Детска маска с филтър от активен въглен разработка на БАН - ffp2

 • Производител: БАН
 • Кат. номер: KIDMASKBAN

Детската маска с филтър от активен въглен е разработени в БАН и е предназначени за многократна употреба. Всяка маска е снабдена с филтър с активен въглен от кайсиеви костилки.

 • Детската маска е с ниво на защита тип 2 (ffp2) - 98%
 • Висококачествен петслоен защитен филтър със свободно плаващ активен въглен.
 • Филтър от нетъкан текстил (100% полиестер). Може да се използва до 50 пъти
 • Детската маска е преминала лабораторни тестове и притежава ЕС сертификат.
 • Маската се почиства с пране до 50 градуса. Може да се центрофугира и глади.
 • Почистването на филтъра става посредством ютия с пара за 10-15 секунди (не се пере)

Активният въглен във филтъра на маската е положително зареден, привлича отрицателно заредените вируси и ги неутрализира. Т.е. не е необходимо въглена да е разпръснат из целия филтър, а само да има достатъчно количество от него във филтъра. Така заряда от активния въглен покрива реално цялата маска и неутрализира противоположно заредените вируси.

9,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 9,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Трябва ли децата да носят маска?

СЗО съветва хората винаги да се консултират и да спазват местните власти относно препоръчаните практики в техния район. Международна и мултидисциплинарна експертна група, събрана от СЗО, прегледа доказателствата за болестта и предаването на COVID-19 при деца и ограничените налични доказателства за използването на маски от деца.

Въз основа на това и други фактори, като детските психосоциални нужди и основни етапи в развитието, СЗО и УНИЦЕФ съветват следното:

Деца на възраст под 5 години не трябва да се изискват да носят маски. Това се основава на безопасността и общия интерес на детето и способността да се използва подходящо маска с минимална помощ.

СЗО и УНИЦЕФ съветват решението за използване на маски за деца на възраст 6-11 години да се основава на следните фактори:

 • Дали има широко разпространение в района, където пребивава детето
 • Способността на детето безопасно и подходящо да използва маска
 • Достъп до маски, както и пране и подмяна на маски в определени условия (като училища и услуги за гледане на деца)
 • Адекватно наблюдение от възрастни и инструкции към детето как да се облича, сваля и безопасно да се носят маски
 • Потенциално въздействие на носенето на маска върху обучението и психосоциалното развитие след консултация с учители, родители / болногледачи и / или доставчици на медицински услуги
 • Специфични настройки и взаимодействия, които детето има с други хора, които са изложени на висок риск от развитие на сериозно заболяване, като например възрастните хора и тези с други основни здравословни състояния

СЗО и УНИЦЕФ съветват децата на 12 и повече години да носят маска при същите условия като възрастните, особено когато не могат да гарантират поне 1 метър разстояние от другите и в района има широко разпространение.

Какъв тип маска трябва да носят децата?

Децата, които са с общо здраве, могат да носят немедицинска или платнена маска . Това осигурява контрол на източника, което означава, че предпазва вируса от предаване на други, ако те са заразени и не знаят, че са заразени. Възрастният, който предоставя маската, трябва да се увери, че маската от плат е с правилния размер и покрива достатъчно носа, устата и брадичката на детето.

Децата с основни здравословни състояния като муковисцидоза, рак или имуносупресия трябва да носят медицинска маска след консултация с медицински специалисти Медицинска маска контролира разпространението на вируса и защитата на потребителя и се препоръчва за всеки, който е изложен на по-висок риск от сериозно заболяване от COVID-19.

Трябва ли учителите или други възрастни, работещи с деца, да носят маска?

 В райони, където има широко разпространение, всички възрастни на възраст под 60 години и с общо здраве са добре да носят маски от плат, когато не могат да гарантират поне 1 метър разстояние от другите. Това е особено важно за възрастни, работещи с деца, които могат да имат близък контакт с деца и един с друг.

Възрастни на възраст 60 или повече години или които имат някакви основни здравословни състояния като сърдечни заболявания, диабет или рак на белия дроб, трябва да носят медицинска маска поради по-високия си риск от сериозно заболяване от COVID-19.

Трябва ли децата да носят маска, когато спортуват?

Децата не трябва да носят маска, когато спортуват или се занимават с физически дейности, като бягане, скачане или игра на площадка, така че това да не нарушава дишането им. Когато организирате тези дейности за деца, е важно да насърчавате всички други критични мерки за общественото здраве: поддържане на разстояние най-малко 1 метър от другите, ограничаване на броя на децата, които играят заедно, осигуряване на достъп до хигиенни съоръжения на ръцете и насърчаване на използването им. 

Превод на статията на Световната Здравна Организация - Коронавирус (COVID-19): Деца и маски

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!