Copyright © 2020. All Rights Reserved

Силвия Станчева- Зехтинджиева за бижутата от естествени цветя и смола Formositas

11 януари 2018
Силвия Станчева- Зехтинджиева за бижутата от естествени цветя и смола Formositas

Сега ще ви представим Силвия Станчева- Зехтинджиева, която създава уникални бижута от естествени цветя, хартия и смола, в които влага творчество, любов и красота.

На 48 години, по образование е икономист и по- голямата част от трудовия и стаж протича като счетоводител и банков служител. Преди няколко години завършва и екология. Определя себе си като цветен човек с разностранни интереси.

„Вярвам, че човек трябва да изживее живота с и с вълнение и страст. В детството си изпитвах вълнение четейки приказките на Андерсен и братя Грим, откривайки ежедневно магията на новите знания, на приятелствата в училище, на първата любов, магията на майчинството…

Човек не бива и не може да живее без вълнение! С годините все по- лесно започваме да губим златните песъчинки на любопитството към света, а те са толкова важни…

Вълнува ме спорта. Открих неговата магия чак, когато бях на 33. Водена от женската си суета започнах да бягам. Отначало ми изглеждаше непосилно, но не се отказвах. Така малко по малко превъзмогвах себе си и подобрявах постиженията си. Усилието и постоянството, които спорта изисква възпитават не само тялото, но и характера, събуждат страстта към живота. От  тогава спортувам всеки ден, вече пробягвайки 10 километра. Вярвам, че тялото е дома на душата ни и е важно този дом да е чист, спретнат и красив.

Силвия Станчева за спорта и добавките с колаген, както и дневния и нощния крем с колаген от Inventia

В ежедневната грижа за тялото верен помощник ми е Invita Active - хранителната добавка срещу болки в ставите, която осигурява висока доза натурален колаген, същият, който се среща естествено в организма. Разбира се след определена възраст времето започва да оставя следите си върху нежната дамска кожа. Горещо препоръчвам дневния и нощния крем с колаген от Inventia.

Вълнува ме пътуването.  Пътешествията възвръщат и подхранват любопитството, откриваме нови за нас светове, аромати, цветове… Исках да пресъздам и материализирам красотата, която виждах и така един ден хванах четката и боите и започнах да рисувам (цели 47 години преди това вярвах, че не мога да рисувам). Водена от любопитството си опознах творбите на много велики и не толкова велики художници, опитвах се да им подражавам и рисувах, рисувах. Така наблюдавайки собствените си картини разбрах, че когато човек твори всяка негова творба запечатва частица от душата му, тя се материализира и заживява носейки посланията на автора.

Любимата ми тема за рисуване са жените и цветята.

Това роди идеята ми за бижута с естествени цветя. Исках да запечатам енергията на цветята , да вложа частица любов и да я предложа като допълнение към женската красота.

Така се раждат моите бижута. Те са заредени с много положителна енергия, с природна красота и с истинско желание да усмихват душата ви!

Рози, маргаритки, теменужки, цветове, слънце, любов… Свят изпълнен с толкова красота!!! Душата ми се изпълва с възхита и радост пред съвършенството на слънчогледа, аромата на жасмина, грацията в танца на листата…

Истински цветя, които греят в прекрасни ръчни бижута и то цветята на България!

Силвия Станчева за цветята, спорта, изкуството и красотата, която постига с дневния и нощния крем с колаген от aloha.bg

Тази възхита и радост се опитвам да пресътворя в бижутата си, да материализирам бликащите в мен емоции и чувства – откровено, цветно, непретенциозно.

Желанието ми е да носят същата радост и на всеки, който ги носи.

Тези бижута, в които живеят истински растения, са не само уникален аксесоар, но и идеално допълнение на визията на всички  любители на цветята.

Formositas е латинска дума и означава красота. Избрах да е латинска, тъй като имената на цветята в биологията са на латински. Избрах да е „красота”, защото желанието ми е да съхраня естествената, изначална красота сътворена от природата и да я предам нататък. Като щафета под надслов  „Предай късче красота, усмивка и щастие”.

Гривни Formositas от Силвия Станчева

Повечето от цветята са събирани в Родопите. Знаещите казват: ако искаш да поемеш от мъдростта на едно място, трябва да се окъпеш във водите му и да преспиш там. Аз казвам: ако искаш да поемеш енергията и магията на Родопите трябва да имаш цвете от това вълшебно място. Затова ден след  ден събирах цвете по цвете и ги пресътворих в бижута, които да донесат до вас душата на Родопите.

Бижута от български цветя и смола Formositas

Процесът на създаването на живите бижута е дълъг – първо цветята трябва да се дехидратират, защото, ако са влажни, се разлагат по-късно. Следва опаковката от епоксидна смола.Смолата е изключително капризен материал, работата с нея изисква прецизност и търпение.Трябва да се изгради връзка между човека и смолата, за да може тя да се подчини на неговите желания.Но крайният резултат е зашеметяващ обици, колиета, гривни свързващи красотата на природата с женските извивки и грация! Всяко произведение е уникално като пръстов отпечатък и остава класика завинаги!

 В тях е вложена част от душата ми и съм много щастлива, когато видя радостно пламъче в очите на жените, които ги носят! Като щафета, с която успявам да предам радост, любов и красота и да създам един вълнуващ момент, а вълнуващите моменти в живота не са безкрайно много. Нека им се насладим!

Силвия Станчева в Нови ханЕдно от най- вълнуващите преживявания в живота ми е, когато видя очичките на децата в дома за сираци „Св. Николай” в Нови хан. След като продадох първите си картини реших да споделя печалбата си с тези деца. Закупихме хранителни продукти и отидохме в дома. Посрещнаха ни с усмивка! Открити, искрени, истински хора, с тежка съдба и въпреки това щастливи! На вратата ни очакваше и майка на родено преди 2 дни бебе – Исус, с надежда в очите ни попита носим ли бебешка храна. Занесохме на следващия ден. Видях чиста радост в майчините и очи! Държах в прегръдката си малкия Исус и разбрах, че най- ценния дар, който може да предложим е даването, даването на любов и топлина!

 

След около година отново бяхме в Дома, този път реших освен храна и дрешки да зарадваме децата с внимание .Организирахме им работилница, в която всяко дете изработи  своя кукла. Няма нищо по- красиво от щастливите пламъчета в детските очи! На тръгване попитах едно от децата за какво си мечтае „да имам дом” беше отговорът замислих се, колко често забравяме стойността на това, което имаме . Замислих се, че трябва по- често да поспираме,  да посъзерцаваме нещо красиво, да погледнем облаците, светлината на деня, да чуем тишината между думите, да се вълнуваме и да мечтаем!

Благодаря ви, че в минутите, докато четяхте това бяхме заедно!”

Ефектът на пептидите върху кожата и човешкото тяло

Пептидите са протеинови фрагменти, съставени от аминокиселини. Когато тези аминокиселини се свързват заедно, те образуват аминопептид, а когато пептидите се свързват заедно, те образуват гръбначния стълб на протеините. Те са добре известни със способността си да насърчават здравата кожа и коса. Те могат да се приемат и през устата, обикновено под формата на колаген на прах или добавки. За увеличаване на мускулната сила и подобряване на възстановяването на тъканите. В допълнение към козметичните цели, проучванията показват, че ползите от пептидите могат да включват борба с диабет тип 2. Както и понижаване на кръвното налягане и понижаване нивата на холестерола.

прочети още
Пептиди и пептидна биорегулация

Пептидите се свързват със специфични, строго определени участъци на молекулата - ДНК /хромозомите/, като предизвикват синтез на специфични белтъчини с биорегулаторно действие, като хормони, ензими, невромедиатори, антитела, клетъчни субстанции, колаген и мн.др! Казано с по-прости думи пептиди ни поддържат млади и здрави. Пептидите отключват резервния потенциал за продукция на нови стволови клетки в таргетни органи и тъкани! Пептидите са „умни” аминокиселини, които носят правилна информация!

прочети още
Сублингвални пептиди Linguals (лингвални пептиди)

Сублингвалното приложение на лекарства е модерна тенденция в медицината. Този метод за въвеждане на пептидни вещества в организма избягва отрицателното въздействие на продуктите върху стомашната лигавица, ускорява абсорбцията на активните вещества в кръвния поток - директно през лигавицата на устната кухина. Нашите препарати в сублингвална форма имат свойството да се абсорбират директно през устната лигавица, което улеснява по-бързото проникване на пептиди. Това води до ускоряване на проявата на ефекта им.

прочети още
Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Какви пептиди съществуват и какъв е механизмът им на действие? В интернет има много реклами и сайтове, които предлагат закупуване на различни пептидни биорегулатори. В тази статия бихме искали да охарактеризираме накратко всеки вид, така че потенциалният купувач да знае характеристиките на всяка категория и да може да избере правилния пептиден биорегулатор.

прочети още