Mamiton - Мамитон Онкопротектор срещу рак на гърдата 60 капсули

  • Производител: Научно-производствен Център по Ревитализация и Здраве /НПЦРИЗ/ - Русия
  • Кат. номер: MAMITON 4627099310177

Mamiton - Мамитон e oнкопротектор срещу рак на гърдата, създаден от естествени компоненти, които нормализират работата на женската репродуктивна система, повишават имунния статус на организма, оказват мощно антиоксидантно, антимитотично, естроген-блокиращо действие, особено при риск от развитие на онкопатология поради хормонални нарушения. Ресвератролът, който влиза в състава на медикамента, не само предотвратява развитието на злокачествени новообразувания, но и намалява риска от заболяване от остеопороза, а също така стимулира синтеза на колаген, като по този начин подобрява състоянието на кожата и косата.

Mamiton - Мамитон се препоръчва при:


• различни форми на мастопатия;
• нарушен менструален цикъл;
• профилактика на хормон-зависими заболявания на женската полова система (млечните полови жлези, матката и придатъците);
• профилактика на женска онкопатология;
• плавно коригиране на дейността на ендокринната система;
• оптимизиране на женския хормонален статус;
• ефективен за превенция срещу рака на гърдата.

57,60 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 57,60 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Активните съставки на Mamiton - Мамитон са :

Лекарствените билки – Дяволска уста (Herba Leoniri) и Пиперлива мента (Mentha piperita) имат леко успокояващо действие, намаляват раздразнителността и подобряват процеса на заспиване, което прави съня по-дълъг и дълбок, което също спомага за нормализиране на менструалния цикъл. Дяволската уста(страхливче, темянка) увеличава силата и намалява честота на сърдечните съкращения. Тези лечебни растения имат регулиращ ефект върху вегетативната нервна система, чийто дисбаланс води до скокове на кръвното налягане, кардиалгия (болка в областта на сърцето) и други неприятни и понижаващи качеството на живот прояви.

Екстрактите от коприва и Пача трева (Polygonum aviculare L, гъша трева, кокошкина трева, пачалък, свинска трева, червенка, паче жито, пачина, фасулявче, троска трева) отдавна се използват в традиционната медицина за борба с кървенето от матката. Копривата повишава тонуса на гладката мускулатура на матката и увеличава нейната контрактилна способност. Съдържа витамин К, който има хемостатичен ефект и следователно намалява кървенето. Богатият състав на биофлавоноидите на “пачалъка” стимулират обмена и регенерацията на тъканите за бързо възстановяване на страдащия от кървене ендометриум в матката и при затваряне на повърхностни рани.

Екстрактите от хвощ и коприва намаляват производството на простагландини и потискат освобождаването на хистамин, потискайки алергичното и автоимунно възпаление. Те имат диуретичен ефект, облекчават подуването и задържането на течности, което е ефективно при всички възпалителни заболявания на пикочо-половата сфера.

Екстрактът от хмел съдържа естествен фитоестроген, по своето си действие прилича на женския хормон естроген и помага за балансиране на половите хормони и за намаляване на проявите, свързани с тяхната недостатъчност (суха вагинална лигавица, намаляване на нейната регенерация, нормализиране на биоцинозата и). Съставът на екстракта от хмел включва две антибактериални вещества: лупулин и хумулон, възпрепятстващи размножаването на условно патогенна грамположителна флора.

Екстрактът от плода шипка, с богатия си на витамини и антиоксиданти състав, защитава организма, способства регенерацията и помага за функционирането на кръвоносните съдове и половите жлези.

Екстрактът от орех има имуномодулиращи, бактерицидни и антиоксидантни свойства. Увеличава антитоксичната активност на чернодробните клетки на хепатоцитите.

Терапевтичният ефект на екстрактът от водорасли Ламинария се дължи главно на наличието на органични съединения и йод в него, отговорни за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, от която зависи работата на целия организъм, включително и на яйчниците. Екстрактът от ламинария нормализира менструалния цикъл, намалява интензивността на пременопаузалните прояви. Антисклеротичният ефект на ламинарията се обяснява не само с високото съдържание на йод, но и със съдържанието на холестерол антагонистта в него – бета-ситостерол, който разтваря наскоро образувани холестеролни отлагания по стените на кръвоносните съдове. Редовната употреба на водорасли Ламинария намалява проявите на мастопатия, води до регресия на кистите, нормализира епитела на млечните жлези.

Ресвератрол е фитоалексин от групата полифеноли, един от най-важните компоненти на тъмния екстракт от външната гроздова ципа, предпазващ растенията от гъбички, бактерии и паразити.Естественият активатор на сигналната система Keap1 – Nrf2 – транскрипционен фактор за ензими, които задействат първата и втората фаза на детоксикация в клетката, регулирайки защитата на клетките срещу токсичните ефекти на ксенобиотици, метали, радиоактивни увреждания и др. Ресвиратролът е мощен антиоксидант. Има антиканцерогенни, хепатопротективни и противовъзпалителни свойства. Този компонент подобрява метаболитните процеси, състоянието на съдовата стена, засяга метаболизма на липидите, холестерола.

NB! Ресвератрол проявява естрогенна активност чрез свързване към същите рецептори като естрадиол, един от основните човешки естрогени. За разлика от естрадиола и диетилстилбестрола, които ускоряват развитието на редица хормонозависими тумори и излишъкът който е свързан с повишен риск от развитие на рак на гърдата, ресвератролът проявява универсален антитуморен ефект. Експериментите показват, че той инхибира рибонуклеотид-редуктазата и потиска ДНК синтеза при бозайници, като директно блокира размножаването на туморни клетки. Друг механизъм на антитуморното действие на ресвератрола е неговата конкуренция с естрадиол за мястото на свързване на рецептора, което намалява стимулиращия ефект на естрадиола върху клетките на хормон-зависими тумори. Както всички фитоестрогени, ресвератролът може да намали риска от остеопороза, която често се причинява от намаляване на нивата на естроген при жените по време на менопаузата. Освен това, ресвератролът има благоприятен ефект върху кожата, стимулирайки синтеза на колаген и предотвратявайки неговото омрежване. Този ефект се дължи на комбинираните антиоксидантни и естрогенни ефекти на ресвератрол.

Витамин А (ретинол) – Неутрализира свободните кислородни радикали. Той е активатор на рецепторите за много фактори на растежа. Стимулира деленето и диференцирането на клетките на бързо делящи се тъкани: хрущял, костна тъкан, сперматогенен епител, плацента, епител на кожата, лигавици, имунна система.

Витамин Е (токоферол) – Ограничава реакциите на свободните радикали в бързо делящите се клетки на лигавиците, епитела, ембриона. Този ефект е в основата на положителния ефект на витамина върху регулирането на репродуктивната функция при мъжете и жените («токоферол» от гръцки. Tokos – потомство, phero-пренася).

Начин на употреба:
По 1 капсула 1-2 пъти дневно по време на хранене.
Продължителност –1 месец.
Възможен е повторен курс – 3-4 пъти в годината.

Състав: екстракти от – хвощ, коприва, водорасли, шипка,мента, хмел, орех, ресвератрол, витамини A и E, помощни суровини (МКЦ или лактоза, калциев стеарат).

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!