна детска възраст.

Спортът ми е дал толкова много! Именно той ме научи на дисциплина, постоянство и борбеност. Научи ме и на търпение, защото толкова пъти съм била на крачка от победата, но не се отказах. Преследвах мечтите си докрай. Научи ме със същия хъс да се боря и в живота, както в спорта. Много пъти и щастието, и тъгата са били свързани със спорта, но най-хубавите си моменти съм изживяла в залата, там израстнах.

Помня всеки свой рожден ден прекаран в залата с целия отбор. Все още помня и чувството до бъда победител, чувството да бъда на стълбичката и сълзите на родителите ми докато ме гледат там. Това чувство е несравнимо. Днес го изпитвам като треньор когато видя моите състезателки на стълбичката. Тази година имаме три състезателки в Националния отбор по Естетическа Групова Гимнастика. Пожелавам на всеки състезател и треньор го изпита. Освен като дете, и днес понякога, когато имам проблем или просто не съм в настроение, отивам в залата, взимам една лента и правя спирали. Обичам и да пия кафето си в залата, тя е като мой втори дом, носи ми спокойствие. Разбира се с течение на годините естествения колаген в тялото намалява и затова разчитам на хранителна добавка с натурален колаген срещу болки в ставите.

Децата трябва да спортуват!

Макар и не всяко дете да стане професионален спортист, всички познаваме ползите от спорта. Нека то се забавлява, бъде здраво, красиво, щастливо и бъде част от едно цяло, от едно голямо семейство. Редовните упражнения помагат за поддържането на здравословно телесно тегло. Развиват детския двигателен апарат и координацията. Спомагат обмяната на веществата и изграждането на здрави мускули при децата. Трениращите деца имат по-голямо самочувствие, по-добро настроение, а често и по-добри постижения в живота.  Децата, посещаващи спортни занимания се адаптират бързо, социално активни са, комуникират и изграждат контакти по-лесно. Спортуващите деца са отговорни, дисциплинирани и често много самостоятелни, тъй като в спорта се налага да доказват и разчитат предимно на своите умения. В наши дни спортът е все по-достъпен. Треньорите са все по-добре информирани, базите все по-добре оборудвани, а цените все по-достъпни, предвид голямата конкуренция.

Ирина Симеонова - треньор в Ритмика

Ключът към успеха е не само труд и постоянство, но и в това винаги да имаш цел!

Хубаво е да имаш цел, било то да направиш шпагат, да вкараш гол и т.н.. Koгaтo пocтигнeш цeлтa cи, пocтaвяш нoвa и ниĸoгa нe cпиpaш! Bяpвaм, чe имeннo тaĸa чoвeĸ ce paзвивa! На това учи спорта!

Aĸo вce oщe нe cтe, пocтaвeтe cи пъpвaтa cпopтнa цeл oщe ceгa! Щe ce paдвaм дa пoмoгнa на децата Ви дa пocтигнат мeчтитe cи! Нека направим децата си силни и уверени в себе си, за да може освен състезанията в спорта, да печелят и в състезанията на живота!

Освен в спорта имам амбицията да се развивам и в други сфери.

В момента уча икономика. Обичам да се снимам. Понякога участвам във фотосесии. Както в гимнастиката, чрез различните видовете съчетания и трика, така и в снимките, чрез разнообразието на визии, обичам да се превъплъщавам в много образи! Обичам да се виждам по различен начин! Освен строг треньор съм и човек, който много бързо се привързва към децата. Чувствам ги като свои. Когато някое дете е тъжно, аз също не съм в настроение! С всяко дете, аз самата ставам отново дете и после отново пораствам.

Своята форма поддържам много лесно!

Като всяка млада жена, искам да изглеждам чудесно! След приключването на гимнастическата ми дейност не спазвам толкова строги и бързоефективни диети. Според мен е много вредно за организма! Сутрин когато се събуда напитката, която ми дава тонус е Coca-Cola. Колкото и да е вредна, не мога да живея без нея. Кафето си пия по-късно в залата. Вечер, гледам да вечерям преди 20:00 часа и то нещо по-лекичко-някаква салата например. За закуска препоръчвам купичка прясно мляко с мюсли и парченца шоколад. А в ободното меню дори аз понякога прегрешавам с хамбургери. Всеки ден обаче тренирам по минимум два часа. Правя комплеки за стягане и много физическа подготовка. После се включвам и в тренировката на децата и с тях правя упражненя за запазване на гъвкавостто и отново за мускулатура. На организма му се яде това, от което той има нужда. Да, понякога това може да бъде калоричен чийзбургер или някаква шоколадова тортичка. Човек може да си позволява, но когато го прави, трябва после добре да подбере следващото ядене. Нужен е правилния баланс в храненията и постоянство в тренировките.

Мисля, че на всяка жена й трябва по един мъж, за да се чувства тя красива.

Красотата е в пряка зависимост с това дали една жена е обичана и удовлетворена от живота - тук е ролята на мъжа. Дори да е красива, ако е нещастна, очите й ще са тъжни и обратното, ако излъчва щастие и любов, няма грим на света, който да я направи по-красива. Това е моята тайна рецепта за красота! 

Вече  освен треньорсъм  и майка.

Моето съкровище- Памела, е вече на 1 годинка. Освен нея, много обичам и моите малки звезди!  Всъщност аз работих със своите деца до началото на 9-тия месец на бременността, и едвам дочаках бебето да направи 3 месеца, за да се върна в залата! Моята малка принцеса се приспособи към моя начин на живот и също обича да гледа каките в залата!

На всички дами които с нетърпение очакват своята рожба да се появи на бял свят искам да кажа че физическата активност през бременността е от изключителна важност за правилното развитие на плода, за тяхното благосъстояние през този период и за по-леко раждане.  Моята работа ми помогна да премина през този страхотен етап от живота на всяка жена и то с лекота.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още