НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA ФОРМУЛА Q 5-26

10 декември 2014
НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA ФОРМУЛА Q 5-26

НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA - FORMULA Q 5-26 клинично-фармакологическа характеристика и клинични ефекти при използване на Натурален колаген формула Q 5-26 на Inventia Polish Technologies. Откъс от книгата на Батечко СЛ и Андриюк ТА Колаген Еликсир на красотата и здравето

 

КЛИНИЧНО-ФАРМАКОЛОГИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРЕПАРАТА НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA ФОРМУЛА Q 5-26 °

ИСТОРИЯТА НА ПРОДУКТА

За практически цели, натуралния колаген се използва от дълго време. Първоначално той е извличан от кожата на едрия рогат добитък (ЕРД), а по-късно от рибешка кожа и се използвал предимно за козметични имплантанти, разтворими конци и като един от компонентите на лекарства във формата на маз за лечение на изгаряния, белези и следоперативни белези. Въпреки това, този колаген не е бил стабилен и не прониквал в кожата.


Козметичните корпорации са инвестирали милиони долари в изследвания за изобретяването на колаген с устойчива структура.

През 1990 Гданските учени са доказали, че протеин (колаген ЕРД), използван в козметиката, не съответства на човешкия. Въпреки приликите, той е чужд протеин, биологично неактивни, и това е просто една форма на желатин, действаща като плацебо.

Ето защо, в Института по химия на Университета в Гданск започнали да получават колаген от екстракт от рибешка кожата, който по изграждането на веригите на аминокиселини, идеално се приближавал до човевшкият. Въпреки това, този колаген бързо се разрушавал при стайна температура. Пречка за внедряване на откритието е недовършеното състояние на емулгатора, който трябвало да осигурява, проникването на колагена в клетките на кожата.

За да се създаде продукт с високи потребителски параметри, фирмата привлича водещи експерти в областта на биохимията, биотехнологиите и козметологията.

Чрез допълнително технологично усъвършенстване на производството на натурален колаген, е открит метод на филтрация чрез фиброни на копринената буба. Колагенът, произведен по този метод, бил стабилен и запазвал своята многостранна структура на аминокиселини, подобни на човешките, така наречените ТРОЕН ХЕЛИС (тройна спирала).

Научните изследвания са показали, че най-ценният препарат се получава от кожата на толстолоп - растителноядни риби от семейство шаранови.

Използваните толстолопи на възраст от 2-годишна възраст, с тегло 1,5-2 кг. Рибата се замразява и в сънното й състояние от снема кожа, а след това ръчно, с дървени ножове (специален тип дърво) остъргват колагеновата суровина. След това се филтрира през фибриони на копринени буби (които са протеини), като биохимичната им структура е много подобна на рибния колаген, което изключва увреждане на структурата на колагена.

Прелома от гледна точка на промотиране на пазара на полския колаген е направената доработка в лабораториите на компания INVENTIA POLICH TECHNOLOGIES на формулата на препарата под формата на гел, който позволява неговото съхраняване, транспортиране и съхранение от потребителя при стайна температура до 26 ° C, без разпад на тройната спирала и най-ценните качества на колагена. Освен това, продуктът е произведен без използването на химични добавки за повишаване химическа устойчивост, термичната стабилност и чистота му.

Навсякъде по света бе отбелязано откритието на полските учени, които са започнали с практиктическото използване на изобретението, откриващо нова ера в козметологията чрез отстраняване на причината, а не следствието от стареенето на кожата

Създадената първа в света уникална формула на натуралния колаген, базирана на полския рибен колаген беше отличена като чудесно козметично и терапевтично средство, което действа пряко върху регенерацията на кожата и в същото време да запази своя таен ключ - тройна верига при стайна температура.

Клиничните изпитвания, проведени през 2001-2002 г. едновременно в САЩ, Канада, Франция, Кувейт и Украйна са потвърдили уникалността на изобретението.

Този продукт не е само козметично средство. Той е жив, биологично активен белтък, който взаимодейства с човешкия протеин, затова се използва за биокорекции на различни хронични заболявания, както самостоятелно, така и като част от комплексните здравни програми.

Компанията "INVENTIA POLISH TECHNOLOGIES" - дружество с ограничена отговорност, е автор, собственик и в същото време единственият производител на активния природен колаген. Капиталът на фирмата е 100% от полските инвестиции, и следователно Collagen Natural INVENTIA - Формула Q 5-26 ° е напълно полски продукт, изпълняващ всички условия на Европейския съюз по отношение на качеството на създадения продукт.

ФИЛОСОФИЯТА НА ФИРМАТА:

1. Осигуряване на производството само на естествени и безопасни продукти за потребителите.
2. Подобряване на Формулите на продуктите чрез постоянни изследвания.
3. Използване на най-новите постижения в областта на медицината, козметиката и биотехнологии за ефективното действие на лекарства, съдържащи колаген.
4. непрекъснато развитие и разширяване на продуктовата гама на дружеството.
5. Изграждане на силни връзки с търговците на продукти въз основа на гарантирането им чрез системата за обучение на маркетинг и промоции.
6. Осигуряване на високо качество на продуктите с гаранции.

ФАРМАКОТЕРАПЕВТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРЕПАРАТА

Колагенът е различен от всички други протеини, по-специално от хранителните, с високото си съдържание на аминокиселини: пролин, хидроксипролин, глицин, лизин, аланин. Хидроксипролин не се открива в храните в значителни количества, нито във всеки друг протеин.

Пролинът в колагена присъства в последователността на съединенията на аминокиселините във веригата глицин-пролин-X, където X често се представлява от аланин, или хидроксипролин.

Наличието на хидроксипролин и хидроксилизин съществено отличават колагена от другите протеини в живите организми (тези аминокиселини, които не се срещат в състава на другите протеини). Ролята на тези аминокиселини е изключително важна за стабилизиране на тройноспиралната конформация на колагеновите молекули.

В продължение на много години колаген считал за неусвояем. Причината за това е, че природният колаген, т.е. колагенът, който влиза в тялото ни от храните не се усвоява от ензима - трипсин, съдържаща се в стомашната среда. В допълнение той се хидролизира от бактериални ензими - колагеназа.

Когато природният колаген се вари във вода, тройното извиване на неговата структура се разрушава и субединици частично се хидролизират, и този продукт се превръща в желатин. Развитите верижни пептиди на желатина задържат по-големи количества вода, което води до образуването на хидратни молекули.

По-нататъшно проучване на колагена показа, че той е подложен на процеса на стареене в живите организми, които причиняват образуването на напречни връзки между колагеновите влакна. Те се формират за сметка на преобразуване на някои от страничните вериги на лизина в алдехидите.

Опита се да се забави този процес в козметичната практика чрез използването на природен колаген от едър рогат добитък не доведе до положителни резултати, тъй като настъпва разрушение на неговата структура - разпад 


Нито един от колагените, използвани в световната козметология като имплантанти и кремове, не запазва тройната спирала.

Дори когато започна получаването на колаген от риба разрушаването на тройната спирала настъпвало много лесно. Достатъчно е малко количество кисела субстанция, която предизвиква, например размножаване на бактерии или леко повишаване на температурата на протеина, то след двадесет минути настъпва и разпад на неговите частици. Това означава, че колагенът произведен от сладководни риби се разпада при температура, превишаваща температурата на естествената им среда.

Освен това, колаген, който осигурява ефективното въздействие върху структурата на кожата трябва да притежава редица свойства. На първо място, той трябва лесно да проникне в структурата на кожата, т.е. трябва да се направи от протеин с нормално тегло на частиците тропоколаген (по-малко от 350 000), който корелира с колагена в човешките тъкани.

Колагенът, произведен от INVENTIA POLISH TECHNOLOGIES, има маса на протеиновите молекули 250 000-310 000, което гарантира неговото проникване в тъканта без загуба на тройната спирала. Никой друг колаген не разполага с тази характеристика.

"Натурален Колаген INVENTIA - FORMULA Q 5-26 °" е воден разтвор на колаген с еластин, с добавени естествени масла, както и млечна киселина. Отказът на производителя от добавяне в продукта на оцветители и аромати, е породено от загрижеността за максимална защита на тройната спирала.

Млечната киселина е единственият киселинен компонент, който не застрашава многостранна структура на влакната, като действа като естествен консервант. В допълнение, действайки ексфолиращо на епидермалните клетки и избелва петната.

Колагенът е произведен в стерилни условия, водата, използвана за производството му, преминава хиперфилтрация, а приборите и инструментите - стерилизация. Препаратът се поставя в стъклен съд с дозатор за защита срещу прегряване и използване на подложки, изолиращи опаковката. Всичко това служи на една цел - да се запази структурата на колагена.

След проникване в кожата препаратът създава протеинова, съставляващ скелета за новия колаген, синтезиран от фибробласти. Тази мрежа свързва водата и липофилните вещества.

Анализите, извършени върху клетки, култивирани от човешката кожа под електронен микроскоп, потвърждават увеличаването на синтеза на колаген от фибробластите, количествата на мицин и слизестите вещества в по-дълбоките слоеве на кожата, както и удебеляване на епидермиса.

Способността на този препарат да абсорбира е уникален. След 30 минути след прилагане върху епидермиса, колагенът започва вграждане в собствените клетки на кожата. След по-малко от два дни, той се появява в костите. Документирано е ефективното влияние на рибния колаген за лечение на пародонтоза, кожни алергии, псориазис, акне, пърхот, изгаряния, дерматози, косопад, възпаление на ставите и много много други заболявания.

Препаратът омекотява ръбовете на следоперативните шевове, ускорява заздравяването на раните, ожулванията по тялото и други. Това е много добро средство да се използва в борбата с целулита и стриите. Отлично облекчава болката от ужилване, премахва луничките, петната, забавя побеляването на косата и подпомага растежа на косата, заздравява ноктите, миглите - подобрява зрението. Използва се при херпес, стоматит, ечемик, циреи. Колагенът забавя процеса на избледняване на мастните и потните жлези.

Получен е добър клиничен ефект при остеопороза, разширени вени, хемороиди, ревматизъм и артрит.

Препаратът е получил много добра оценка от теставщите го. Разкрито е дълготрайно овлажняване на кожата и ускорено регенериране на повърхностния слой на кожата.

Изследваният препарат съдържа Натурален колаген, който напоява кожата и е основа за синтеза на нов колаген чрез натрупване и стимулиране на фибробласти. По този начин, проблемните области са коригирани за сметка на синтез на нов колаген. Ефектът от това е подобряване опъването на кожата и изглаждане на фините линии и бръчки.

Според изследващите препарата той добре се разнася, абсорбира, не предизвиква дразнене на кожата, много практичен и икономичен за използване.

КЛИНИЧНИ ЕФЕКТИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТА "НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA - FORMULA Q 5-26 °"

I. От страна на кожата и нейните придатъци:

♦ възстановяване еластичността и омекотява епидермиса;
♦ увеличава способността на проникване на вода в кожата, поради високата аминокиселина на хидроксипролина в колагена (ефекта на регулиране на водния баланс);
♦ намаляване и елиминиране на бръчки;
♦ укрепване и овлажняване на кожата;
♦ забавяне стареенето на кожата;
♦ помага при лечение на юнушеското акне;
♦ действа като терапевтичен агент за лечение на акне розоцея;
♦ премахне болката от ухапвания от насекоми;
♦ регулира прекомерно изпотяване;
♦ коригира дефектите на кожата, укрепва нейната имунология;
♦ отлично средство при измръзване;
♦ лекува изгаряния, натъртвания, рани;
♦ премахва дразненето на кожата след бръснене и епилация;
♦ възстановява увисването на кожата при намаляване на теглото;
♦ почиства кожата от старчески петна;
♦ елиминира проблемите на ноктите;
♦ помага за премахване на гъбични заболявания на ноктите и пространствата м/у пръстите;
♦ регенерира и укрепва косата;
♦ спира побеляването и косопада;
♦ изравнява непоправими белези и изглажда пресните такива;
♦ помага при лечението на алергия към кожата;
♦ предпазва кожата от разтягане;
♦ възстановява растежа на косата.


II. От страна на опорно-двигателния апарат:

♦ намалява болки в костите, болки в ставите, артрит, ревматизъм;
♦ ускорява възстановяването при фрактури, навяхвания, контузии;
♦ премахва болката в гръбначния стълб и долната част на гърба;
♦ възстановява мускулната тъкан и костите;
♦ възстановява структурата на костите при остеопороза;
♦ участва във формирането на структурата на ставите.

III. От страна на съдовете:

♦ подобрява циркулацията на венозно и артериално кръвообращение;
♦ помага при лечението на разширени вени, хемороиди.

IV. От страна на визията:

♦ когато се прилага върху клепачите подобрява зрението;
♦ помага при лечението на заболявания на протеина на окото;

V. От лигавиците:

♦ регенерира лигавицата;
♦ използва се при лечение на пародонтоза;
♦ това са най-добрите капките, които лекуват хрема;
♦ лечение на заболявания на лигавицата;
♦ предоставя полипептиди и аминокиселини в екстрацелуларната течност;
♦ стимулира фибробластите на съединителната тъкан.

VI. Козметични ефекти:

♦ дълбоко проникване и хидратация на кожата;
♦ елиминиране на процеса на стареене;
♦ възстановяване на имунологията на кожата;
♦ осигуряване на еластичността на кожата;
♦ възстановяване на нормалната пигментация на кожата;
♦ елиминиране и бръчките;
♦ заглаждане на белезите;
♦ корекция на целулита;
♦ регенерация на косата и ноктите;
♦ подобряване на контура на лицето;
♦ възстановяване на функцията на мастните и потните жлези;
♦ корекция на юношеското акне.
Препаратът "Натурален колаген INVENTIA - FORMULA Q 5-26 °" се използва в козметичната практика при:
1. Възстановяване на цвета на косата.
2. алопеция.
3. преждевременни бръчки.
4. акне.
5. образуването на бръчки около устните.
6. белези, колоидни белези.
7. пигментни петна.
8. целулит.
9. нехирургичен фейслифт.
10. Възстановаване след пластична хирургия.

В клиничната практика се прилага комплекс програми при следните заболявания:

1. Заболявания на опорно-двигателния апарат:

♦ остеопороза.
♦ Артрозоартрит.
♦ остеоартрит.
♦ Ревматоиден артрит.
♦ Пориартрит, синовит, лигамент щети и менискуса стави.
♦ подагра.
♦ Дискова херния.
♦ остеохондроза.

2. Заболявания на кожата

♦ Пресни следоперационни конци (2-3 дни след отстраняване на конци, два пъти на ден, с помощта на лек масаж).
♦ Следоперационни белези, включително келоиди.
♦ Пресни изгаряния.
♦ Порязвания при бръснене малки рани, охлузвания.
♦ Възпаления под бюста, под мишниците, между краката.
♦ младежки пъпки.
♦ алергични кожни обриви.
♦ Псориазис.
♦ Херпес.
♦ рани от залежаване.
♦ одрасквания по краката.
♦ гъбични заболявания.
♦ Кафяви петна (включително след слънчасване).
♦ папиломен вирус.
♦ рак на кожата.

3. Акушерство и гинекология:

♦ стрии по време на бременност.
♦ нарушение на перинеума.
♦ Сухи полови органи.
♦ Мастопатия.
♦ Възстановяване на еластичността на гърдите.

4. Очи:

♦ ечемик.
♦ катаракта.
♦ Отлепване на ретината.
♦ умората на очите при работа с компютър, шофьори на камиони.
♦ конюнктивит.

5. Съдови заболявания:

♦ капилярна мрежа.
♦ разширени вени.
♦ тромбофлебит.
♦ хемороиди.
♦ аневризма.

6. Заболявания на горните дихателни пътища:

♦ ангина.
♦ фарингит, ларингит.
♦ нодули певци.

7. стоматология:

♦ Пародонтоза.

8. Неврология:

♦ мигрена.
♦ след инсултен период.

9. Заболявания на жлезите с вътрешна секреция.

♦ Гуша.
♦ Захарният диабет (ангиопатия).

10. Заболявания на вътрешните органи.

♦ пептична язва и язва на дванадесетопръстника.
♦ Дивертикулоза на червата.
♦ ингвинална бедрената и пъпна херния.
♦ Бронхиектазиите.
♦ емфизем.
♦ цироза.
♦ цистит, незадържане на урина.
♦ простатит.

11. Спортнa медицина:

♦ - изграждане на мускулите, спортни травми и тяхното предотвратяване.

12. Програмите за отслабване и хармонизиране на тялото.

13. Усложнения след химиo и лъчева терапия на рак.

ПОЛЗВАНЕ НА КОЛАГЕНА ОТ СПЕЦИАЛИСТИ В ЧУЖБИНА

Дерматологът от Бевърли Хилс, д-р Дейвид Емрон, установил, че злоупотребата със слънчева светлина, при изгаряне влияе неблагоприятно върху съдържащите се в кожата колагенови влакна, което води до преждевременно набръчкване и състаряване на кожата. Емрон счита, че някои ефекти на антиоксидантите, които се използват в кремовете за кожа при вътрешен прием, е недостатъчно. Нуждаете се от допълнителен, "свеж и натурален" колаген.

Специалистът от Бевърли Хилс, дерматологът Стюърт Каплан, вярва, че само колагенът е в състояние да "изглади" възникващи в хода на човешкия живот бръчки на кожата. Опитът на тези професионалисти с колагена под формата на инжекции, показа, че някои хора имат тежки алергични реакции към тези процедури, което не се случва с колагена, който се приема през устата и през кожата.

Д-р Дебра Джейлмнън, дерматолог от Ню Йорк, откри тясна връзка между развитието на целулита с отслабването на компонентите на колагеновите елементи, прикрепващи кожата към лежащите под нея структури и поддържащи я гладка, опъната. Обогатяването на кожата с колаген се счита за един от най-модерните и ефективни средства да се отърве красивата половина от човечеството от това неприятно явление.

Почти всички експерти, които са изучавали колагена, смятат, че намаляването на гъвкавостта и мобилността в ставите с възрастта - това е следствие на "остаряване" на колагена в състава на съединителната тъкан.

Американските клинични специалисти имат достатъчно опит за лечението на ревматоиден артрит чрез орално (през устата) приложение на колаген.

Усилените тренировки, особено тези, свързани със скоростно-силови прояви и голямото търсене в пластическия материял (протеин), неминуемо води до известен дисбаланс между темпа на нарастване на мускулната сила и здравината на сухожилието и сухожилната структури.

Увеличението на общата тяга във всички нарастващите мускулни влакна ни позволява да развитието на по-големи усилия, но бавно растящите сухожилия и тъканни връзки, вече не са в състояние да издържат на нарастващата мускулна рамка, и следователно, в точките на закрепване на сухожилията и ставните връзки с костта възниква възпалителен процес. Той може да бъде бавен, и след една добра тренировка и работа с мехлеми, затопляне може да бъде макар и временно спасение. Но понякога този процес протича с остра, режеща болка, която ви настига не само по време на изпълнението на любимите си коремни преси, упражнения за трицепса и други упражнения. Това ви кара да се мятате и да се будите през нощта, а дори и по-чести болки по време на внезапни промени на времето, се превръща в квалифициран синоптик.

В тези случаи имайки проблеми с възстановяването на колагеновите влакна - и вие сте обречени, най-малкото, на хронична болка, а максимално - на развитието на ревматоидни или артритни симптоми.

Следователно, когато има в заобикалящата течна среда нормалното количество на колаген, който подобрява възстановяването и образуването на съединителната тъкан и хрущялите, може да предотврати развитието на много заболявания на опорно-двигателния апарат.

ВИДОВЕ НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН INVENTIA - FORMULA Q 5-26 °

1. Натурален колаген за лице Inventia – колаген, извлечен от кожата на корема на риба толстолоп, филтрирана през 3 слоя нишки на копринена буба.
Натурален колаген за лице Inventia – прилага се универсално за всички части на тялото, особено по лицето, врата, при заболявания на венците, пародонтоза, стенокардия, както и при рани, посоперативни конци, очите (затваряне на клепачите и нанасяне в/у тях).
Колагенът е много ефективен при операции за подмладяване на зряла кожа, неоперативен лифтинг на лице, след пластична хирургия (възстановява кожната тъкан).

Препоръчва се за употреба след механично почистване на кожата, след излагане на слънце и като основа за козметична маска и грим.

2. Натурален колаген за тяло Inventia - колагенът, извлечен от кожата на толстолоп, филтриран през 2 слоя нишки на) копринени буби.
Натурален колаген за тяло Inventia – колаген предназначен за процедури по цялата тяло: лечебен масаж и енерготонизиращ масаж, след депилация, след придобиване на тен, пилинг. Колагенът се използва за лечение на всички видове кожа и стави в домашни условия.

3. Натурален колаген за коса и нокти Inventia - колаген, взета от гърба на рибата толстолоп, филтрирана през един слой нишки от копринени буби.
Натурален колаген за коса и нокти Inventia - използван за укрепване на ноктите, ноктеното легло, омекотяване втвърдената кожа, мазоли, при възстановяване на цвета и косата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

 

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още