• Начало »
  • Новини »
  • Искрен Вълев за танците и стартирането на успешен онлайн бизнес

Искрен Вълев за танците и стартирането на успешен онлайн бизнес

31 януари 2018
Искрен Вълев за танците и стартирането на успешен онлайн бизнес

Здравейте, казвам се Искрен Вълев и съм на 26 години. Живея в родния ми град Русе. Занимавам се и се развивам в областта на танците, онлайн търговията и рекламата. Това обаче не са нещата, с които винаги съм се занимавал или за които съм учил.

Ще ви разкажа набързо част от историята ми. Ще разберете как започнах с танците, как се появи онлайн търговията, където за много кратко време вече имам резултати по-добри от други, които се занимават с това от доста по-отдавна, и какви са целите, които съм си поставил.

Завършил съм “ПГПТ Атанас Цонев Буров” със специалност Промишлен дизайн. Записах тази специалност, защото бях добър в рисуването, а това е едно от основните неща, които бяха нужни, макар че моята мечта по онова време беше да бъда професионален футболист. По една или друга причина мечтата ми, свързана с футбола, не се получи.

И така, завършвайки средното си образование трябваше да намеря нещо, което отново да ме кара да съм жив, нещо което обичам да правя. Докато търся това нещо съм се занимавал с най-различни неща. Разнасял съм листовки по пощите, работил съм на борсата за плодове и зеленчуци (през това време четях книги свързани с бизнеса и управлението на парите). Пробвах всякакви начини за печелене от интернет (от игри до PTC сайтове, създаване на мой собствен сайт, блогърство, HYIP програми и т.н.) Успехите ми в тези неща бяха или съвсем малки или никакви. Доста хора ми се чудеха кога ще спра да се занимавам с глупости и ще си намеря сериозна работа, но аз нямах никакво намерение да спирам с “глупостите” и с опитите ми. (Искам да вмъкна, че по това време вече увлечението ми по танците беше започнало, но беше просто нещо, което правя за забавление и разпускане).

Следващото нещо, с което се захванах беше земеделие. Отглеждахме разсади и произвеждахме зеленчуци, които предлагахме на борсата, където доскоро бях работил. Но и в това начинание резултатите не бяха много добри.

После дойде ред и на мрежовия маркетинг. Попаднах в компания, която разпространяваше продуктите си по този начин. Ходих по семинари, срещах се с хора, правех им презентации. Отново резултатите ми бяха нулеви и стигнах до там, че ми се налагаше да си продавам дрехите, за да мога да отида на семинар в друг град (искам да отбележа, че има добри и качествени компании с дългогодишен опит в мрежовия маркетинг, които  предлагат добри възможности), но тази не беше една от тях.

Място за отчаяние и разочарование обаче нямаше. Сърцето ми не спираше да търси и да гори по същия начин, по който гореше, когато мечтаех да бъда велик футболист.

След това отново се върнах към земеделието, но този път не виждах бъдеще за себе си там. Правех го, за да си спечеля време, докато ми хрумне следваща идея. Както казах вече танцувах, и танците ме пленяваха все повече и повече.

Вече танцувах постоянно.

Танцувах на нивата в калта.

Танцувах  по улиците…

 … и сам вкъщи пред огледалото.

Вечер преди да легна отново танцувах.

Танцувах лятото, танцувах и на леда на замръзналия Дунав.

Интересът ми към танците започна някъде там, когато се занимавах с изброените по горе неща. Обичах, когато си пусна или чуя любима песен да си усилвам музиката и да танцувам пред огледалото. Докато един ден си казах защо да не видя и не потърся видеа в YouTube как хората танцуват? Намерих точните видеа и си казах искам да правя това. Така започнах да гледам клипове и да се уча от тях.

Попаднах на клип, където един от най-добрите танцьори в света в стила, които аз танцувам (popping animation) разказваше, че основната причина движенията му да са толкова изчистени е времето, което е прекарал танцувайки на улицата и изнасяйки улични представления пред хората. Веднага реших да направя същото нещо и започнах да си зглобявам сценичен костюм. Не знаех какво ще се получи от цялата работа, но бях сигурен, че ще пробвам.

Искрен Вълев за танците, електронната търговия и хранителната добавка с колаген Invita Active

И така един априлски ден на 2015 излязох за първи път, тук в Русе. Исках да видя как хората ще реагират и също така да задобрея, колкото се може повече в стила, в който танцувам. За мое щастие хората приеха това, което правя доста добре. Още на първия ден, получих предложение за работа свързана с танците. Хората се снимаха с мен, чувах много хубави думи и коментари (искам да благодаря на хората от Русе както и от Варна за тяхната подкрепа, дори само заради усмивките, които са ми давали за мен това е значело много!!!). Също така парите, които успявах да си докарвам с  уличните представления бяха повече, отколкото си мислех. Изкарвах средно по 20 - 30лв на час. Танцувах 3- 4 дена в седмицата средно по 6 часа на ден, 3 часа преди обед и 3 часа след обед. В тези 3 часа танцувах без никаква почивка. Исках да задобрея, колкото се може повече и да покажа на хората на какво съм способен. След това лятото правех същото нещо във Варна. Междувременно снимах и клипове, където танцувам и ги публикувах в YouTube и Facebook. Най-популярният ми клип към момента има 260 хиляди преглеждания в Youtube въпреки, че качеството на заснемане е много лошо.

Ако ви допада можете да се абонирате за мен в YouTube канала ми Iskren_v  . В личният ми фейсбук профил също публикувам видеа, които снимам  често само за фейсбук и ги няма другаде.  Част от представлението ми от август месец 2017 във Варна:

За съжаление динамичния начин на живот и многочасовото наторване започнаха да оказват своето влияние. Въпреки че съм само на 26 години понякога вечер чувствах болки в ставите и бях смазан. Но бях твърдо решил да не се поддавам на болежки, а да намеря начин да продължа да танцувам. Така от познати разбрах за Invita Active. Това е хранителна добавка с хрущял от акула, която съдържа така модерния в днешно време колаген. Първоначално мислех, че само дамите се интересуват от козметика с колаген, защото не искат да имат бръчки. Но после разбрах, че има различни видове колаген и точно това е за хора като мен. Скоро болките отшумяха! 

Така продължих да танцувам още две години ту в Русе ту във Варна, което значително ми помогна и ме направи много по-добър в танците. Разбира се научих и как да взаимодействам с хората и как това, което правя да предизвиква интерес. Тези живи изпълнения, директно пред хората ти помогат също така да преодолееш страхове и притеснения и да бъдеш по уверен в себе си.

Това ми занимание ми осигуряваше доста свободно време, особено зимата. Затова реших да се захвана с нещо, което да ми носи допълнителни доходи, за да си спонсорирам бъдещите проекти за клипове.  Може да се каже, че имам влечение към модата и по-специално към бижута и аксесоари и по тази причина се захванах с онлайн търговия и изработка на бижута в края на 2016 година. И така реализирах по 1, 2 продажби на ден ползвайки OLX, Базар и разни групи във фейсбук,  докато не усетих, че потенциалът на тази възможност е много по-голям от това, и че може да се превърне в нещо повече от просто допълнителен доход.

Така един ден реших да си направя собствена страница, където да публикувам всичките 3 или 4 вида артикула, които предлагах (не си спомням с точност) и резултатите не се забавиха. Още през първия ден имаше 12 поръчки, а за 3 дена вече бяха над 40 и бях изчерпал всичко, което предлагах. Страницата в фейсбук се казва Модно може да я рагледате, ако желаете. Така за няколко месеца поръчките се превърнаха в няколко хиляди с положителни отзиви на клиенти от цялата страна (за което им благодаря!).

Част от артикулите са изработени от мен. Занимавам се с подбирането, както и изработката на някои от продуктите,  направата на снимките (което също е много важно) до публикуването, рекламирането, приемането, подготвянето и изпращането на поръчките (за подготвянето на пратките, искам да благодаря на служителите на Еконт, които много са ми помагали и аз съм доволен от тях).

Вечер когато приключа с тези неща, отделям време за танци, което понякога е трудно, но мисля не и невъзможно. Това е част от моята история на кратко и на бързо.

Казвам тези неща не като човек, който си мисли, че е постигнал нещо, а като човек които от сега нататък иска да направи нещо.

Плановете ми и целите, които съм си поставил са да направя взаимовръзка между танците и бижутата, като правя рекламни видеоклипове, които да помогнат за развитието на бизнеса ми. Ще съм щастлив, ако освен популяризиране на таланта ми, свързан с танците успея да вдъхновя някого, както аз самият съм бил вдъхновен и мотивиран от други танцьори.

Очаквайте скоро да видите нови мои видеоклипове,  както и нови продукти в във фейсбук страницата ми Модно! Надявам се да ви е било интересно и ви пожелавам много здраве и вдъхновение! Дерзайте! Не се отказвайте от мечтите си!

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още