Какво са пептиди и за пептидите на Хавинсон ?

7 октомври 2020
Какво са пептиди и за пептидите на Хавинсон ?

В тази статия ще ви разкажем с прости думи какво представляват пептидите: ще разберем техния произход, ще определим какви са пептидите на Хавинсон, как те помагат и как да ги използваме.

Така че пептидите не са лекарства, пептидите не са хормони, пептидите не предизвикват пристрастяване и нямат странични ефекти.

4 неща, които всеки трябва да знае за пептидите :

 • Биорегулаторите не предизвикват алергични реакции, не можете да имате предозиране или несъвместимост с други лекарства. Пълно отсъствие на странични ефекти и лесно усвояване.
 • Пептидите са безопасни. Използването им само стартира процеса на възстановяване. Клетката започва да работи правилно и тялото се самовъзстановява.
 • Производството на пептиди е сертифицирано в съответствие с европейските и международните изисквания.
 • Пептидите се приемат от спортисти и това не е допинг, те са включени в списъка на одобрените препарати!

Какво представляват пептидите ?

Пептидите са във всеки организъм, във всяка клетка. И във вас също. И имате нужда от тях. Тези протеинови молекули регулират и контролират важни процеси в живота на нашето тяло. Те могат да бъдат както от изкуствен, така и от естествен произход. Те се състоят от аминокиселини и са свързани чрез пептидна връзка.

Често се използва терминът „информационни агенти“. Истина е. В крайна сметка процесът на „пренос“ на информация от една клетка в друга ви позволява да активирате различни части на ДНК. Обърнете внимание, че в противен случай молекулата ще бъде неактивна.

Какво представляват пептидите по отношение на техния състав? Вече споменахме протеините и то с причина. Подобно на протеините, пептидите са вериги от аминокиселини, но за разлика от протеините, те са изградени от къси, а не дълги вериги.

Видове и класификация на пептидите

Има много видове пептиди. Ето само основните:

 • Имунологични. Както подсказва името, те са отговорни за защитната функция и борбата срещу токсините.
 • Хормонални. Тип пептиди, които влияят на скоростта, с която клетките се регенерират.
 • Невропептиди. Контрол на физиологичните процеси.
 • Биорегулатори. Отговарят за хормоналната активност, както и апетита.

Разбира се, изброените видове пептиди са само основните групи. Общо учените идентифицират над 1500 вида.

Пептиди

Какво представляват пептидите на Havinson?

В продължение на много години учените са работили с всички видове пептиди и днес те могат да бъдат изолирани и извличани от всякакви тъкани, включително:

 • Съдова.
 • Костна.
 • Мускулна.
 • Хрущялна.

Те могат да бъдат получени както естествено, например от животински органи, така и синтезирани изкуствено. Използването на пептиди е популярно във фармакологията, козметиката, спортното хранене ...

Как работят пептидите ?

Функционалността на клетките може да бъде нарушена от различни обстоятелства. Резултатът е неадекватно производство на протеини, което с течение на времето води до заболявания и дори до патология.

Пептидните препарати помагат за попълване на протеиновите фрагменти и активиране на протеинов и клетъчен синтез, а тогава тялото започва да функционира правилно.

Как действат пептидите на Хавинсон ?

Нека обясним, че лекарствата, които всички ние използваме, не премахват причината, а се борят със симптомите. Но за вашето здраве е по-важно да помогнете на тялото да се възстанови, за да се върнете към предишната жизненост и работоспособност.

Освен това медикаментозната терапия не е единственият изход: можете да снабдите организма си с готови видове хормони или витамини. За съжаление тогава клетката спира да работи, става като ненужна, тъй като няма нужда да участва в създаването на тези вещества.

Но с биорегулаторите всичко е различно!

Всички видове пептиди само задействат правилното функциониране на клетката и не са „заместващо лекарство“!

биорегулатори

Използването на пептиди не зависи от това колко шлака има в организма: когато петидът попадне в тялото, веднага започва работа и клетките получават нов живот - старите и болните се заменят с нови.

Веднъж попаднали в клетката, пептидите удължават живота й с до 40%. Ето как започва оздравителния процес.

Приложение на пептидите за всеки орган

Важно е да се разбере, че всеки орган има набор от няколко вида клетки. Да приемем, че черният дроб съдържа както лимфоидна тъкан, хепатоцити, така и нервни клетки, следователно, за да се възстанови функцията на черния дроб, е важно да се осигури доставката на всички необходими пептиди. Поради тази причина биорегулаторът за определен орган винаги съдържа сложен набор от клетъчен геном, за да възстанови напълно загубените функции.

Тоест, пептидите на Хавинсон действат целенасочено: в зависимост от органа, от който са получени.

За кого е препоръчителна употребата на пептиди?

Двадесетгодишни изследвания от Института по геронтология под наблюдението на В. Хавинсон направиха възможно разработването на програма за лечение на патологии, свързани с възрастта. На практика системната употреба на пептиди се препоръчва за хора над 40 години.

С прости думи, пептидите повишават ефективността при рехабилитация след инфекция, излагане на радиация, нараняване или психо-емоционален стрес.

Нека отново подчертаем: Пептидите на Хавинсон не са хормони!

Хормоните, подобно на пептидите, са необходими на хората, но не забравяйте за важната разлика.

Хормоните се произвеждат от жлезите с вътрешна секреция. Ако тяхната работата е нарушена, то започват да ги стимулират посредством хипофизната жлеза и хипоталамуса. Тоест, даването на комплекс от хормони на пациента означава нарушаване на естествената работа на организма. В резултат на това атрофира самата жлеза.

Но се оказва, че липсата на производство на протеини може лесно да се попълни с помощта на биорегулатори от желания тип. Тялото ще продължи да работи правилно самостоятелно.

Нека повторим на още по-опростен език:

 • Хормоните не лекуват, те дават възможност за съществуване.
 • Съществуват пептидни хормони, но не всички пептиди са хормони. Не забравяйте, че пептидните биорегулатори от всички разновидности нямат нищо общо с хормоните.
 • В сравнение с хормоните, пептидните биорегулатори не предизвикват пристрастяване или предозиране. Това е доказано от 30-годишната практика.
 • Хормоните са забранени при спорт, а употребата на пептиди не е допинг. Защо? Тъй като те само нормализират метаболитните процеси, а не просто временно подобряват функциите.

Сега вече знаете достатъчно за пептидите и ползата от тях :-)

Вижте и нашият нов Каталог Пептиди 2020, както и препоръчителните схеми за прием в комплексно използване на пептиди.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още