• Начало »
 • Витамин B12 »
 • Profer - Профер - при желязодефицитна анемия и недостиг на желязо в организма - 30 таблетки железен хелат

Profer - Профер - при желязодефицитна анемия и недостиг на желязо в организма - 30 таблетки железен хелат

 • Кат. номер: PROFER

Профер железен хелат е хранителна добавка за набавяне на желязо в организма, в максимално усвоима и безвредна форма. Profer се препоръчва при желязодефицитна анемия и недостиг на желязо в организма организма и за покриване на дневната препоръчителна норма.

Профер е създаден по патент и технология на Проф. д.т.н. Пенчо Далев от биодинамична коприва в хелатна връзка с белтък (млечен - Лактобацилус булгарикус , растителен - зелен протеин).

Благодарение на нея желязото бавно и постепенно постъпва чрез чревния тракт в червените кръвни телца (еритроцитите) и се абсорбира на 95%, кислорода постъпва в кръвта, подобрява кръвообръщението, регулира стойностите на хемоглобина и снабдява всички органи с полезните за тях вещества. При постепенното навлизане на желязото в кръвта, то се усвоява максимално и трайно, което води до подобряване и регулация на имунната система, а последствията са: нормални стойности на хемоглобина и желязото в кръвта, жизненост на организма, подобряване работата на най-важните органи в човешкия организъм - сърце, мозък, черен дроб, далак, жлези с вътрешна секреция, бъбреци и бял дроб.

По химична структура и съдържание Profer наподобява белтъка на кръвта – хемоглобин и се усвоява максимално бързо и ефективно. Съставките на Профер и начина му на приготовление го правят абсолютно безвреден за организма.

Указание за употреба – по една таблетка дневно с храната за набавяне на дневната необходимост от желязо; при необходимост дозата може да се увеличи.

Състав на PROFER – млечни белтъци и желязо, свързано като железен металозат (протеинат).

Срок на годност : до 2 години от датата на производство.

Съхранение : при температура от 5 до 25 градуса на сухо място.

 

DALEV_PATENT_4.pdf
19,99 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 19,99 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Умора, сънливост, замаяност, задух и раздразнителност - запознати ли сте с тези симптоми? В тялото ви може да липсва желязо. Според Световната Здравна Организация всеки пети жител на планетата страда от желязодефицитна анемия, в една или друга степен.

Желязото е един от най-важните минерали за нашето здраве. Всички тъкани и органи на човешкото тяло функционират само при наличие на желязо.

Най-важните функции на желязото :

 • Участва в транспорта на кислорода до клетките, кръвоносните съдове и тъкани, тъй като е най-важният съставен елемент на хемоглобина.
 • Отговаря за качеството на имунния отговор и участва в процесите на тъканно дишане.
 • Участва в метаболитните процеси, унищожава и премахва токсините от тялото.
 • Предотвратява развитието на анемия.
 • Участва в окислително-възстановителните реакции.

Тялото бързо губи желязо по време на менструална загуба на кръв, различни кръвоизливи, със заболявания на стомаха и черния дроб. Но особено нуждата от желязо се увеличава по време на бременност и кърмене. Човешкото тяло може да усвоява от храната не повече от 2 mg желязо на ден. Това количество не винаги е достатъчно за набавяне на необходимото за организма желязо. Ето защо си струва да приемате специални добавки, съдържащи желязо в бионалична форма.

За максимална абсорбция на желязо, опитайте лесно смилаемия железен хелатен комплекс Профер създаден от Проф. ДТН Пенчо Далев. Profer помага за поддържане на нормални нива на хемоглобин, намаляване на риска от анемия и повишаване на ефективността.

Хелатната форма е най-лесно достъпната форма на желязо днес, това е комбинация от минерал и аминокиселина (органична и неорганична). Хелатната форма е най-близка до нашето тяло. Пример за хелатна форма на съединение в човешкото тяло е хемоглобинът. Хелатите не изискват допълнителни биохимични трансформации, тъй като вече са подготвени за асимилация от организма. Неслучайно популярността на хелатите нараства в Европа и САЩ.

Предимства на Профер:

 • попълва максимално дефицита на желязо без отлагане в бъбреците, ставите и кръвоносните съдове;
 • осигурява максимално усвояване на желязото;
 • добре се абсорбира без странични ефекти от стомашно-чревния тракт (не причинява подуване на корема, запек и диария), тъй като не влияе върху нивото на стомашната киселинност;

Информация за специалисти

ПРОФЕР доставя желязото в такава форма, че позволява неговата абсорбция от организма до 95%.

В ПРОФЕР желязото е свързано с белтъците като ПРОТЕИНАТ както е свързано с белтъците в организма хемоглобин, миоглобин и феритин.

В ПРОФЕР свързването на желязото с белтъците става чрез ХЕЛАТНА ВРЪЗКА - така се образуват железни ПРОТЕИНАТИ (МЕТАЛОЗАТИ).

ПРОФЕРА Е ЖЕЛЕЗЕН ПРОТЕИНАТ (МЕТАЛОЗАТ), където свързването на желязото с белтъците става чрез ХЕЛАТНА ВРЪЗКА

ХЕЛАТНАТА ВРЪЗКА се образува между метал (в случая желязо) и лиганд (в случая лигандът е белтък). Връзката се осъществява чрез главните и координативни (второстепенни) връзки на метала, които на схемата са означени съответно с прави и с прекъснати линии и активните аминни и хидроксилни групи от аминокиселинните остатъци на белтъчната молекула.

profer-helat

Хелатна връзка на метала (М) желязо с аминните и хидроксилни групи от аминокиселините на белтъчната молекула

„Хелатна” идва от латинскатка дума за „щипци на рак” – „chela” тъй, като в молекулата металът е обхванат от лиганда като в щипци.

В храносмилателнияа път – стомаха и тънките черва, железният протеинат ПРОФЕР се разгражда от протеолитичните ензими (пепсин в стомаха, трипсин и химотрипсин в червата) до пептиди и аминокиселини, които все още съдържат желязото в хелатна връзка и заедно с него се абсорбират в организма. „Пропускателните” пунктове в лигавицата на червата приемат желязото като хелат и съставна част на пептидите и го „пропускат” без проблеми. Така се осъществява 95% абсорбция на желязото от ПРОФЕРА.

ПРОФЕР - Хранителна добавка при недостиг на желязо.


ПРОФЕРЪТ Е УНИКАЛЕН ПРОДУКТ ДОСТАВЯЩ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН ЖЕЛЯЗО ЗА НУЖДАЕЩИЯ СЕ ОРГАНИЗЪМ. PROFER доставя желязото в такава форма, че позволява неговата абсорбция от организма до 95%. В ПРОФЕР желязото е свързано с белтъци (млечни или растителни) като ПРОТЕИНАТ, по същия начин, както е свързано в хемоглобина на еритроцитите, миоглобина на мускулите и във клетъчния белтък феритин. В ПРОФЕР свързването на желязото с белтъците става чрез ХЕЛАТНА ВРЪЗКА - така се образуват железни ПРОТЕИНАТИ (МЕТАЛОЗАТИ).

ПРОФЕР Е ЖЕЛЕЗЕН ПРОТЕИНАТ (МЕТАЛОЗАТ), където свързването на желязото с белтъците става чрез ХЕЛАТНА ВРЪЗКА. ХЕЛАТНАТА ВРЪЗКА се образува между метал (в случая желязо) и лиганд (в случая лигандът е белтък). В храносмилателният път – стомаха и тънкото черво, железният протеинат ПРОФЕР се разгражда от протеолитичните ензими до пептиди и аминокиселини, които все още съдържат желязото в хелатна връзка и заедно с него се абсорбират в организма през лигавицата на тънкото черво. „Пропускателните пунктове” в лигавицата на тънкото черво приемат желязото като съставна част на пептидите и аминокиселините и така така се осъществява почти пълната абсорбция на желязото от ПРОФЕРА.

Желязото e един от елементите, които най-често са дефицитни в храненето на съвременния човек. Едва 8% от общия прием на желязо с храната се абсорбират и проникват в кръвния поток. Възрастен човек, независимо от пола си, има около 4-4,5 грама желязо в организма си, ако тежи около 70 кг. Хемоглобинът, който изразходва по-голяма част от желязото, се рециклира и повторно се оползотворява при заместване на кръвните клетки на интервали от 120 дни.

Желязото, свързано с белтъка феритин се складира в организма подобно на желязото в тъканите (в миоглобина) в много малки количества. Дневната доза желязо за възрастните е 10-15 мг. Железният дефицит е най-често срещаният хранителен дефицит. Железният дефицит се дължи на нисък прием на желязо, нарушено усвояване на желязото в храносмилателния тракт, повишени потребности или значителни загуби на желязо. Най-рискови групи са кърмачетата, малките деца, юношите и бременните жени. Крайна степен на дефицита на желязо в организма е желязо-дефицитната анемия.

Желязо - дефицитната анемия се характеризира с ниско ниво на хемоглобин в кръвта. Недостигът на желязо е главната причина за 50% от случаите на анемия. Недостатъчната консумация на храни, източници на желязо, е значим фактор за развитие на железен дефицит. В храните желязото се съдържа под две форми - хемово и нехемово. Хемовото желязо е свързано с белтъците и се намира само в животинските храни като червени меса, пилешко и риба. Под тази форма желязото се усвоява до 20-30% от храната. Хемово е желязото в хемоглобина и миоглобина. Желязото в ПРОФЕР е хемово желязо.

Вегетариани и вегани често страдат от железен дефицит, тъй като не приемат хемово желязо с храната си. Нехемовото желязо е под формата на железни соли, където то е в йонна форма. Под тази форма желязото се усвоява едва 1-2%. Нехемово желязо се намира както в растителни, така и в животинските храни. Хранителни добавки или лекарства, съдържащи железни соли, най-често железен сулфат, съдържат нехемово желязо). Железните соли дразнят стомашната и чревните лигавици и често причиняват стомашно-чревни разтройства. Нехемовото желязото потиска и действието на витамин Е.

PROFER повишава транзиторния път на желязото в стомашно-чревния тракт без страничните ефекти (гадене, разстройство), които се проявяват при директен прием на железни соли. Включената в таблетката (капсулата) доза желязо-белтъчен металозат съдържа 300 мг ПРОФЕР, което съответства на 15-18 мг желязо в еднократна доза, съответстваща на дневната потребност от желязо на здрав, възрастен индивид. ПРОФЕР се прилага като добавка към храненето.Това предполага бързото и пълно (до 95%) асимилиране на желязото и включването му в кръвотворните органи.

ПРОФЕР е създаден по метод и технология на Проф. ДТН (D.Sc.) Пенчо Далев.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!