Натурален колаген за коса и нокти Inventia 200 ml

 • Производител: Inventia
 • Кат. номер: 5906681485240

Натурален колаген за коса и нокти от Inventia (Natural Collagen Inventia Hair&Nails) се препоръчва за грижа за косата и ноктите, както и като добавка при вземането на вана. Успешно се използва в козметични и фризьорски салони, и салони за красота. Също така се използва за грижа за кожата. Този полутечен гел има перлен отенък на графит. Формата на гел улеснява прилагането и разпределението му. За грижа за тялото препоръчваме използването на Натурален колаген за тяло Inventia.

За грижа за кожата на лицето и нежните части на тялото се препоръчва използването на Натурален колаген за лице от Inventia.

Натурален колаген за коса и нокти Inventia се предлага още в обем 50, 100 и 200 милилитра. За цени виж долу.

Действие на натурален колаген за коса и нокти

 • Стимулира организма да създава свой собствен колаген
 • Подобрява цялостния външен вид на кожата, косата и ноктите
 • Увеличава способността на кожата да задържа вода
 • образува защитен слой, чрез който кожата и косата не губят влага
 • Значително увеличава влажността
 • Силно намалява грапавостта, изглажда и придава еластичност
 • Притежава висока абсорбция
 • Много добре се понася
 • Не е източник на приони
 • Характеризира се с висока степен на чистота
 • Не съдържа консерванти и парабени!

Съставки на Натурален колаген за коса и нокти от Inventia

Вода, Колаген, Каприлил гликол, Еластин, Млечна киселина.

Активни вещества

Колаген – това е протеин, който съставлява приблизително 30% от общото тегло на човешкия протеин и цели 70% от протеина в кожата. Колагенът, заедно с еластина в кожата образуват гъвкава мрежа, която придава еластичността и здравината на кожата, както и осигурява поддръжка за фибробластите. В допълнение, колагенът има необичайно свойство да се свързва с водата, което спомага за коригиране нивото на хидратация на кожата. Колагенът стимулира, възстановява, дълбоко регенерира и овлажнява, и общо подобрява еластичността на кожата.

Еластин – това е протеин, който е неразривно свързан с колагена. И двата протеина образуват в кожата еластична мрежа, която дава еластичността на кожата и здравината й, както и осигурява поддръжка за фибробласти.

Каприлил гликол – Каприлил гликол е идентичен на естествените вещества, т.е. синтезиран от човека, но има химична структура като тази на естествено съединение. Този компонент поради своята структура едновременно се явява овлажняващ агент (гумектаном) и има леко смазочен ефект. Начилието на къси вериги на мастните киселини улеснява абсорбцията на нашия препарат в дълбочината на кожата и едновременно, благодарение на леко смазочния си ефект, предотвратява загубата на вода от нея.

Млечна киселина – това е плодова киселина, която принадлежи към групата на алфа-хидроксилните киселини (АНА). Освен това млечната киселина – това е “зеленият” материал, тъй като е получена от естествени източници и е изцяло биоразградима. Тази киселина се получава по биотехнологичен път чрез ферментация на захари от млечнокисели бактерии (Lactobacillus). Интересно е това, че веществото има състоянието на GRAS, това означава, че се счита за безопасно.

Млечна киселина, в зависимост от концентрацията, може да се бели /пилинг/, овлажнява и възстановява (в количество, в която е налична в нашия колаген, тя има хидратиращи и регенериращи свойства). Тази киселина работи най-добре при рН 3 – 4 (а именно толкова има и в нашия продукт). Клинични изследвания ясно са показали, че препарати, съдържащи плодови киселини имат благоприятен ефект върху състоянието и външния вид на кожата. Такива препарати са особено препоръчителни за суха кожа и / или кожа с видими признаци на стареене.

Поради прекомерното разрастване на клетките на епидермиса, кожата става по-дебела и матова. Млечната киселина представлява малка молекула и по този начин може лесно да проникне в кожата. Тази киселина намалява корнеоцитния слой на епидермиса (разтварят веществата слепващи отделните клетки) и улеснява десквамацията /нейното лющене/. Една от последиците от този процес е регулирането на естественото лющене на епидермиса и по този начин стимулира регенерацията на клетките, разположени по-дълбоко, включително фибробластите, които са отговорни за синтеза на колаген и еластин. Също така, в резултат на регулярното използване на плодови киселини, кожата по-добре задържа вода, което води до повишаване на нивото на серамиди в епидермиса в следствие на стимулирането на техния биосинтез чрез AНА киселини. По този начин, плодовите киселини не само не увреждат защитните бариери на кожата, но значително ги подобрят. Увеличаването на количеството на фибриларните протеини и водата в по-дълбоките слоеве на кожата заглаждат бръчките и линиите по повърхността и подобрява цялостно външния вид.

Препарати с млечна киселина силно се препоръчват след летните и зимните сезони, когато кожата е уморена от въздействието на слънцето или студа и изисква специални грижи, напр., отстраняване на фини бръчки или избледняването на пигментните петна. Друго предимство на млечната киселина е, че е ефективен активатор на трансдермалния пренос, т.е. улеснява абсорбцията на други вещества, включително хранителни и регенериращи.

Начин на приложение на Натурален колаген за коса и нокти от Inventia

Коса: Нанесете на измитата и влажна коса малко количество гел и го разстелете равномерно от корените на косата до върха. След 2-5 минути. изплакнете обилно с хладка вода.

Нокти: Нанесете върху измитите и влажни длани малко количество гел. Старателно разтривайте, особено в областта на кутикула и нокътна плочка. След абсорбиране, за да се предотврати усещането за “стягане” на кожата, нанесете подходящият за Вашият тип кожа крем за ръце.

ПРЕПОРЪКИ

Продуктът не трябва да се използва от лица с остро интензивно възпалена кожа, изискваща фармакологично лечение или от лица със свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата. Да се избягва контакт с очите.