Как позата за сън влияе на красотата?

31 май 2018
Как позата за сън влияе на красотата?

Много от факторите за стареене на кожата са очевидни – негативното влияние на UV лъчите, тютюнопушенето, неправилното хранене с храни бедни на витамини или протеини пр. Разбира се с остаряването намалява и костната плътност, като това засяга и костите на черепа. Резултатът от намаления обем са провисвания на кожата, образуване на торбички под очите и цялостна промяна на контура на лицето.

„Не се мръщи, ще се сбръчкаш.“ Струва ли ми се познато? Действително мимическите бръчки са плод на многократното повтаряне на различни движения. Повдигане на вежди, широка усмивка, вяло настроение и апатия. Всички те дават своя отпечатък върху лицата ни. Всъщност има и друг вид бръчки, които не са образуване от движение, а напротив – те са резултат от почивка. Докато динамиката на мимиките често се развива за секунди, бръчките вследстие на позата на съня са в резултат на онази 1/3 от живота ни, която прекарваме спейки. Можете да избегнете вредното въздействие на слънчевите лъчи навън с помощта на козметика със слънцезащитен фактор и да носите слънчеви очила, за да не присвивате очи от яркото слънце. По-радикален избор е да се подложите на манипулации с Botox, за да избегнете спрете несъзнателните мимики. Различно е положението през нощта. Ето защо ще дадем информация за трите основни пози на сън – по гръб, по корем, настрани.

Започваме с най-неподходящата поза – спането по корем с лице, забито във възглавницата. Ето защо след дълги часове в тази поза на сутринта лицето ви може да е разкрасено от странни вертикални бръчки. Ако имате проблеми със синусите и не можете да спите по гръб, опитайте да спите настрани. В такава поза шията заема неестествена позиция назад, особено ако спите на по-висока и твърда възглавница. Събуждането от болки означава в шийните прешлени или мускулите означава, че трябва да смените позицията си на сън. Освен това главата е на нивото на сърцето ви и така получавате по-голям кръвен поток и вероятност за кръвонасядания. Освен подпухване в областта на клепачите, може да се сдобиете и с бръчки, които не се разсейват в рамките на час след ставане. Ето защо от особена важност е материята, от която е изработена калъфката на възглавницата. Именно нейните гънки могат да направят траен отпечатък. Освен това попиват влагата от кожата на лицето ви. Отново напомняме, че преди лягане е задължително да почистите лицето си, дори и да не сте положили грим. В противен случай скоро ще обогатите калъфката с още нюанси и аромати. И не на последно място, не нанасяйте нощния крем непосредствено преди лягане, за да заспите с лице плътно прилепнало във възлавницата. Целта на специализираната грижа за кожата през нощта е да подхранва и едва ли ще заглади гънките на плата, но ще остави петна, които осигуряват хранителна среда за микроби и бактерии. Съобразете се с това и оставете необходимото време за попиване.

Има различни методи за приучаване към друга поза за сън с помощта на възглавници. Компросен вариант е да спите странично.

Много често хората спят само на едната си страна. Под въздействие на гравитацията кожата провисва, а в контактните зони с възглавницата се образуват бръчки. Редуването на спането наляво и надясно облекчава асиметричното образуване на бръчки, но не пречи изобщо за появата им. Разбира се, ако сте бременна, имате проблем със стичащи се секрети в гърлото или синусите, проблеми с киселини в стомаха и не можете да спите по гръб това пак е по-добър вариант в сравнение със спането по корем. Освен това позата като лъжичка е подходяща, ако хъркате и има опасност да си „глътнете“ езика.

Напълно е възможно козметиката, която сте нанесли преди лягане се е просмукала във възглавницата, и то асиметрично. От едната половина лицето да е хидратирано, а от другата кожата да е изсъхнала и да се търка с възглавницата.

Как позата за сън влияе на бръчките на лицето

Най-добрата поза за кожата на лицето е по гръб. Тогава няма провисвания, няма асиметрични промени, няма контакт с възглавницата. Освен това нямате контакт с петната от пот, остатъци от грим и нощен крем, които са потенциален развъдник на бактерии и предпоставка за контактен алергичен дерматит. На сутринта няма да имате проблеми с отпечатани гънки, отоци под очите и зачервявания. При правилен избор на възглавница и матрак няма да имате болки в шията и тялото.

Позата не е подходяща при хрема, защото секретите се стичат в гърлото и често ще се будите от кашлица. Докато се лекувате подходящо е да спите настрани.

Човек рядко може да усети какви пози заема по време на сън. Ето защо е важно да полагате грижа и да не допускате образуването на трайни бръчки и асиметрични промени в лицето. Нощният крем с колаген, Matrixyl ® 3000 , екстракт от алое, соево олио, D-пантенол и екстракт от балсамово дърво  е предназначен за всеки тип кожа, особено за суха, подложена на стрес, загубила своята еластичност и свежест. Уникалният състав на козметиката осигурява адекватно хранене и хидратация на кожата през нощта и ефективно предотвратява преждевременното  ѝ остаряване, намалява дълбоките бръчки и елиминира фините линии. 

Освен на висококачествената козметика с жив колаген можете да се доверите и на  хранителната добавка Invita Skin Beauty, която съдържа  лесно смилаем лиофилизиран колаген, морски водорасли, богати на ценни хранителни вещества и силно ефективен витамин E. 

Естествено позата при сън е важна, поне толкова колкото и върху какво спим. Полезна статия за това как и какъв матрак да изберем в сайта Моят Матрак.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още