BEE PURE - НАЙ-ЧИСТИЯТ ПРОПОЛИС в списание Жената Днес март 2015

4 март 2015
BEE PURE - НАЙ-ЧИСТИЯТ ПРОПОЛИС в списание Жената Днес март 2015

ЛЕЧЕБНИЯТ ПРОДУКТ ВЕЧЕ Е ДОСТЪПЕН ЗА ХОРАТА, КАКТО ПЧЕЛИТЕ СА ГО СЪЗДАЛИ

Пчелите са удивителни същества – едни от най-старите обитатели на планетата ни, които от милиони години събират различни растителни вещества и като истински вълшебници ги превръщат в безценни нови продукти – пчелно млечице, мед, восък и прополис.

Медът от хилядолетия е и любима храна, и ценен лечител за хората. Най-безценният и популярен в народната медицина продукт е прополисът, или пчелен клей - растителни смоли, които пчелите превръщат във високоефективно средство срещу патогенни бактерии, вируси и гъбички.

Прополисът защитава кошера – с него се облицоват и клетките, където се излюпват новите пчели. От гръцки думата означава „защита на града“.

Лечебното действие на прополиса е познато от древността. Тъй като е ефективен срещу стрептококи и стафилококи, пчелният клей се е прилагал за заздравяване на гнойни рани и язви. Древните египтяни са го ползвали за мумифициране.

Днес под формата на мехлем или тинктура се използва за лечение на микози по кожата, дерматити, за дезинфекция на следоперативни рани. Приеман вътрешно, той засилва защитата на организма, като от една страна, увеличава кръвообразуването и производството на антитела, а от друга, спира развитието на различни видове бактерии и вируси, като наример тези на туберкулозата, салмонелата, херпеса и грипа.

Прополисът има много сложен състав, съдържа над 300 ценни биологични съединения, като антисептичните му свойства се дължат основно на флавоноидите и етеричните масла – естествени антибиотици, които някои растения изработват за защита от микроорганизмите.

Антимикотичният ефект е резултат от органичните киселини. Останалите вещества – смоли, восък, цветен прашец, дъбилни вещества, алдехиди, естери, терпени, аминокиселини, витамини и множество микроелементи, допълват тези действия.

Прополисът е изключително подходящ за профилактика и засилване на имунната система, както за възрастни, така и за малки деца. Предпазва от оксидантен стрес (по-силен е от витамин C) и неутрализира свободните радикали. Повече от 1600 научноизследователски проучвания доказват позитивните му ефекти.

Представяме ви BЕЕ PURE – естествените пчелни продукти, които са достъпни за първи път за хората 1:1 - точно във вида, в който пчелите са го произвели.

Компанията BEE PURE е основана през 1988 г. и се занимава с проучване и производство на 100% натурални висококачествени хранителни добавки, резултат от солиден научен подход и опит. След 14 години проучвания, през 2002 г. BEE PURE успява да произведе чисти натурални пчелни продукти, посредством иновативен процес, благодарение на който всичките им натурални субстанции и лечебни свойства са напълно съхранени.

7 милиона пчели събират нектар и прашец от цветя и други растения сред запазената природа на област Далмация в Хърватия, далеч от потенциални източници на замърсяване.

Над 400 обучени пчелари работят по специално разработени методи и стандарти за отглеждането на кошерите, за да се гарантира най-доброто качество на натуралните съставки.

Суровият прополис се проверява и пречиства в специално подготвено за целта устройство. Цветният прашец, събран от пчелите, се обработва в специална сушилня за намаляване на водното съдържание.

Впоследствие тези основни съставки се комбинират с други 100% чисти активни съставки, като например джинджифил, на база на изпитани с години рецепти.

Защо продуктите BEE PURE са специални?

Уникалният производствен процес гарантира 100% чисти натурални съставки в тяхната изцяло природна форма – без употребата на каквито и да било химически процеси или други допълнения. Всички продукти от прополис, предлагани по света, са добити и произведени чрез солвенти/разтворители (алкохол, полиетилен гликол). Посредством тези методи, до 40% от неразтворимите субстанции са безвъзвратно изгубени и много от естествените структури на съставките са променени. Пчелните продукти, които са добити и произве-дени посредством вода и олио, загубват до 80% от естествените съставки.

А нашето качество може да се види, помирише, опита и по-чувства!

Официален вносител и дистрибутор на продуктите с прополис Bee Pure e „Алоха България” ЕООД, а те могат да бъдат закупени oт читателите на „Жената днес” от сайта Aloha.bg с 20% отстъпка с код 1719

За поръчки на мед, прополис и пчелен прашец от пчелини FARMy – телефон 0877 722 884

Пробиотиците подпомагат положително здравето, въздействат на имунитета, но само ако се използват висококачествени продукти. Ето защо е важно да се знае какво да се съблюдава, когато човек прибягва до тяхната покупка и прием.

прочети още

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания Пептидите на NPCRIZ, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

Lactobacillus bulgaricus е част от рода Лактобацилус, който представлява голяма група бактерии. Те съставляват съществена част от групата на млечнокиселите бактерии, наречени така, тъй като повечето от тях превръщат лактозата в млечна киселина. Родът Лактобацилус понастоящем се състои от над 125 вида и обхваща широко разнообразие от микроорганизми. Те са често срещани в природата. Много видове се срещат в гниещата растителност. Образуваната от тях млечна киселина подкиселява средата, което инхибира растежа на някои болестотворни бактерии.

прочети още