Количката е празна


Натурален колаген за тяло от Inventia 200 ml

188,00 лв. 185,00 лв.
Кат. номер: 5906681485141
Производител: Inventia

Натурален колаген за тяло от Inventia (Natural Collagen Inventia Body) се препоръчва за интензивна грижа за всеки тип кожа, особено суха и чувствителна. Предназначен за използване в козметични салони и у дома. Идеален е след слънчеви бани, когато кожата е суха и се нуждае от хранителни вещества. Той е полутечен гел с перлено сив отенък. Формата на гел улеснява нанасянето и разпределянето му. За грижа за кожата на лицето и нежните части на тялото препоръчваме използването на натурален колаген Inventia за лицеНатурален колаген за коса и нокти на Inventia се препоръчва за грижа за косата и ноктите, както и като добавка при вземането на вана.

Предлага се в разфасовки от 50, 100 и 200 ml

 • Действие на Натурален колаген за тяло от Inventia
 • Препаратът стимулира организма да произвежда собствен колаген
 • Подобрява цялостния вид на кожата
 • Увеличава способността на кожата да задържа вода
 • Създава защитен филм върху кожата, благодарение на което тя не губи влага
 • Значително увеличава влажността й
 • Силно намалява грапавостта на кожата, изглажда и придава еластичност
 • Нежно ексфолира епидермиса, като по този начин ускорява подновяването му, изсветлява петна и изравнява тена на кожата
 • Притежава висока абсорбция
 • много добра поносимост от кожата
 • Не е източник на приони
 • Характеризира се с висока степен на чистота
 • Не съдържа консерванти и парабени!

Съставки на Натурален колаген за тяло от Inventia

 Вода, Колаген, Каприлил гликол, Еластин, Млечна киселина.

Активни вещества 

Колаген – това е протеин, който съставлява приблизително 30% от общото тегло на човешкия протеин и цели 70% от протеина в кожата. Колагенът, заедно с еластина в кожата образуват гъвкава мрежа, която придава еластичността и здравината на кожата, както и осигурява поддръжка за фибробластите. В допълнение, колагенът има необичайно свойство да се свързва с водата, което спомага за коригиране нивото на хидратация на кожата. Колагенът стимулира, възстановява, дълбоко регенерира и овлажнява, и общо подобрява еластичността на кожата.

Еластин – това е протеин, който е неразривно свързан с колагена. И двата протеина образуват в кожата еластична мрежа, която дава еластичността на кожата и здравината й, както и осигурява поддръжка за фибробласти.

Каприлил гликол – Каприлил гликол е идентичен на естествените вещества, т.е. синтезиран от човека, но има химична структура като тази на естествено съединение. Този компонент поради своята структура едновременно се явява овлажняващ агент (гумектаном) и има леко смазочен ефект. Начилието на къси вериги на мастните киселини улеснява абсорбцията на нашия препарат в дълбочината на кожата и едновременно, благодарение на леко смазочния си ефект, предотвратява загубата на вода от нея.

Млечна киселина – това е плодова киселина, която принадлежи към групата на алфа-хидроксилните киселини (АНА). Освен това млечната киселина – това е “зеленият” материал, тъй като е получена от естествени източници и е изцяло биоразградима. Тази киселина се получава по биотехнологичен път чрез ферментация на захари от млечнокисели бактерии (Lactobacillus). Интересно е това, че веществото има състоянието на GRAS, това означава, че се счита за безопасно.

Млечна киселина, в зависимост от концентрацията, може да се бели /пилинг/, овлажнява и възстановява (в количество, в която е налична в нашия колаген, тя има хидратиращи и регенериращи свойства). Тази киселина работи най-добре при рН 3 – 4 (а именно толкова има и в нашия продукт). Клинични изследвания ясно са показали, че препарати, съдържащи плодови киселини имат благоприятен ефект върху състоянието и външния вид на кожата. Такива препарати са особено препоръчителни за суха кожа и / или кожа с видими признаци на стареене.

Поради прекомерното разрастване на клетките на епидермиса, кожата става по-дебела и матова. Млечната киселина представлява малка молекула и по този начин може лесно да проникне в кожата. Тази киселина намалява корнеоцитния слой на епидермиса (разтварят веществата слепващи отделните клетки) и улеснява десквамацията /нейното лющене/. Една от последиците от този процес е регулирането на естественото лющене на епидермиса и по този начин стимулира регенерацията на клетките, разположени по-дълбоко, включително фибробластите, които са отговорни за синтеза на колаген и еластин. Също така, в резултат на регулярното използване на плодови киселини, кожата по-добре задържа вода, което води до повишаване на нивото на серамиди в епидермиса в следствие на стимулирането на техния биосинтез чрез AНА киселини. По този начин, плодовите киселини не само не увреждат защитните бариери на кожата, но значително ги подобрят. Увеличаването на количеството на фибриларните протеини и водата в по-дълбоките слоеве на кожата заглаждат бръчките и линиите по повърхността и подобрява цялостно външния вид.

Препарати с млечна киселина силно се препоръчват след летните и зимните сезони, когато кожата е уморена от въздействието на слънцето или студа и изисква специални грижи, напр., отстраняване на фини бръчки или избледняването на пигментните петна. Друго предимство на млечната киселина е, че е ефективен активатор на трансдермалния пренос, т.е. улеснява абсорбцията на други вещества, включително хранителни и регенериращи.

Начин на приложение на Натурален колаген за тяло от Inventia

Нанесете върху почистената и влажна кожа на тялото малко количество гел и внимателно разнесете чрез масажиране. След абсорбирането му нанесете подходящия за Вашата тип кожа балсам, за да се предотврати усещането за “стягане” на кожата. Най-добри резултати са гарантирани ако се прилага подходящия препарат за тяло от серията INVENTIA Polish Technologies Ltd.

Препоръки

Натурален колаген за тяло от Inventia не може да се използва от лица с интензивно възпалена кожа, изискваща фармакологично лечение или от лица със свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата. Да се избягва контакт с очите.

185,00 лв. xКолаген - Полски колаген от Inventia

Полски колаген от Inventia. Оригинален натурален колаген таблетки за пиене и професионална нутри и колагенова козметика Inventia Polish Technologies Ltd


Подобни продукти

% Натурален колаген за лице от Inventia 50ml Натурален колаген за лице от Inventia 50ml 109,00 лв. 106,00 лв.
% Натурален колаген за лице от Inventia 100 ml Натурален колаген за лице от Inventia 100 ml 168,00 лв. 165,00 лв.
% Натурален колаген за лице от Inventia 200 ml Натурален колаген за лице от Inventia 200 ml 248,00 лв.
Натурален колаген за тяло от Inventia 50 ml Натурален колаген за тяло от Inventia 50 ml 78,00 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!