• Начало »
  • Новини »
  • Марти Иванова – с тези техники постигаме здраве, щастие, свобода. Достъпно и бързо!

Марти Иванова – с тези техники постигаме здраве, щастие, свобода. Достъпно и бързо!

9 януари 2018
Марти Иванова – с тези техники постигаме здраве, щастие, свобода. Достъпно и бързо!

Мартина Иванова или още позната сред мнозинството като "Марти от Свой Избор" е един от най-популярните автори и лектори на темите личностно и духовно развитие, себепознание и самопомощ в България. Тя е дългогодишен консултант по личностно развитие и холистичен терапевт. Нейният сайт за духовно израстване, себепознание и хармоничен живот - Свой Избор (www.svoizbor.com), е истински виртуален оазис съдържащ богата авторска информация. Там ежедневно се публикуват безплатно статии, практики, терапевтични методики, водени медитации. Водените й медитации  са едно от най-отличаващите и разпознаваеми средства за духовно разгръщане в България, впечатлили с трансформиращата си сила дори големия Нийл Доналд Уолш, в съвместно проведена практика в България. Нейните текстове и семинари, с практическата мъдрост приложима в ежедневния живот, стигат директно до сърцата на стотици хиляди търсещи по-добър живот.  Мартина е вестител на новото време, който пробужда и вдъхновява. Повече за безценната помощ която оказват нейните терапевтични методи и обучения, можем да разберем от самата нея.

Здравейте приятели,

Каквото и да кажа за себе си, най-важното ще бъде онова, с което мога да ви бъда полезна. А то е много. В дългите години на лично учене и развитие и още практика със стотици хора в индивидуални терапевтични сесии, в групови практики, обучения и семинари, създадох уникална система. Тя е комбинация от всички терапевтични методики, които съм изучавала и практикувала, и с индивидуалния си подход постига изключително мощни и бързи облекчения и изцеления на огромен спектър от психоемоционални проблеми, страхове, затруднения в различни житейски ситуации, тягостни и тежки спомени, травматични преживявания, заболявания и болки на физическо ниво.

Аз съм дипломиран енергиен психолог към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (AAMET – Великобритания), Българска асоциация по енергийна психология  БАРЕП и EFTMR Academy UK. Един от броящите се на пръсти advanced практици в България, обучавана лично от ТЕС-мастър Карл Доусън - един от 28-те ТЕС мастъри в света, лично обучени от създателя на метода Гари Крейг. Моят учител Карл Доусън е един от пионерите в света доразвил официално енергийната психология и ТЕС, създавайки изключително дълбоката и иновативна методология "Пренареждане на Матрицата с ТЕС" Асоциацията по енергийна психология в България - БАРЕП, чийто член съм, е единствената, която провежда оригиналното и чисто знание за тази фина и отговорна работа.

Марти Иванова и Карл Доусън - ТЕС мастър

Обучена съм също на майсторско ниво и в НЛП терапия, в квантова синхронизация, тотална психобиология и нова медицина. През годините и с натрупания опит, създадох своя авторска система на работа, която съчетава всички инструменти за терапия и помощ на човека. Навярно всеки умел и опитен терапевт, като мен донадгражда и развива наученото, за да бъде в още по-голяма помощ на търсещите. Освен индивидуални терапии, провеждам обучения достъпни и лесно приложими както за специалисти, така и за незапознати, хора с всякакви професии и търсения. Интересът към ТЕС обученията заслужено е огромен и скоро - на 17.2.2018 предстои да бъде обучена нова група в ТЕС - 1ниво .

Има едно събитие още по-достъпно и даващо ясни и практични знания, въвеждащи в енергийната психология с ТЕС и Пренареждане на Матрицата, и това е отворената среща, която е на 25 януариhttp://www.svoizbor.com/matrix-reimprinting-demo-lecture/ Тя е за всеки, който търси по-добър живот, изцеление и здраве. Техниките за радост и свобода са по-достъпни от всякога!

ТЕС има едно изключително предимство – заради простотата си, се овладява бързо от всеки и прилага лесно при всякакви ситуации и по всяко време – истинска свобода на върха на пръстите! Както казва създателят й: „Пробвайте я върху каквото ви хрумне! Особено, когато нищо друго не помага!“

За какво доказано могат да ни помогнат техниките на енергийната психология: 

- нервност, тревожност, страх

- ниско самочувствие

- панически атаки

- алергии

- фобии

- болести и хронични болки

- хронични и терминални заболявания

- липса на мотивация

- депресивни състояния

- мъка, загуби и травмиращи случки

- саботиращо поведение и ограничаващи вярвания

- блокажи в следствие на липса на вяра в собствените сили

- проблем в отношенията между партньори, в семейството

- "невъзможни" за разрешаване житейски затруднения

Марти Иванова в студиото на bTV на 13.01.2018

Как да излекуваме тялото и душата си?

Каква е техниката за емоционална свобода?

Дискомфортът ни съпътства често - душевен или физически. Няма как да сме в непрекъсната еуфория, но все пак - как да не отиваме и в другата крайност? На помощ идва Мартина Иванова - холистичен терапевт. Мартина е дългогодишен практик на т.н техника за емоционална свобода, която ще ни демонстрира. Интервюто е излъчено на 13.01.2018 г. е ефира на bTV.

Каква е причината да са толкова успешни методите в различни житейски сфери?

Всеки проблем в живота ни, независимо дали е болка, болест или проблем във взаимоотношенията, се свежда до негативните ни убеждения, базиращи се на това, което се е случило преди това в живота ни.  С помощта на ТЕС и Пренареждане на Матрицата можем да видим какъв е проблема, бързо да стигнем до тези спомени, дори човек да не знае къде се корени проблема. Стигаме лесно до корена, отработваме спомените и травмата чрез комбинацията от разговор и освобождаване на негативната енергия чрез потупване по акупунктурни точки на тялото. Тогава започваме да разбираме какви вярвания са възникнали и какви решения сме взели в момента на травмата, и ги променяме. Освобождаваме травмата, променяме вярванията и живота на човек се променя – толкова е просто. Това е силата и простотата на ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Разбира се, човек може да практикува сам и също така – винаги е за поредпочитане да те води опитен и умел терапевт, който може да види нещата от странична и необременена гледна точка.

Марти Иванова от свой избор на семинар по ТЕС

Ето какво споделят малка част от хората, с които съм работила в индивидуални сесии:
“Мила Марти, не помня момент от тези седем години борба с този проблем, в който да съм се чувствала по-облекчена и спокойна. Нямам думи да опиша колко съм ти благодарна за това, че успя да ме усетиш, че беше толкова спокойна и с такава лекота и професионализъм работи с мен. Тази тема винаги е свързана с много болка - физическа и психическа, а днес за първи път, с теб, ми се случи нещо, което свали от мен огромна тежест. Благодаря ти! Чувствам се лека като перце! И щастлива!”

“Толкова много неща осъзнах, до толкова надълбоко погледнах в себе си. Благодаря, беше изумително!”

“Нещо се променя в мен?
Реакциите ми са различни. Почти постоянно мога да извикам това безпристрастно спокойствие..което преживях. Още съм много изтощена . Чувствам се много особено, но ми е хубаво, защото се чувствам далеч от цялата драма около мен. “

“Тази вечер имах още едно преживяване, много нетипично за всичко, което беше преди сесиите ми с теб.
Няма го страхът ми от хора...Или дори да го има.. Не ме сковава. Мога да мина през него...
Това за мен е изключително впечатляващо и ми носи съвсем нови възможности, такива, каквито преди не ми беше възможно да имам, защото ги отбягвах. Щастлива съм от това!”

“Втора сутрин не съм ужасена да се събудя и дори ми е приятно да се намеря будна..!!! WOW!....На ТЕС най-много му харесвам тези очевидни резултати - изпълват ме с много радост. Любопитно ми е да наблюдавам тези  стабилни резултати. Начина, по който се чувствах днес, за мен беше някакво чисто чудо.”

“Всичко, което сме работили, очевадно работи! Животът ми вече е съвсем различен! Толкова бързо се променя, че не успявам да го осъзная. Седем години ходих на психотерапия преди това, а с ТЕС при теб постигнахме такъв напредък! Разказвам на всеки за ТЕС! Може да не е пътят на всеки, но е един от много добрите!”

Винаги търся в историята на човека потърсил помощта ми, каква е психоемоционалната причина за възникването на заболяването, поведенческия или емоционален проблем. И в същото време знам, че човек е сложна система от емоции, душа, ум, тяло. И терапевтичната помощ трябва да подпомага всички тези звена, ето затова подходът е холистичен! Изключително често вече се случва хората да страдат от панически атаки, депресивни състояния, емоционални страдания, неврологични проблеми, проблеми със съня, с концентрацията, паметта. Разбира се, повечето хора не знаят каква е причината и търсят помощ от личния си лекар и здравната система.

Медицината ще предложи "лечение" с богат набор от антидепресанти и успокоителни, които буквално дрогират човек и притъпяват всякаква сетивност и съзнателност в живота.

За жалост, с времето приемането на такива медикаменти води освен до редица неприятни странични ефекти, и до пристрастяване. И това не лекува проблема, а само го замазва и подтиска проявленията.

Мартина Иванова за истинските причини на заболяванията

Оказва се обаче, че голям брой заболявания като панически атаки, депресия и апатия (включително следродилна), агресия и раздразнителност, слабост и изтръпване, неврологични проблеми, проблеми със съня, с концентрацията и паметта са свързани в дефицит на така важния витамин В12. Повече за недостига на този важен витам можете да прочетете на http://vitaminb-12.com/ Винаги съветвам моите клиенти с такива симптоми да изследват В12, и винаги той е в дефицит! Изборът на правилни добавки е не само нужен, но и решаващ за подобрението и изцелението от тези състояния. На всички пациенти с такива симптоми, препоръчвам витамин В12, витамин D и магнезий.

Имам случаи на хора със сериозни заболявания като деменция, биполярно разтройство, МС, които се повлияват изумително с прием на В12 и адекватна терапия.

Модерно, но неправилно схващане е, че от дефицит на В12 са застрашени само вегани и вегетарианци.

Те са наистина силно застрашена група - В12 не може да се набавя от растителни източници и не се синтезира от организма.

Има и други групи хора, застрашени от дефицит. Хора приемащи медикаменти против киселини, медикаменти при диабет, H2 блокери, антидепресанти, антиконвулсанти, при чревни операции и възпаления, автоимунни възпаления, употреба на райски газ, ваксини със съдържание на живак и алуминий, употреба на наркотици, алкохол, наличие на паразити.

Дефицитът може дълги години да няма проявления, но някой от изброениете външни фактори да предизвика проблем изведнъж.

Заболяванията не са наказание, те са сигнал от тялото на който трябва да обърнем внимание. Той много ясно насочва какъв тип терапия на тялото и какъв психо-емоционален конфликт да търсим. Неговото разрешаване преобръща и изцелява и болестта. Важно е да прилагаме и адекватната помощ към физическото тяло с набор от така нужните витамини, минерали, есенциални мастни киселини.

Заболяванията на тялото не съществуват сами по себе си. Негативният поведенчески модел не идва от никъде. Страховете и фобиите не са причинени от страшни животни или опасни места. Алергиите са абсолютно фантомни и с неясен за медицината произход. Общото между всички тези състояния е, че те не произхождат от материята. Те имат енергиен произход. Мисълта е енергия. Емоцията е енергия. Начинът по който възприемаме обкръжаващата среда и себе си – това е енергия. Мислите, възприятията, думите които (не)гласно отправяме към себе си, спомените, с времето се окрупняват, подсилват и се превръщат в убеждения. А тези убеждения създават подсъзнателни програми, които без да подозираме, управляват генетиката, биологията, химията, поведението ни, начинът по който се чувстваме, по който мислим, по който действаме, по който комуникираме, по който живеем. Над 98% от ежедневните ни действия се ръководят от подсъзнателни програми.

Техниките в енергийната психология освен новаторски работещи с подсъзнанието, са изключително нежни. Това е холистична нова наука, която разглежда човека като система от тяло, ум, емоции, усещания, възприятийни системи, интуиция, духовност и енергетика. Засега това е най-бързото и най-ефективно средство за предоляване на самосаботажи, за изцеление, за самопомощ и за разгръщане на заложеният творчески потенциал. Научен подход, признат в световен мащаб и дори заложен в здравната система на Великобритания. Използва се широко за върхови постижения от спортисти, ръководители, хора на шоубизнеса. А най-ценното е, че се използва и в работа с деца, с хора претърпели насилие, загуба, пострадали от катаклизми. Като всеки алтернативен метод, понякога и тук се срещаме със скетицизъм. За мен най-важният критерий е крайния резултат. Помага ли? - ПОМАГА!

За кого е подходящо да участва в тези трансформиращи живота събития?
- За всеки, който често изпитва тревожност, страх, напрежение и емоционална нервност
- За всеки, който иска да разтовари насъбралия се стрес
- За всеки, който осъзнава, че има убеждения и вярвания, които го саботират в живота
- За всеки, който търси алтернативни и нелекарствени начини за подобрение на здравето си
- За всеки, който иска да подобри взаимоотношението със себе си и действително да се заобича
- За всеки, който се чувства объркан по отношение на професионалната си реализация и житейска цел
- За всеки, който желае да преживява автентично самочувствие
- За всеки, който обича и иска да работи с енергията
- За всеки, който е готов да поеме лична отговорност за живота и добруването си
- За всеки, който има представа за своята посока, и която иска да обогати и допълни
- За всеки, който иска да постигне баланс между материалното и духовното
- За хора вече упражняващи помагащи професии и търсещи бързи и ефективни новаторски методи за работа с хора
- За всички отворени, ентусиазирани, любопитни, търсещи, нестандартни и широко скроени хора, които искат да обогатят и разширят съзнанието си към още повече благополучие и любов към себе си.

В моята терапевтична практика, Пренареждане на Матрицата с ТЕС зае едно от върховите места по ефективност, лекота и бързина на изцелението. Негативни модели, с които клиентът се бори от години с всевъзможни терапии, се изчистват бързо и качеството на живот видимо и бързо се променя и подобрява! Дори бележитият проф. д-р Брус Липтън, казва, че техниките на енергийната психология са тези, които с най-голяма лекота, бързина и ефективност препрограмират и подменят негативните модели в подсъзнанието.

Пренареждане на Матрицата е толкова мощен метод, че буквално ни дава възможност сами да пренапишем спомените си, да освободим тежестта и да започнем отначало. Ето какво казват хората за опита си:

“Марти аз все си мисля за това, което заедно успяхме да постигнем! Понякога ми е трудно да повярвам, че само за два часа едни от най-болезнените ми моменти са заменени с други спомени. Не съм вярвала, че това е възможно. Имам нови спомени и те са прекрасни!”

“Не знам как го правиш, но с всяка следваща сесия ми помагаш да осъзная и изчистя толкова дълбоки неща в себе си. Дойдох за решение на един проблем, а освен него, получих подобрение в неочаквани други посоки.”

“Не съм вярвала, че в групова сесия, която беше дори демонстрация, ще мога да постигна това. Успях да стигна до момента на собственото си раждане и това което направихме, ми помогна да стана по-уверен човек, и да подобря отношенията с майка ми”

Направените изследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата и ТЕС показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън). Ето защо чрез прилагането й се откриват несъзнавани спомени и мисловни модели, скрити в подсъзнанието, включително до преживявания от най-ранна детска възраст, дори в момента на раждането или вътреутробния период.

Всеки вече разбира, че начинът по който реагираш на света, е базиран на преживяванията ти в миналото. Щом промениш възприятието си за преживяното в миналото, стресът се освобождава и тялото се изцелява. И качеството на живот става много по-високо. В крайна сметка - нали всички търсим това - здраве, щастие и свобода. Те са само на една ръка разстояние с нежните терапевтични методи на енергийната психология.

С една изключително умела комбинация от преживявания и упражнения, която включва малка част от енергийната психология, НЛП, медитативни техники и упражнения за дълбоко самоизследване, друг семинар който водя два пъти годишно води хората до неподозирани положителни промени. Пролетното издание на семинарът-преживяване “ПРОБУЖДАНЕ“ Бъди Творец на живота си” е на 24 март и местата бързо се запълват. 

Когато хората питат вече преживялите това изключително събитие – какво е това? .. отговорът е труден. Това е едно от онези неща в живота, които просто трябва да се преживеят. И единственият възможен отговор е:

Ако си в такъв преломен момент от живота си, в който се чудиш накъде да поемеш, копнееш да чувстваш удовлетворение, да намериш своите съкровени цел, посока, мотивация, радост и пълнота – имаш нужда точно от това преживяване.
ПРОБУЖДАНЕ: Творец на Живота си е за теб, ако:

•копнееш най-сетне да намериш призванието си
•искаш да си отговориш на отдавна терзаещите те въпроси за живота
•се осмелиш да откриеш и трансформираш саботьорите по пътя ти към успеха
•мечтаеш да откриеш и започнеш да живееш мисията си
•отдавна работиш върху себе си, но сякаш нещо недостига
•искаш да научиш работещи практични методи за трансформация
•търсиш онази невидима духовна искрица, която осмисля, свързва и пробужда всичко останало
•си готов за новия си живот

Техника за емоционална свобода

А хората споделят следното:
“Тепърва започвам да откривам и осъзнавам промените, които са се случили с мен. Абсолютно разтърсващо като преживяване. Постоянно се връщам в мислите си към преживяното и детайлите. Марти? – Изключително магична личност. Бих могла да я слушам безкрайно.”

“Беше нещо ново, което ми се случва. Отрази ми се много добре, разбрах доста нови неща за мен. Чувствах се, като при стари познати което е странно за мен, тъй като съм доста затворен човек. С прекрасен водач, много добре обяснява и представя нещата- достъпно с примери, може да те накара да и се довериш напълно.”

"Вълнуващо преживяване. Разбрах, че мисията ми тук е да давам и да получавам с любов, да бъда полезна на другите. Осъзнах, че истинска радост, щастие и удовлетворение ми носят само истински ценните неща. Чувствах се в хармония със себе си и Вселената.”


"Е, все още не ми стиска да оставя мениджърската позиция, нищо, че кариерата не е сред приоритетите ми в момента. Мартина е вдъхновяваща, духовна, многолика, търсеща и провокираща промени… Твоите статии винаги ме докосват и, естествено, винаги попадам на някоя от тях точно в подходящия момент. Харесва ми цялостният подход, интуитивното и лично отношение.”

“Неописуема емоция! Толкова положителна емоция събрана на едно място не бях усещала “

"Преживяването си бих нарекла "Вълнуващо пътуване към себе си. " Беше "преоткриване" на основни истини и разбиране за нещата, които ни карат да полетим и за онези, които пречупват крилата ни. Беше много вълнуващо, вдъхновяващо и спонтанно - едновременно лично и колективно."

Давам си сметка, че събитията и терапиите които водя, не са за всеки. Схващането, че човек се бои най-много от смъртта е невярно.

Най-много се боим от живота и промяната.

Боим се да открием кои и какви сме наистина, и на какво сме способни.

Често оставаме в капана на познатото зло, само защо неизвестното носи всички страхове.

Промяната е нелек процес, но изключително благодатен и възнаграждаващ.

Аз вярвам и знам, че всеки човек таи в себе си неподозиран потенциал. Под всички болки, страхове, болести и недъзи, социално приемливи маски, мъки, обиди, изкривени вярвания и защитни блокажи, всеки крие съкровище. И моята мисия е да помогна на всеки, който е готов да поеме по пътя към освобождаване на своето съкровище. Защото когато сме истински свободни от всички товари, можем да се разгърнем, да творим, да живеем съзнателно, с удовлетворение и радост. Едва тогава откриваме и изживяваме смисъла на живота си. За това е нужна смелост и преди всичко – действие. Действието е това, което различава мечтателя от онзи който не само мечтае, а и реализира мечтите. Очаквам новите ни вълнуващи срещи с всички хора, решени да действат за да живеят здрави, свободни - пълноценно!

Вижте още 4-те начина да промените програмите в подсъзнанието си

Посланията на тялото и емоциите в Свой Избор

Интервю с Карл Доусън, създател на Пренареждане на Матрицата и Мартина /интервю/

Интервю със Шарън Кинг, създателка на метода Пренареждане на Матрицата на раждането" и Мартина

 

 

 

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още