Copyright © 2020. All Rights Reserved

Победи умората и стреса с Цветен прашец Bee Pure!

28 февруари 2015
Победи умората и стреса с Цветен прашец Bee Pure!

Цветният прашец е чудотворен пчелен продукт, както прополиса и пчелното млечице, и мощна природна добавка с разнообразни свойства. Използва се широко в билковата медицина, тъй като e пълноценна храна. Неговите съставки са с балансиран характер, а това позволява използването му за лечение на различни заболявания.

Всеизвестно е, че пчелите събират прашеца от цвят на цвят и той е от решаващо значение за производството на пчелно млечице - храна, посветен на пчелата-кралица. Цветният прашец (чието име произлиза от латински "pollen-linis") е изключително богат на витамини, минерали, протеини и на хранителни вещества. В неговия състав влизат протеини и всички незаменими аминокиселини и (11­35%), въглехидрати (глюкоза, захароза, фруктоза) - 20­39% липиди - 1­20%; макроелементи (K, Ca, P, Fe, Mg) и микроелементи (Mn, Cr, Zn, I и други); витамини: каротеноиди (провитамин А), С, D, Е и група В, Р, РР, К; фитохормони и флавоноиди.

В същността си цветният прашец е естествен концентрат от аминокиселини. Той съдържа десет аминокиселини, които човешкият организъм не произвежда, но се нуждае от тях (особено възрастните хора). Съвремените храни са рафинирани, а по време на термична обработка, губят повечето от неговите най-важни вещества, включително аминокиселините. Полезен е при диета с ниско съдържание на животински протеини. Богатото му съдържание на витамин Р укрепва капилярните стени и повишава устойчивостта на имунната система срещу инфекции. Известно е, че прашецът съдържа фосфолипиди, лецитин, инозитфосфоглицериди, цефалин, фосфатидилсерини и други елементи, които са включени в мембраната на човешките клетки, а те селективно регулират потока от йони като същевременно активно участват в обмяната на веществата.

Полезните вещества, съдържащи се в цветния прашец, имат положително влияние върху човешкия мозък - увеличават неговия капацитет, остротата и силата на възприятието. Голямото съдържание на хормони го прави особено необходим при хормоналния спад, настъпващ с напредване на възрастта, както и за тези, които имат патологични заболявания на жлезите с вътрешна секреция.

Цветният прашец възстановява нормалната микрофлора на стомашно-чревния тракт, подпомага развитието на интерферон в организма, намалява предразположеността към рак и повишаване на имунитета, увеличава устойчивостта на стрес, подобрява паметта и зрението, нормализира кръвното налягане и нивото на кръвната захар; възстановява функцията на миокарда и на чернодробната тъкан, понижава холестерола в кръвта, подобрява функцията на сърцето и кръвоносната система, нормализира храносмилането, повишава умствената и физическата работоспособност;
подобрява състоянието на кожата и я подмладява, повишава сексуалната потентност.

Оказва благоприятно въздействие върху здравето и е пълноценна храна, богата на витамини (A, C, E), незаменими, рутин (за защита на капилярите), магнезий, калций, цинк, калий, но и на ензими, които ускоряват растежа. Може да помогне на страдащи от анорексия, тъй като увеличава червените кръвни клетки и хемоглобина, възвръща апетита и увеличава теглото, която я прави тонизираща добавка при отслабнал организъм. Прашецът съдържа стимулатори на растежа и антибиотик, който помага за предотвратяване на развитието на различни тумори.

За всеки, който търси естествен източник на витамини и минерали, е цветният прашец Bee Pure. Чистите и натурални продукти Bee Pure на Hedera d.o.o. са произведени ръчно, без химикали, без добавки, без алкохол, без глутен, без захар. Няма друга естествена храна със 100% растителен произход, която да притежава такова голямо разнообразие от хранителни вещества.

Цветен прашец Bee Pure се употребява като хранителна добавка за възрастни по 2 до 4 капсули дневно преди хранене - 1600 мг пчелен прашец и 200 мг прополис. Алтернативно можете да разбъркате съдържанието с консумираната храна. За да осигурите на организма си необходимото количество биоактивни съединения, се препоръча редовен прием. Тъй като това е естествен продукт, може да се приема като добавка към медицински предписана терапия без противопоказания. Препоръчителната терапия е с продължителност поне един месец.

Цветният прашец няма алергенни свойства, но хората, които са алергични към пчелните продукти, не трябва да използват Bee Pure прополис. За да изключите появата на възможна алергия, направете следния тест: отворете капсула и приложете малко количество от праха се към вътрешната страна на долната устна. Ако съществува алергия, в рамките на 2-3 минути ще забележите леко зачервяване.

Ефектът на пептидите върху кожата и човешкото тяло

Пептидите са протеинови фрагменти, съставени от аминокиселини. Когато тези аминокиселини се свързват заедно, те образуват аминопептид, а когато пептидите се свързват заедно, те образуват гръбначния стълб на протеините. Те са добре известни със способността си да насърчават здравата кожа и коса. Те могат да се приемат и през устата, обикновено под формата на колаген на прах или добавки. За увеличаване на мускулната сила и подобряване на възстановяването на тъканите. В допълнение към козметичните цели, проучванията показват, че ползите от пептидите могат да включват борба с диабет тип 2. Както и понижаване на кръвното налягане и понижаване нивата на холестерола.

прочети още
Пептиди и пептидна биорегулация

Пептидите се свързват със специфични, строго определени участъци на молекулата - ДНК /хромозомите/, като предизвикват синтез на специфични белтъчини с биорегулаторно действие, като хормони, ензими, невромедиатори, антитела, клетъчни субстанции, колаген и мн.др! Казано с по-прости думи пептиди ни поддържат млади и здрави. Пептидите отключват резервния потенциал за продукция на нови стволови клетки в таргетни органи и тъкани! Пептидите са „умни” аминокиселини, които носят правилна информация!

прочети още
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им.

прочети още
Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Какви пептиди съществуват и какъв е механизмът им на действие? В интернет има много реклами и сайтове, които предлагат закупуване на различни пептидни биорегулатори. В тази статия бихме искали да охарактеризираме накратко всеки вид, така че потенциалният купувач да знае характеристиките на всяка категория и да може да избере правилния пептиден биорегулатор.

прочети още