• Начало »
  • Новини »
  • Залагания на спорт и Как да работим по време на поредица от загуби ?

Залагания на спорт и Как да работим по време на поредица от загуби ?

22 ноември 2023

Преживявате ли поредица от загуби? Алекс Лий споделя опита си за това как да оцелеете след серия от загуби.

 

1. Формулирайте какво означава за вас "поредица от загуби"

Какво е поредица от загуби? Това, което един човек смята за поредица от загуби, за друг е просто временен неуспех. С други думи, нито една от печелившите стратегии не осигурява печалба във всяка сделка. Бих искал да имам по-дълга печеливша серия, за това не трябва да правите залози, които не са били предварително анализирани. Ако обаче видите, че вторият или третият залог изведнъж губи, а след това следва дълга печеливша серия и имате постоянно увеличение на печалбите, бих ви посъветвал да не се опитвате да коригирате нещо, което работи добре.

Но ако загубите ви натоварват, значи нещо не е наред с вашата стратегия за залагане (т.е. с размера на залозите ви) по принцип и/или с критериите ви за избор (т.е. съображенията, според които избирате опциите си). Поредица от загуби става значителна и изисква незабавни действия само когато причинява сериозни щети на капитала ви.

2. Вземете си почивка 

Работата на професионалния играч на спортни залагания може да се сравни с тази на спортист. Тази аналогия работи добре, когато става въпрос за проблемите, свързани с поредица от загуби. Дори най-добрите професионални играчи на залози губят пари от време на време, но това, което ги отличава от тези, които губят постоянно, е начинът, по който се справят със загубите си.

Представете си, че сте футболен треньор, който току-що е видял как отборът му губи тежък мач за купата в продълженията. Вероятно не изпитвате желание да изиграете още един напрегнат мач веднага, минути след последния съдийски сигнал. Отборът се нуждае от почивка, а вие - от време, за да преосмислите тактиката, да прецените контузиите и да изберете състав, който може да спечели следващия мач. Същото важи и за справянето с поредица от загуби при спортните залози. Просто си вземете почивка, преценете ситуацията и осъзнайте защо сте избирали грешни варианти. В света няма играч, който постоянно да печели пари, като прави прибързани и зле анализирани залози.

3. Обърнете внимание на очевидните факти 

Трябва да разгледате данни за определен период от време в миналото, но има редица капани, за които трябва да внимавате. Например всеки мач, който се е състоял между двама играчи преди повече от три години, според моя опит е без значение за възможния изход на предстоящия мач, на който ще залагате. Ако пък искате да залагате на тенис, вижте на коя настилка играчите се представят най-добре, тъй като може да се окаже, че играчът X е по-добър от играча Y на трева и обратно - на земя.

При сблъсъците в отборните спортове историята на мачовете трябва да се разглежда по-критично, тъй като вероятността предстоящият мач да е със същия състав като предишния е изключително малка. Всеки, който твърди обратното, е или хитрец, или в най-добрия случай никога няма да може да реализира стабилна печалба от спортни залози.

Винаги вземайте предвид значението на мача за играча или отбора. Например, наистина ли е необходимо отбор А да остане в друг турнир с ниска степен на активност, ако след няколко дни има тежък мач в друго, по-доходоносно състезание? Наистина ли играч А трябва да победи играч Б, за да остане в топ 32 и по този начин да бъде сред поставените играчи в основния турнир?

4. Анализирайте историята на залаганията си 

Ако преживявате продължителна серия от загуби, които водят до неприемливо свиване на банката ви, значи нещо наистина не е наред. Приемете го сериозно. Прегледайте записите на неуспешните си сделки. Ако направите това внимателно, ще можете да определите какъв е проблемът.

Причината за това понякога е проста - например просто изключете залозите на гостуващи мачове, не избирайте събития с коефициенти над определено ниво или добавете допълнителен критерий за избор (например участие или неучастие на ключови играчи в отборни състезания, игра срещу левичари в тениса и т.н.).

В спортните залози, независимо колко успешни сте, колкото повече посоки се опитвате да покриете, толкова по-вероятно е да направите губещ залог. Новата ви стратегия трябва да включва ограничаване на броя на залозите, които правите. Това веднага ще увеличи фокуса ви върху тези, които сте избрали. Денят има само 24 часа, но да прекарате един час в анализ на две събития е по-добре, отколкото да прекарате половин час в анализ на четири. Прекарвайте повече време в подготовка и след известно време резултатите ви ще се подобрят. Изразът "Трудно в ученето, лесно в борбата" важи с пълна сила за спортните залози!

5. Възстановяване на психологическото състояние 

Вземете се в ръце, разтърсете се и се подгответе по-задълбочено за следващия избор. Няма нищо срамно в това да признаете пред себе си, че не успявате да реализирате редовни печалби в даден спорт и трябва да го прекратите или поне да си вземете почивка, за да прецените защо и къде сте сгрешили. По-добре е да спрете да залагате на спорт, който не ви носи редовни печалби, а само проблеми с банката ви.

Вижте какво още можете да подобрите, пазарете се на хартия (правете въображаеми залози и записвайте резултатите от тях), изберете нов спорт, който искате да практикувате, или нова стратегия за текущия. Един древен афоризъм гласи: "Ако не успееш да се подготвиш, подготви се да се провалиш".


ИНБЕТ е български оператор с дългогодишен опит в развлекателната индустрия. Водени от стремежа да се развиваме, създадохме онлайн платформата inbet.com, която предлага богата палитра от класически и нови казино игри, предоставени от най-големите и утвърдени доставчици на игрално съдържание в света! В сайта ни можеш да заложиш и на хиляди спортни събития на живо, както и да се забавляваш с набиращите популярност електронни и виртуални спортове.

Отговорен хазарт

ИНБЕТ е продукт на нашата страст към игрите. Вярваме, че хазартът трябва да е интересно и забавно занимание и тръпката от печалбата е несравнимо усещане. Гордеем се, че успешно събираме най-доброто игрално съдържание на пазара и го предоставяме на нашите потребители, за да могат да се забавляват пълноценно.

Даваме си сметка, обаче, че някои хора срещат затруднения при намирането на граница между забавлението и поемането на несъобразени рискове. Хазартът, като много други развлечения, носи финансов риск и залагащите винаги трябва да са наясно със своите възможности.

Наша отговорност е да помагаме на играчите си при нужда, защото съзнаваме, че компулсивното залагане може да бъде опасно. Окуражаваме клиентите, притеснени от рисковете на хазартната зависимост, да поемат контрол или да потърсят помощ, като се възползват от една от следните възможности:

  • Консултация с компетентния ни екип, който е винаги на разположение;
  • Национален център по обществено здраве и Анализи: https://ncpha.government.bg/bg/;
  • Национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта осъществява информиране, консултиране и насочване към места за помощ за употребяващи, играещи хазарт и зависими лица чрез телефон: 0888-99-18-66 и интернет страници: https://www.drugsinfo-bg.org/ и http://www.solidarnost-bg.org/;

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още