Copyright © 2020. All Rights Reserved

Правилният избор на пептиди : сравнение, съвети на експертите, инструкции и схеми за приемане

15 октомври 2020
Правилният избор на пептиди : сравнение, съвети на експертите, инструкции и схеми за приемане

На пазара има много видове натурални и синтезирани пептиди. По какво се различават и какви са преимуществата им, как да изберем пептиди за здраве и красота ?

Днес компанията НПЦРЗ предлага широка гама от продукти, съдържащи пептидни биорегулатори. В тази статия ще ви разкажем за характеристиките на всеки от тях, как се различават и какви функции изпълняват.

Основната разлика между пептидите е насочеността на техният ефект. Всеки пептид може да започне синтеза на протеин само в органа, от който е получен.

Всички продукти, които включват пептиди на Havinson, могат да бъдат разделени на две основни групи:

 • Препарати, съдържащи естествени пептиди - Цитомакси;
 • Препарати, съдържащи синтезирани пептиди - Цитогени.

Каква е разликата между цитомакси и цитогени?

Цитомаксите са естествени пептидни биорегулатори, получени от тъкани и органи на млади животни. Те се произвеждат по технологията на многомесечна екстракция, която позволява да бъдат премахнати от състава протеини, по-дълги от 20 аминокиселини, които включват хормони и ензими. В това отношение цитомаксите са абсолютно безопасни, като не могат да причинят алергии и пристрастявания. Те могат да се прилагат интрамускулно, интравенозно, орално, интрадермално и върху кожата. Разработката на пептидите на Хавинсон е призната за легитимна и разрешена за използване по целия свят.

Цитогените са синтезирани пептидни биорегулатори, получени чрез синтеза на 2-4 аминокиселини от растителни суровини. Поради невъзможността за изкуствено пресъздаване на естествени видове пептиди за всички органи, в момента са разработени само 6 вида синтезирани пептидни биорегулатори. Подобно на цитомаксите, те са абсолютно безопасни и признати в целия свят.

Основната им разлика е, че цитогените съдържат само максимално съкратени копия на основния, но само регулаторен пептид, докато цитомаксите съдържат целия спектър, който регулира функционирането на органите или тъканните клетки. Ефектът, получен от цитомакс, е много по-силен от този на цитогените. Цитомаксите имат по-дълго действие (до 5 месеца), в сравнение с 2-3 месеца за цитогените. Действието на цитогените е по-бързо, тъй като цитогенната верига е по-къса, т.е. при една и съща доза в капсулата концентрацията им е 10-15 пъти по-висока. Предимствата на цитогените включват също скоростта на натрупване при същите дози, която е с 20% -30% по-висока в сравнение с цитомаксите и по-ниска цена.

В резултат на това продуктите, съдържащи цитогени, имат по-бърз, но по-малко ефективен резултат от цитомаксите. В някои ситуации по-бързото въздействие играе съществена роля, например когато се използва в козметиката или в комбинация с определени добавки и активни вещества.

Пептидни продукти, които включват цитомакс:

 • Серия цитомакси без добавки;
 • Серия от течни пептидни комплекси;
 • Козметика от серия Reviline (с изключение на PRO линия);
 • Пептидни продукти от серията Revidont за грижа за устната кухина;
 • Серия продукти на Spa Line (с изключение на антисептика Ultracept);
 • Серия от декоративна козметика.

Пептидни продукти, съдържащи цитогени:

 • Серия цитоген без добавки;
 • Revilab SL серия;
 • Revilab ML серия;
 • Reviline PRO серия козметика;
 • Козметика от серия Revilab.

Следващата разлика между продуктите е наличието на допълнителни активни вещества, както и комбинацията от няколко вида пептиди заедно.

Течни пептидни комплекси (ПК) - те съдържат от 1 до 4 вида естествени цитомакси пептиди , както и допълнителни активни вещества като Neovitin, различни етерични масла и др. Представляват разтвор с по-ниска концентрация на пептиди в сравнение с капсулната форма. За да се получи стабилен резултат, течните пептиди трябва да се използват най-малко 3 месеца.

течни пептидни комплекси

Серията Revilab SL е комплекс от пептиди и допълнителни активни вещества, сублингвална форма на приложение (капки под езика). Ускорява действието и ефективността, благодарение на усвояването на активните вещества през тънката лигавица и директното навлизане в кръвния поток на тялото.

Пептиди Revilab SL

Revilab ML серия - предлага се под формата на капсули. Включва комплекс от пептидни биорегулатори по 3 до 4 вида във всяка опаковка. Максималният ефект се постига чрез използването на технологията „всичко в едно”, когато всеки продукт се състои не само от комплекс от ултракъси пептиди, но и от допълнителни активни компоненти.

Пептиди Revilab ML

За правилния избор на пептиди е необходимо да се определи за кой орган или система са необходими и какви цели се поставят от използването му. Като продължение на активното дълголетие в здраво тяло се препоръчва да се употребяват пептиди цитомакси на всеки шест месеца, започвайки от 35-40 годишна възраст.

Ключовите препарати в този случай са пептидът на епифизната жлеза - ендолутен (20 капсули), тимусния пептид - Владоникс (60 капсули) и ЦНС пептида - Церлутен (60 капсули).

 

За витамините и витамин12

Днес на науката са известни 13 органични химични съединения – „витамини“, задължителни компоненти на нашата храна. Но има и такива витамини, чиято „задължителност“ не е напълно доказана, но въпреки това се причисляват към групата на витамините. Такива са, например, флавоноидите (витамини Р), парааминобензоената киселина (витамин Н1), холин (витамин В4), инозит (витамин В8), оротовата киселина (витамин В13), пангамовата киселина (витамин В15) и др.  Въпреки това, тяхното значение за нормалното функциониране на човешкия организъм не бива да се пренебрегва и макар и с някои резерви, ние ще ги причислим към групата на витамините.

прочети още
Ефектът на пептидите върху кожата и човешкото тяло

Пептидите са протеинови фрагменти, съставени от аминокиселини. Когато тези аминокиселини се свързват заедно, те образуват аминопептид, а когато пептидите се свързват заедно, те образуват гръбначния стълб на протеините. Те са добре известни със способността си да насърчават здравата кожа и коса. Те могат да се приемат и през устата, обикновено под формата на колаген на прах или добавки. За увеличаване на мускулната сила и подобряване на възстановяването на тъканите. В допълнение към козметичните цели, проучванията показват, че ползите от пептидите могат да включват борба с диабет тип 2. Както и понижаване на кръвното налягане и понижаване нивата на холестерола.

прочети още
Пептиди и пептидна биорегулация

Пептидите се свързват със специфични, строго определени участъци на молекулата - ДНК /хромозомите/, като предизвикват синтез на специфични белтъчини с биорегулаторно действие, като хормони, ензими, невромедиатори, антитела, клетъчни субстанции, колаген и мн.др! Казано с по-прости думи пептиди ни поддържат млади и здрави. Пептидите отключват резервния потенциал за продукция на нови стволови клетки в таргетни органи и тъкани! Пептидите са „умни” аминокиселини, които носят правилна информация!

прочети още
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им.

прочети още