• Начало »
  • Новини »
  • Персоналният треньор Петър Бундаков със съвети за превенцията на контузиите

Персоналният треньор Петър Бундаков със съвети за превенцията на контузиите

26 ноември 2017
Персоналният треньор Петър Бундаков със съвети за превенцията на контузиите

 

Петър Бундаков персонален треньор за добавките с колаген

Петър Бундаков

Петър Бундаков е на 27 години и се занимава със спорт от 10 годишен. Той е изцяло отдаден на спорта, защото там намира истинското си призвание, като преследва детската си мечта да стане известен спортист. юрист по образование, но се преквалифицира и сега е състезател по мъжка физика и лицензиран персонален фитнес треньор в GymBox fitness София. За повече информация: www.bundakovsport.com
В сферата на фитнеса и здравословното хранене вече над 7 години, той казва че суплементацията с хранителни добавки с цел отслабване, изгаряне на мазнини, покачване на мускулна маса е много важна. Също така съветва към хранителния режим да се включат и хранителни добавки с колаген, за да се предпазите от контузии.
Сега ще ви разкажем накратко, за един често срещан проблем, които се среща не само при състезатели по фитнес и културизъм, но и при всички трениращи хора.Петър Бундаков за добавките с колаген
Здравейте, фитнесът е спорт, който може да си практикува от хора без ограничения във възрастта, но често се получава така, че при една сериозна контузия може да се наложи на спортиста да се откаже и да приключи кариерата си преждевременно. Затова е много важно да запазим тялото си  здраво, за да издържа на високите спортни натоварвания. Точно преди 3 години открих полезните свойствата на колагена и го включих към режима си, за да запазя ставите и сухожилията ми здрави, и да се предпазя от нежелани контузии. При определени натоварвания се получават различни травми, крампи, разтегнати сухожилия и дори скъсани мускули. Когато един състезател излиза от състезателен период след самото състезание, той е на
много нисък процент мазнини и поради тази причина е много вероятно да скъса вече изтънелите сухожилия и да получи сериозни болки. Тогава идва важната роля на хранителните добавки с колаген, за да се възстановим без контузии. 

Някой от базовите упражненията във фитнеса като лежанка и клек например, имат сериозно утежнение като килограми и риска от контузии е много по-голям. През моята подготовка за републиканското тази година първо трябваше да кача килограми през основния период и да натрупам мускулна маса, която ще покажа на сцената в последствие. Това става точно със по-големи тежести и претоварването на ставите, мускулите и сухожилията е жестоко и всекидневно.
На мен ми се наложи да посетя и лекар, заради разтегнати сухожилия на предмишниците. Положението не беше леко, защото докторът каза, че може да стане хронично и да трябва да се откажа от подготовката ми за републиканското по фитнес и културизъм в София 2017 година. Тогава колагена изигра важна роля за възстановяването ми и накара болките в сухожилията да спрат и да мога да продължа да тренирам. Сега вече станах вицерепубликански шампион в категория мъжка физика до 173 сантиметра в София и взех диплома за четвърто място от турнир "Мечката" в Бургас от всички категории мъжка физика. Много се гордея със себе си и знам, че няма да спра да преследвам най-голямата ми страст, а именно тази към спорта! Бъдете здрави и успешни!

Поздрави, Петър Бундаков https://www.facebook.com/BundakovSportPersonalFitnessTrainer/ 

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още