КОЛАГЕНЪТ - Еликсир на красотата и здравето

12 декември 2014
КОЛАГЕНЪТ - Еликсир на красотата и здравето

Книгата е посветена на една от най-пренебрегваните, но изключително важни области на медицината - съединителната тъкан и нейния основен структурен компонент - колагена.

Представени са механизми на функциониране на извънклетъчната матрица, нейната роля в осигуряването на жизнеността на тъканите, органите и системите на човешкото тяло.


Характеристиката и механизмът на действие на уникалния продукт Колаген INVENTIA - FORMULA Q 5-26° от фирма INVENTIA POLISH TECHNOLOGIES (Полша).


Представено е значението на колагена в развитието на принципно нова посока в света на козметологията – въздействие на причините за стареенето на кожата, както и неговото практическо приложение при травми и заболявания на кожата и нейните придатъци.


Показан е опитът от използването на натуралния колаген с формула Q 5-26° в медицинската практика на дерматолози, терапевти, травматолози, стоматолози, хирурзи, офталмолози, гериатролози и семейни лекари за профилактика и биокорекция на различни хронични заболявания.


Предназначена е за професионалисти-фризьори и центрове за красота, медицински специалисти, спортни лекари, хора, водещи здравословен начин на живот, както и тези, които участват в оздравителни програми.

ПРЕДГОВОР

Съединителната тъкан образува поддържащата рамка (скелета) и външното покритие (дермата), които се явяват съставната част на органи и тъкани, оформащи заедно с кръвта и лимфата, вътрешната среда на организма.


Към съединителната тъкан се отнасят мастната тъкан, прослойката между органите и около кръвоносните съдове и нервите, сухожилията, връзките, фасциите, капсулите на вътрешните органи, костите, хрущялите, менискусите, части от слуховия апарат, сърдечните клапи, повечето от тъканите на окото и вътрешната обвивка и др. Тя свързва тялото в едно цяло и това е нейната безценна заслуга.


Съединителната тъкан се състои от междуклетъчната матрица и клетките, които синтезират матрицата. Междуклетъчната матрица, обгръщаща клетките, оказва влияние на тяхното закрепване, растеж, пролиферация, организация и обмяна на веществата. В основата на извънклетъчната матрица е колагенът, който се състои от протеини, секретирани от клетки на съединителната тъкан.

Колагенът - най-често срещаният белтък не само в извънклетъчната матрица, но в тялото като цяло, съставлява около 1/3 от всички протеини в човешкото тяло.

Колагенът образува влакна, които се преплитат като нишките в платовете и създава рамката, в която могат да растат нови клетки. По този начин се осигуряват еластичността и устойчивостта на тъканите на организма.

Структурата на колагеновите влакна - аналог на 3-жилно въже. Тя е оформена от 3 полипептидни алфа вериги (лявозавъртяна спирала). В резултат на това се образува суперспирала.

Колагенът се различава от другите протеини на организма с високо съдържание на аминокиселини на пролин и хидроксипролин, чието присъствие определя и неговата твърдост.

Основната функция на колагеновите фибрили е свързана с образуването и поддържането на специфичната структура на органите и тъканите в процеса на растеж и развитие на организма.

Способността на колагена да организира и да стабилизира клетъчните ансамбли, с които контактува, се определя от факта, че самият той е строго подреден и стабилен.

Колагенът е тясно свързан с растежа на съединителната тъкан, развитието, болестите и с процеса на стареене. При недостатъчност (механична, метаболитна) на колаген и еластин възникват различни заболявания: разширени вени, артериална аневризма, хернии, хемороиди, смъкване на вътрешните органи и др. 

Колагенът с времето е подложен на процеса на стареене в тялото, което се причинява от образуването на напречни връзки между влакната. Поради тези напречни мостове, колагенът постепенно се разделя. Напречните връзки са стабилни, пречат на естествения разпад и на подновяването на колагеновите влакна, намаляват тяхната гъвкавост и еластичност. Стареенето, болестите и нараняванията засилват тези процеси, които засягат предимно кожата, придавайки й набръчканост и отпускане на формата.

Колагенът се смята за едно от най-ценните вещества, които влияят на младостта на кожата ни: здравина, гладкост и еластичност.
В случай на недостатъчно количество колаген в тялото, човек по-често е изложен на заболявания, като при това се наблюдава и по-бързо стареене на кожата. С възрастта се забелязва постепенно изчерпване на колагена, така че най-подходящият метод за запълване на дефицита е използването на препарати и козметика, съдържащи натурален колаген.

Изключителен успех в изобретяването на ефективен колаген са достигнали полските учени, които са разработили уникална формула на натурален колаген. Създавайки козметично следство на базата на рибен колаген, фирма "INVENTIA POLISH TECHNOLOGIES", първа в света е изобретила колаген, който действа директно върху регенерацията на кожата и в същото време запава своя секретен ключ - не губи свойствата на тройната верига при стайна температура. Колагенът, съхраняващ тройната спирала, се превърна в световна сензация.

Компанията INVENTIA POLISH TECHNOLOGY (председател Лешек Каленский) - дружество с ограничена отговорност, е автор, собственик и в същото време единственият производител на биологично активния препарат COLLAGEN NATURALNY INVENTIA - FORMULA Q 5-26 °.

Търговски представител за предлагането на продуктите на българския пазар е Алоха България ЕООД. (б.р. от 2014 година)

Натуралният колаген се предлага във формата на гел за вътрешно и външно приложение. В момента се провеждат клинични проучвания на нова форма на прилагане на колагена през устата – чрез колаген капсули за пиене. (б.р. вече са на пазара) 

Предложеният трансдермален гел създава, след проникване в кожата, клетка, образуваща скелета за синтезата на нов колаген от фибробласти. Тази клетка свързва водата и липофилните вещества. Анализи, извършени върху клетки, отгледани от тъкан от човешка кожа, под електронен микроскоп потвърдиха увеличаването на производството на колаген от фибробластите, удебеляване на епидермиса, увеличаване на броя на мицина и слизестите вещества в слоевете на брадавичната кожа.

30 минути след прилагане на колагена, той започва да се вгражда в клетките на кожата. След по-малко от два дни е налице значително увеличение на нивото на хидроксипролин около хондроцитите, произвеждащи колагена в костите.

Натуралният Колаген INVENTIA NATURAL FORMULA Q 5-26° отваря нова ера в света на козметологията!

Той осигурява дълбоко проникване и хидратация на кожата, премахване на процеса на стареене, повишаване на имунитета на кожата, което прави кожата еластична, перфектно действа на пигментираните участъци по нея, премахва бръчките и изглажда белезите, регенерира косата и ноктите, подобрява овала на лицето, помага при лечение на заболявания на мазни и потни жлези, на младежкото акне.

По стандартите на XXI-и век – това е еликсир на МЛАДОСТТА.

Документирани са положителни ефекти от влиянието на натуралния рибен колаген при пародонтоза, остеопороза, разширени вени, ревматоиден артрит, хемороиди, псориазис, акне, пърхот, изгаряния, дерматит, косопад и други заболявания. Препаратът омекотява краищата на следоперативни шевове и ускорява зарастването на раните. Много добре се използва в борбата с целулита и стриите. Отлично облекчава болката от ухапвания от насекоми, премахва лунички, петна, забавя побеляването на косата, стимулира растежа на косата, заздравява ноктите, втрит в клепачите - подобрява зрението.
Всички тези материали са представени подробно в книгата.

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още