Copyright © 2020. All Rights Reserved

Как позата за сън влияе на красотата?

31 май 2018
Как позата за сън влияе на красотата?

Много от факторите за стареене на кожата са очевидни – негативното влияние на UV лъчите, тютюнопушенето, неправилното хранене с храни бедни на витамини или протеини пр. Разбира се с остаряването намалява и костната плътност, като това засяга и костите на черепа. Резултатът от намаления обем са провисвания на кожата, образуване на торбички под очите и цялостна промяна на контура на лицето.

„Не се мръщи, ще се сбръчкаш.“ Струва ли ми се познато? Действително мимическите бръчки са плод на многократното повтаряне на различни движения. Повдигане на вежди, широка усмивка, вяло настроение и апатия. Всички те дават своя отпечатък върху лицата ни. Всъщност има и друг вид бръчки, които не са образуване от движение, а напротив – те са резултат от почивка. Докато динамиката на мимиките често се развива за секунди, бръчките вследстие на позата на съня са в резултат на онази 1/3 от живота ни, която прекарваме спейки. Можете да избегнете вредното въздействие на слънчевите лъчи навън с помощта на козметика със слънцезащитен фактор и да носите слънчеви очила, за да не присвивате очи от яркото слънце. По-радикален избор е да се подложите на манипулации с Botox, за да избегнете спрете несъзнателните мимики. Различно е положението през нощта. Ето защо ще дадем информация за трите основни пози на сън – по гръб, по корем, настрани.

Започваме с най-неподходящата поза – спането по корем с лице, забито във възглавницата. Ето защо след дълги часове в тази поза на сутринта лицето ви може да е разкрасено от странни вертикални бръчки. Ако имате проблеми със синусите и не можете да спите по гръб, опитайте да спите настрани. В такава поза шията заема неестествена позиция назад, особено ако спите на по-висока и твърда възглавница. Събуждането от болки означава в шийните прешлени или мускулите означава, че трябва да смените позицията си на сън. Освен това главата е на нивото на сърцето ви и така получавате по-голям кръвен поток и вероятност за кръвонасядания. Освен подпухване в областта на клепачите, може да се сдобиете и с бръчки, които не се разсейват в рамките на час след ставане. Ето защо от особена важност е материята, от която е изработена калъфката на възглавницата. Именно нейните гънки могат да направят траен отпечатък. Освен това попиват влагата от кожата на лицето ви. Отново напомняме, че преди лягане е задължително да почистите лицето си, дори и да не сте положили грим. В противен случай скоро ще обогатите калъфката с още нюанси и аромати. И не на последно място, не нанасяйте нощния крем непосредствено преди лягане, за да заспите с лице плътно прилепнало във възлавницата. Целта на специализираната грижа за кожата през нощта е да подхранва и едва ли ще заглади гънките на плата, но ще остави петна, които осигуряват хранителна среда за микроби и бактерии. Съобразете се с това и оставете необходимото време за попиване.

Има различни методи за приучаване към друга поза за сън с помощта на възглавници. Компросен вариант е да спите странично.

Много често хората спят само на едната си страна. Под въздействие на гравитацията кожата провисва, а в контактните зони с възглавницата се образуват бръчки. Редуването на спането наляво и надясно облекчава асиметричното образуване на бръчки, но не пречи изобщо за появата им. Разбира се, ако сте бременна, имате проблем със стичащи се секрети в гърлото или синусите, проблеми с киселини в стомаха и не можете да спите по гръб това пак е по-добър вариант в сравнение със спането по корем. Освен това позата като лъжичка е подходяща, ако хъркате и има опасност да си „глътнете“ езика.

Напълно е възможно козметиката, която сте нанесли преди лягане се е просмукала във възглавницата, и то асиметрично. От едната половина лицето да е хидратирано, а от другата кожата да е изсъхнала и да се търка с възглавницата.

Как позата за сън влияе на бръчките на лицето

Най-добрата поза за кожата на лицето е по гръб. Тогава няма провисвания, няма асиметрични промени, няма контакт с възглавницата. Освен това нямате контакт с петната от пот, остатъци от грим и нощен крем, които са потенциален развъдник на бактерии и предпоставка за контактен алергичен дерматит. На сутринта няма да имате проблеми с отпечатани гънки, отоци под очите и зачервявания. При правилен избор на възглавница и матрак няма да имате болки в шията и тялото.

Позата не е подходяща при хрема, защото секретите се стичат в гърлото и често ще се будите от кашлица. Докато се лекувате подходящо е да спите настрани.

Човек рядко може да усети какви пози заема по време на сън. Ето защо е важно да полагате грижа и да не допускате образуването на трайни бръчки и асиметрични промени в лицето. Нощният крем с колаген, Matrixyl ® 3000 , екстракт от алое, соево олио, D-пантенол и екстракт от балсамово дърво  е предназначен за всеки тип кожа, особено за суха, подложена на стрес, загубила своята еластичност и свежест. Уникалният състав на козметиката осигурява адекватно хранене и хидратация на кожата през нощта и ефективно предотвратява преждевременното  ѝ остаряване, намалява дълбоките бръчки и елиминира фините линии. 

Освен на висококачествената козметика с жив колаген можете да се доверите и на  хранителната добавка Invita Skin Beauty, която съдържа  лесно смилаем лиофилизиран колаген, морски водорасли, богати на ценни хранителни вещества и силно ефективен витамин E. 

Ефектът на пептидите върху кожата и човешкото тяло

Пептидите са протеинови фрагменти, съставени от аминокиселини. Когато тези аминокиселини се свързват заедно, те образуват аминопептид, а когато пептидите се свързват заедно, те образуват гръбначния стълб на протеините. Те са добре известни със способността си да насърчават здравата кожа и коса. Те могат да се приемат и през устата, обикновено под формата на колаген на прах или добавки. За увеличаване на мускулната сила и подобряване на възстановяването на тъканите. В допълнение към козметичните цели, проучванията показват, че ползите от пептидите могат да включват борба с диабет тип 2. Както и понижаване на кръвното налягане и понижаване нивата на холестерола.

прочети още
Пептиди и пептидна биорегулация

Пептидите се свързват със специфични, строго определени участъци на молекулата - ДНК /хромозомите/, като предизвикват синтез на специфични белтъчини с биорегулаторно действие, като хормони, ензими, невромедиатори, антитела, клетъчни субстанции, колаген и мн.др! Казано с по-прости думи пептиди ни поддържат млади и здрави. Пептидите отключват резервния потенциал за продукция на нови стволови клетки в таргетни органи и тъкани! Пептидите са „умни” аминокиселини, които носят правилна информация!

прочети още
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им.

прочети още
Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Какви пептиди съществуват и какъв е механизмът им на действие? В интернет има много реклами и сайтове, които предлагат закупуване на различни пептидни биорегулатори. В тази статия бихме искали да охарактеризираме накратко всеки вид, така че потенциалният купувач да знае характеристиките на всяка категория и да може да избере правилния пептиден биорегулатор.

прочети още