Съвети за предотвратяване появата на стрии от Станимир Михов

31 октомври 2017
Съвети за предотвратяване появата на стрии от Станимир Михов

Станимир Михов е в сферата на фитнеса и здравословното хранене вече над 10 години. Стотици са се доверили на знанията му за изготвяне на хранителни режими и тренировъчни програмидиети и суплементация с хранителни добавки с цел отслабване, изгаряне на мазнини, покачване на мускулна маса и др.

 Повече информация за него и работата му може да прочетете в блога му на https:/stanimirmihov.com/.

Сега ще ви разкажем накратко, за един често срещан проблем с кожата. Той се среща при над 70% от жените, които са били или са бременни и голям брой тинейджъри.

Това са стриите - познавате ги като червени или лилави линийки, които с течение на времето стават белезникави. Получават се следствие на разкъсвания (подкожни кръвоизливи), които с течение на времето зарастват и са заместени от съединителна тъкан. Могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често се срещат на места, където се складират големи количества мазнини - по корема, задните части, бедрата, гърдите, ръцете, гърба, около слабините.

Стриите се появяват в дермата - средния еластичен тъканен слой, който помага на кожата да запази формата си. Възможността на кожата да се разтяга (нейната еластичност) определя къде ще се появят и в каква посока ще се движат. Не винаги, но особено при развитие, могат да доведат до парене и сърбеж.

Кой е изложен на риск от появата на стрии ?

  • жените  
  • хората с бледа кожа
  • фамилно обременените    
  • бременните    
  • хората с наднормено тегло    
  • хората, които драстично отслабват или напълняват
  • хората, употребяващи кортикостероиди

Кортизонът е хормон, който се произвежда от надбъбречните жлези. Когато се достигне до високи нива на кортизон (глюкокортикостероид) е застрашена функцията на образуването на колагенови и еластинови влакна в дермата. Това от своя страна води до епидермално сълзене. Кожата не може да издържи на комбинацията на свръхвисоко ниво на кортизон и драстично разтягане. Като резултат тя изтънява, колагеновите и еластиновите влакна се разкъсват и на повърхността се появяват дразнещите линии. Последният стадий на стриите е белег, който се характеризира със загуба на колаген. Като ключов протеин в цялото тяло, той предоставя както сила, така и гъвкавост в различни области, включително и кожата. Продължителната или неправилна употреба на кортикостероидни кремове и лосиони, които се използват за лечение на кожни заболявания и екземи също може да доведе до поява на стрии, поради намалените нива на колаген в средния слой на кожата.

 

При дамите често се случват драстични промени в теглото. Кожата, като най-големия орган от човешкото тяло, не може за броени дни да се адаптира към големи промени.

Както вече споменахме по време на бременността бъдещите майки качват доста килограми. След това правят грубата грешка да гладуват, за да възвърнат фигурата си. При ограничение на дневния прием на калории, вие се дехидратирате и губите част от подкожните мазнини. А същевременно бързата загуба на сантиметри от обиколките на тялото ви може да доведе до стрии и целулит, които можете да третирате с антицелулитен крем серум с колаген за отслабване. Но за да не е временен ефекта и желаете  да имате добре оформени бедра и стегнати задни части е необходимо да стегнете определени мускулни групи.

Като професионален фитнес инструктор мога да ви предложа кратко 10 минутно видео с 16 лесни упражнения за дупе и бедра. Не е нужно да посещавате фитнес зала, както и да имате скъпо оборудване или екипировка. Можете да ги правите вкъщи. И така дами - вие сте! Приемате ли предизвикателството да изглеждате добре, без да си търсите оправдания?

Както вече стана писахме подробно в тази статия за стриите, ако са ви се появили видими стрии това се дължи на увреждане на средния слой на кожата. 

В книгата си "Колагенът - еликсир на младостта и красотата" проф. Сергей Батечко предлага лесно и ефикасно решение в 3 стъпки:

1. Нанасяте Натурален Колаген INVENTIА за тяло върху чиста кожа в областта на стриите на тънък слой, 3 пъти на ден. Преди нанасянето е необходимо да го смесите с вода – 5 части вода : 1 част колаген. Продължителност на третирането – поне 2 седмици. Колагеновият гел е изключително икономичен. Необходимо е много малко количество, за да се извлече максимален ефект. 

2. След попиване на гела, може да почувствате леко стягане на кожата, затова препоръчваме Лосион за тяло с колаген, който е изключително ценен и богат продукт. Той видимо укрепва и регенерира кожата. Съдържа масло от шеа, сквалан и масло от сладък бадем, които перфектно подхранват, съживяват и деликатно хидратират кожата.

3. След локалното  третиране на стриите, препоръчваме прием на таблетки Колаген за пиене Invita Skin Beauty на INVENTIА – по 2 таблетки вечер, преди лягане, за да може да се атакуват колагеновите връзки не само отвън, но и отвътре. Успехът е гарантиран лесно, просто и икономично ! Лечението е на една ръка разстояние! Повярвайте ни и опитайте !

Маслото за брада е задължителна част от арсенала на всеки мъж с перфектен вид. Какъв е ефектът на маслата върху брадата и мустаците ви, как помага за ускоряване на растежа на брадата и как го използвате? Открийте тайните!

прочети още

Епщайн-Бар вирус Epstein-Barr virus (EBV) В края на XIX в. вирусът на Епщайн-Бар е бил все още много слаб. Тогава EBV патогенът не е бил страшно заразен или агресивен; за да се заразите, е била необходима директна обмяна на телесни течности с човек, който е имал активна EBV инфекция - а тези активни инфекции са били доста редки. EBV можеше да живее в спящо състояние у някого през целия му живот, без да предизвиква проблеми или симптоми.

прочети още

Откакто лекарите са се научили да диагностицират правилно синдрома на хроничната умора, са предложени много схеми за лечение и рехабилитация на такива пациенти. Една от иновативните техники до момента е технологията за лингвистично-вълнова генетика, разработена в Института по квантова генетика от екип от лекари и генетици под ръководството на П.П.Гаряев

прочети още