Copyright © 2020. All Rights Reserved

Натурален колаген vs. хидролизиран колаген

29 декември 2014
Натурален колаген vs. хидролизиран колаген

ЕСТЕСТВЕН КОЛАГЕН И ХИДРОЛИЗАТ ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН

Има много колагенови продукти на пазара, които се предлагат в различни форми и от най-различни източници. Вземането на решение, кои колагенови продукти са най-добрите за вас, може да бъде напълно объркващо и минно поле.

Какво е натурален или лиофилизиран колаген?

Натуралният колаген е продукт, съдържащ природен колаген, същият който изгражда нашата кожа, коса, кости или стави. Натуралният (естественият за човека) колаген има структура - тройна спирала. Хидролизираният колаген е смес от пептиди и аминокиселини, които са фрагменти от колагеновата молекула.

Какво е хидролизиран колаген?

Хидролизираният колаген не е в състояние да се върне в естествената си, оригинална структура. Това означава, че хидролизираният колаген не е в състояние да повлияе на кожата по същия начин, както природния колаген.

Сравнявайки колагенът INVENTIA и хидролизираният колаген се потвърди ефективното действие на колагена INVENTIA. Проучването е проведено от независима изследователска лаборатория, която е използвала специализирана техника сравняваща биохимичните параметри на кожата.

  1. Използването на натурален колаген INVENTIA доведе до значително увеличаване на стегнатостта на кожата. Действието на хидролизираният колаген имал малък ефект. Наблюдава се увеличение на стегнатостта на кожата при всички членовете на групата, които са тествали натуралния колаген.
  2. Стегнатостта се е увеличила средно с над 30%. При хидролизата, било установено увеличаване на плътността при 42% от хората, които използват хидролизиран колаген, като средното увеличение на стегнатостта е само 7%. Трябва да се каже "резултатът е статистически незначителен".
  3. Натуралният колаген INVENTIA не само стяга кожата, но изглажда съществуващите бръчки. Хидролизатите не разполагат с такива свойства. Проучванията показват, че намаляването на дълбочината на бръчките се наблюдава при 85% от хората, които използват натуралния колаген. Бръчките намаляват средно с 27%. При групата, тествала хидролизирания колаген ¾ от изследваната група отчита промени в дълбочината на бръчките, но намаляването на дълбочината на бръчките е едва 7%.
  4. Производство на хидролизиран колаген се извършва при тежки условия, често висока температура или химикали като силни киселини или основи. Малки количества от тези вещества могат да останат в крайния продукт. За производството на хидролизати често се използват животински кости и хрущяли.
  5. Малко хора осъзнават, че хидролизираният колаген с химически състав не се различава от желатина, който се използва в хранително-вкусовата промишленост за производството на желета, десерти, бонбони и т.н.
  6. Разходите за производство хидролизати са много по-ниски, отколкото за получаването на естествен колаген, което е и причината за използването на хидролизати от много производители на козметика.
  7. В производството на колагена INVENTIA няма никакви вредни химикали или високи температури. Производство на хидролизата може да генерира отпадъчни води, съдържащи химикали, които са използвани в процеса. Освен това, използването на високи температури води до високо потребление на енергия. Така че не може да се каже, че този процес не уврежда околната среда.
  8. Хидролизати, получени от говежди протеин, могат да бъдат източник на прионови протеини, които причиняват сериозни заболявания. Натуралният колаген е получен от рибешка кожа, които НЕ са източник на приони.
Ефектът на пептидите върху кожата и човешкото тяло

Пептидите са протеинови фрагменти, съставени от аминокиселини. Когато тези аминокиселини се свързват заедно, те образуват аминопептид, а когато пептидите се свързват заедно, те образуват гръбначния стълб на протеините. Те са добре известни със способността си да насърчават здравата кожа и коса. Те могат да се приемат и през устата, обикновено под формата на колаген на прах или добавки. За увеличаване на мускулната сила и подобряване на възстановяването на тъканите. В допълнение към козметичните цели, проучванията показват, че ползите от пептидите могат да включват борба с диабет тип 2. Както и понижаване на кръвното налягане и понижаване нивата на холестерола.

прочети още
Пептиди и пептидна биорегулация

Пептидите се свързват със специфични, строго определени участъци на молекулата - ДНК /хромозомите/, като предизвикват синтез на специфични белтъчини с биорегулаторно действие, като хормони, ензими, невромедиатори, антитела, клетъчни субстанции, колаген и мн.др! Казано с по-прости думи пептиди ни поддържат млади и здрави. Пептидите отключват резервния потенциал за продукция на нови стволови клетки в таргетни органи и тъкани! Пептидите са „умни” аминокиселини, които носят правилна информация!

прочети още
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им.

прочети още
Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Какви пептиди съществуват и какъв е механизмът им на действие? В интернет има много реклами и сайтове, които предлагат закупуване на различни пептидни биорегулатори. В тази статия бихме искали да охарактеризираме накратко всеки вид, така че потенциалният купувач да знае характеристиките на всяка категория и да може да избере правилния пептиден биорегулатор.

прочети още