• Начало »
  • Новини »
  • Национална гордост - шампионката по лека атлетика Радостина Стоянова за пътя към успеха (Видео)

Национална гордост - шампионката по лека атлетика Радостина Стоянова за пътя към успеха (Видео)

8 януари 2018
Национална гордост - шампионката по лека атлетика Радостина Стоянова за пътя към успеха (Видео)

Моето име е Радостина Стоянова и съм на 23 години. Родена съм в град Русе, но в момента живея в София. Бих се определила като доста цветна личност, както ще забележите и от моите занимания. В София ме отведе желанието ми за развитие в сферата на Фармацията и към момента съм студентка в трети курс в Медицински университет - София. Още в гимназията ме влечаха и ми се отдаваха химията и биологията и реших, че това ще е моят път.

Последното изречение ме връща назад към ученическите ми години. Завършила съм Немската гимназия СОУПНЕ „Фр. Шилер“ с най-прекрасната класна Марияна Георгиева. Бях изключително заето и ангажирано дете. Отбелязвам, че беше така по мое желание.

Благодарна съм на моите родители и специално на моята майка, която беше до мен през първите ми години в училище и успя да ми изгради една стабилна основа и навици.

Спомням си как решавахме задачи до припадък, за сметка на това нямах никакви проблеми с материала в по-горните класове. Бях всестранно развито дете. Заемах челни места на олимпиади по химия, пишех стихотворения, които също биваха отличавани с награди, печелех медали по лека атлетика (за нея ще спомена малко по-надолу), междувременно дори се записах самичка на школа за манекени (школа ElitD, водена от прекрасната Диана Поптонева). Там придобих самочувствие, научих се на походка, маниери и етикет, задължителни за една дама според мен.

Радостина Стоянова за успехите си в леката атлетика и спорта

Неизменна част от моя живот винаги е бил спортът. Тренирам от 9 годишна, като първата ми любов беше волейболът. Не след дълго треньорката ми по волейбол Елена Маринова забеляза, че съм по-бърза от останалата деца и в четвърти клас ме заведе на първото ми състезание по лека атлетика. Там взех първия си златен медал на 10-годишна възраст. След него знаех, че леката атлетика е моят спорт, който практикувам и до днес.

Ето и някои от моите отличия:

Неколкократна шампионка на България на 60, 100 и 200м

- Шампионка на България на 60м 2006г. към Ученическа спортна школа

- Шампионка на България при момичета под 16г. на 60м 2010г.

- Шампионка на България за старша възраст на 60м 2014г.

- Шампионка на България за старша възраст на 100м 2014г.

- Шампионка на България за старша възраст на 200м 2014г.

Бронзова медалистка от Балканско първенство на 200м през 2014г. в Серес, Гърция

Полуфиналистка на Европейско първенство за жени с българската щафетата 4х100м в Цюрих през 2014 г. 

Радостина Стоянова полуфиналистка лека атлетика Цюрих

Radostina Stoyanova

Тези постижения дължа на предишната ми треньорка Елеонора Гурбанова (кондиционен треньор на футболния отбор „Дунав-Русе“), която много обичам.

След тези постижения леката атлетика се превърна в моя Страст и се надявам да имам шанса да се развивам още по-професионално в тази сфера. Сигурна съм, че най-силните ми години тепърва предстоят с настоящия ми треньор Иван Петров.

На 13.01.2018 г. се проведе Международен турнир "Академик" в град София. Спечелих два златни медала в дисциплините на 60 и 200 метра, съответно с резултати 7.71 и 25.04 сек. С този турнир открих сезона. Сега предстоят държавни първенства и международни турнири, на които очаквам още по-сериозни резултати.

Радост Стоянова шампион лека атлетика 60 и 200 м януари 2018

Радостина Стоянова със златен медал за 60 и 200 метра лека атлетика

Вижте участието на Радостина Стоянова в Канал 3 през януари 2018 г. във "Всеки следобед”  - предаване, посветено на стила на живот, на различните модели на поведение в семейството, на работното място и в свободното време. Съдържанието на формата включва цялото богатство и разнообразие на всекидневната ни култура. Бъдете информирани за най-важните и модерни неща в стила на живот, с баланс между сериозно и развлекателно. Компетентно и задълбочено, но в същото време – атрактивно, динамично и забавно.

 "Всеки следобед с Криси” с водещ Кристиана Стефанова се излъчва по Канал 3 всеки делник от 15:30 часа.

Радостина Стоянова в студиото на Канал 3 Всеки следобед с Криси

Естествено за всяка кауза трябва да се правят жертви. Ежедневието ми като ученичка минаваше изцяло в училище и на стадиона, а вечер се прибирах в нас и залягах над учебниците, докато моите връстници бяха на кафе или дискотека. Като се замисля и в университета в момента не е по-различно всъщност, хаха. Често съм изморена до безкрайност и нямам достатъчно време за моите приятели, но тръпката и емоциите от пистата са незаменими и си заслужават лишенията.

  Радост Стоянова за красотата на женското тяло, диетите и начина на хранене

Мога да заявя, че спринтът извайва едни от най-хармоничните и красиви тела.

Затова моят съвет към хората, които спортуват любителски, е да разнообразят поне веднъж в седмицата кроса с няколко къси и бързи отсечки до 50 метра (даже ще изгорят повече калории за по-кратко време). За хората, които нямат желание или условия за тренировки навън, препоръчвам изометрия и екстензии в домашни условия, които аз правя след всяка моя тренировка. Така можете да стегнете тялото си без помощта на тежестите във фитнеса, а и подобряват изключително много качествата на мускула.

Хранителният режим е неизменна част от заниманието ми със спорт.

Не пия нищо друго освен вода, чай и фреш.

Обожавам комбинацията от червено цвекло и ябълка. Препоръчвам горещо за подобряване на издръжливостта и при сваляне на килограми. Тези му ползи за човешкото тяло се дължат на съдържанието на желязо, холин и целулоза.

Друго ефикасно средство за отслабване е гел от алое вера. Една лъжичка сутрин прави чудеса!

Тренировките често са доста тежки и за да предпазя ставите си се доверявам на една хранителна добавка с хрущял от акула, глюкозамин и Хиалуронова киселина - Invita Active. Много ми допадат всички продукти с натурален колаген. Полагам специални грижи за косата си и често моят избор е Колаген помплект за перфектна коса.

Друго мое амплоа е свързано с модата (зародило се, както разбрахте, още в училище), а отскоро и с филмовото изкуство. Обожавам да се снимам. Но това не е много точно казано... По-скоро обожавам да влизам в различни роли! Изключително удоволствие е да си представиш идеята, която искаш да реализираш и да я видиш същата или дори по-добра в снимката, която се е получила. Тоест удоволствието от изкуството, което рисувате ти и фотографът.

Радост Стоянова модна фотосесия 

Снимала съм се в много проекти, телевизионни реклами и предавания. През изминалата година участвах в “Сделка или не“ като момиче на късмета.

Радостина Стоянова - момиче на късмета Сделка или не, Нова телевизия

Друг проект, в който участвах е реклама по оперативна програма свързана с осигуряването на детегледачки. Там влязох в ролята на майка-лекоатлетка. Беше изключително забавно!

С радост ще отбележа и последния проект, в който имах удоволствието да бъда включена. Това е една етно-хаус песен, в чиито клип имах възможността да участвам. Песента се казва Sunbeams, а хората замесени в нейната реализация са Fabrizio Parisi, Miyan, Belonoga, Красимира Дамянова и Димитър Розов. Влюбих се в песента от първо слушане и мисля, че успях да пресъздам това си усещане в клипа на този повдигащ българския дух проект.

А ето и още един видеоклип от началото на 2018 г., в който също вземам участие:

 

Телевизионната реклама на Taralli Don Maralli снимахме също през 2017 в Гърция.

Голяма забава пада, когато снимаме скечове заедно със Стефан Маринов и Петко Андонов. Каналът, в който те се качват е с наименованието Малко по-така. Ето и два скеча от поредицата:

През 2016 г. Русе беше Европейски град на спорта и имах честта да бъда рекламно лице на кампанията, за което благодаря.

Русе - европейски град на спорта 2016

През малкото свободно време, което ми остава обичам да се грижа за външния си вид като представителка на нежния пол, разбира се. Ще издам един мой ритуал за сияйна, мека и хидратирана кожа, а той се състои в нанасяне на натурално кокосово и какаово масло всяка вечер преди лягане. Горещо съветвам да пробвате! Много ми допада и натуралния колаген за лице от Inventia.

Понякога имам нужда да остана и насаме със себе си. Това правя обикновено с книга в ръка и то задължително руска и задължително Достоевски. Любим ми е! Харесва ми психологията в романите му и дълбоките размишления, които се пораждат у човека при прочит.

След това, което казах дотук, ми е чудно, когато младите хора се оплакват от скука в ежедневието си.

Бъдете активни, грабете с пълни шепи и опитвайте от сладките плодове на живота!

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още