Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

22 октомври 2020
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

 

Традиционно пептидните продукти от Санкт Петербургския институт по биорегулация и геронтология се произвеждат под формата на капсули. Но в този случай бионаличността може да се промени, което зависи от състоянието на стомашно-чревния тракт, състоянието на ензимните системи и лигавиците. В желанието си да направят пептидите възможно най-ефективни за всички, в института са създали линия от 28 пептидни лекарства, които се приемат сублингвално (капки под езика). Сега, използвайки монопептидите на Хавинсон и интелигентно ги комбинирайки с Revilab капсулирани цитомакс и цитогени, можете да изглеждате и да се чувствате прекрасно на всяка възраст.

Новите продукти вече са на пазара и се наричат Linguals. Това са монопептиди от два класа: цитомакс и цитогени в сублингвалната форма на приложение.

сублингвални пептиди Linguals
...
„Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им. Освен това, когато се използват няколко продукта едновременно, сублингвалният път на приемане избягва необходимостта от поглъщане на голям брой желатинови капсули, което може да бъде нежелано в случай на стомашни проблеми, например при хроничен гастрит или стомашна язва и язва на дванадесетопръстника.

 

Дозировките на продуктите за сублингвална употреба са същите като в капсулите: 1 ml разтвор за сублингвална употреба съдържа 10 mg активно вещество за цитомакс или 100 μg за цитогени - същите като в 1 капсула. Препоръчва се да се използват в количество от 1 ml разтвор на ден - 3-4 капки 2-3 пъти на ден приблизително. В резултат на това дневната доза е по-малка, отколкото в капсулите: капсулите се приемат два пъти дневно, по 10 mg (или 100 μg за цитогени), а в случаят с лингвалните пептиди, се приема същата доза (10 mg) на ден. Но в същото време се получава подобен ефект, тъй като абсорбцията на пептиди настъпва незабавно, директно в устната кухина."

 

Галина Анатолиевна Рижак,

медицински консултант 

 

По отношение на усвояемостта, сублингвалната (подезичната) област далеч превъзхожда тази на устрата кухина и небцето. Различията в усвояемостта се дължат на разликите в дебелината и кръвоснабдяването на съответните мембрани.

Ефективността на сублингвалните продукти е свързана със структурата на сублингвалната зона, която е силно васкуларизирана. Пептидите директно навлизат в кръвообръщението, заобикаляйки кръга на порталната вена, заобикаляйки метаболизма и обработката в черния дроб. Проникването на пептидите се осъществява чрез пасивна дифузия през липидните мембрани и надвишава скоростта при перорално приложение с 3-10 пъти.

Разработени са сублингвални продукти за множество проблеми, при които е важно бързото действие, вариращи от мигрена и главоболие до сърдечно-съдови заболявания. Освен това те са препоръчителни за употреба при хора със заболявания на стомашно-чревния тракт.

Сублингвалната форма на пептидните продукти вече е добре позната чрез линията Revilab SL - първата в света серия от многокомпонентни пептиди за сублингвална употреба, създадена за профилактика на заболявания и корекция на различни състояния.

 

Най-важното предимство на новите биорегулатори е възможността за плавно и индивидуално регулиране на дозата. Ключовият момент е, че тялото участва в процеса на възстановяване бързо, но нежно и плавно. Освен това, тъй като пептидният биорегулатор е течен и се дозира капково, е много лесно да се избере дозата, подходяща за всеки отделен човек. 

За кого се препоръчват Сублингвалните пептиди?

На първо място, хора над 50 години. Трябва да вземем предвид свръхчувствителността им към парафармацевтици. Трябва да се помни, че при хора над 50-годишна възраст приемането на каквито и да е лекарства изисква повишено внимание и внимателен подход. С течение на годините тялото ни претърпява различни промени.

 

пеприди за сърдечно съдова системаПромените се отнасят и за сърдечно-съдовата система. Атрофират капилярните клетки, а в тъканите се появяват зони на хипоксия. Нивото на холестерола в кръвта се повишава, той се натрупва по стените на артериите и допълнително влошава кръвообращението.

В резултат на това се нарушава доставката на кислород и хранителни вещества до органите и тъканите и извеждането на отпадните продукти от метаболизма. Важни органи като бъбреците, белите дробове и черния дроб също претърпяват промени на клетъчно ниво с възрастта. Те вече изпълняват основните си функции по-зле: черният дроб не може да се справи с обработката, а белите дробове и бъбреците с отстраняването на вредните, токсични продукти. Всички тези нюанси не се вземат предвид при разработването на добавки за хора над 50-годишна възраст и производителите не винаги смятат за необходимо да се вземе предвид старостта, поради което има много повече странични ефекти при възрастни хора.

лингвални пептиди Linguals 

Когато използваме сублингвални пептиди, получаваме общ отговор на организма под формата на нормализиране на функцията на съответните органи и тъкани. Малките концентрации на активното вещество в сублингвалните препарати служат като гаранция срещу хиперактивация на регулаторните системи, тъй като в напреднала възраст резервите на организма за биорегулация вече не са големи и не трябва да се преувеличават.

И така, точно намалената доза ни дава желания ефект. По този начин, поради скоростта на действие, достатъчна ефективност, лекота на употреба, сублингвалните продукти са спечелили особена популярност.

 

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още