Натурален колаген vs. хидролизиран колаген

29 декември 2014
Натурален колаген vs. хидролизиран колаген

ЕСТЕСТВЕН КОЛАГЕН И ХИДРОЛИЗАТ ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН

Има много колагенови продукти на пазара, които се предлагат в различни форми и от най-различни източници. Вземането на решение, кои колагенови продукти са най-добрите за вас, може да бъде напълно объркващо и минно поле.

Какво е натурален или лиофилизиран колаген?

Натуралният колаген е продукт, съдържащ природен колаген, същият който изгражда нашата кожа, коса, кости или стави. Натуралният (естественият за човека) колаген има структура - тройна спирала. Хидролизираният колаген е смес от пептиди и аминокиселини, които са фрагменти от колагеновата молекула.

Какво е хидролизиран колаген?

Хидролизираният колаген не е в състояние да се върне в естествената си, оригинална структура. Това означава, че хидролизираният колаген не е в състояние да повлияе на кожата по същия начин, както природния колаген.

Сравнявайки колагенът INVENTIA и хидролизираният колаген се потвърди ефективното действие на колагена INVENTIA. Проучването е проведено от независима изследователска лаборатория, която е използвала специализирана техника сравняваща биохимичните параметри на кожата.

  1. Използването на натурален колаген INVENTIA доведе до значително увеличаване на стегнатостта на кожата. Действието на хидролизираният колаген имал малък ефект. Наблюдава се увеличение на стегнатостта на кожата при всички членовете на групата, които са тествали натуралния колаген.
  2. Стегнатостта се е увеличила средно с над 30%. При хидролизата, било установено увеличаване на плътността при 42% от хората, които използват хидролизиран колаген, като средното увеличение на стегнатостта е само 7%. Трябва да се каже "резултатът е статистически незначителен".
  3. Натуралният колаген INVENTIA не само стяга кожата, но изглажда съществуващите бръчки. Хидролизатите не разполагат с такива свойства. Проучванията показват, че намаляването на дълбочината на бръчките се наблюдава при 85% от хората, които използват натуралния колаген. Бръчките намаляват средно с 27%. При групата, тествала хидролизирания колаген ¾ от изследваната група отчита промени в дълбочината на бръчките, но намаляването на дълбочината на бръчките е едва 7%.
  4. Производство на хидролизиран колаген се извършва при тежки условия, често висока температура или химикали като силни киселини или основи. Малки количества от тези вещества могат да останат в крайния продукт. За производството на хидролизати често се използват животински кости и хрущяли.
  5. Малко хора осъзнават, че хидролизираният колаген с химически състав не се различава от желатина, който се използва в хранително-вкусовата промишленост за производството на желета, десерти, бонбони и т.н.
  6. Разходите за производство хидролизати са много по-ниски, отколкото за получаването на естествен колаген, което е и причината за използването на хидролизати от много производители на козметика.
  7. В производството на колагена INVENTIA няма никакви вредни химикали или високи температури. Производство на хидролизата може да генерира отпадъчни води, съдържащи химикали, които са използвани в процеса. Освен това, използването на високи температури води до високо потребление на енергия. Така че не може да се каже, че този процес не уврежда околната среда.
  8. Хидролизати, получени от говежди протеин, могат да бъдат източник на прионови протеини, които причиняват сериозни заболявания. Натуралният колаген е получен от рибешка кожа, които НЕ са източник на приони.

Паник атаката е кратък епизод на силна тревожност, която предизвиква физическо усещане за страх. Паническите атаки могат да включват ускорен сърдечен ритъм, задух, замаяност, треперене и мускулно напрежение. Паник атаките се появяват често и неочаквано и обикновено не са свързани с някаква външна заплаха.

прочети още
528 Hz
28 юли 2023

528 херца е известна като честотата на любовта, 528 hz е една от най-известните и популярни честоти на Солфеджо. Този музикален тон се използва в местното население като звук, свързан с благословии, още преди писмената история.

прочети още

Епщайн-Бар вирус Epstein-Barr virus (EBV) В края на XIX в. вирусът на Епщайн-Бар е бил все още много слаб. Тогава EBV патогенът не е бил страшно заразен или агресивен; за да се заразите, е била необходима директна обмяна на телесни течности с човек, който е имал активна EBV инфекция - а тези активни инфекции са били доста редки. EBV можеше да живее в спящо състояние у някого през целия му живот, без да предизвиква проблеми или симптоми.

прочети още