Хранене по кръвната група със Светослав Ковачев

10 януари 2018
Хранене по кръвната група със Светослав Ковачев

Здравейте, казвам се Светослав Ковачев и се занимавам активно в сферата на фитнеса и здравословното хранене от 1996г.

За този период експериментирах с всички ново въведени системи за тренировка и хранителни режими, докато  на база опита си разбрах, че най-ефективният и природо-съобразен начин на хранене е този, към който генетично сме предопределени преди хиляди години.

Днес хората без колебание приемат, че храната, която консумират има пряко въздействие върху здравето ни, както и върху общото ни физическо състояние. Но противоречивата и често объркваща информация върху храненето е създала истинско минно поле за тези от нас, които желаят да водят здравословен начин на живот.

Тук идва и въпросът: Кои препоръки да следваме и кой в действителност е правилния начин на хранене?

Истината е, че не може да избираме правилния начин на хранене, както не може да избираме цвета на кожата си или родителите си, защото изборът е направен от нашите предци преди хиляди години.

Начина на хранене съобразен с кръвната група е възобновяване на естествения генетичен алгоритъм на телата ни. 

Трябва да знаем, че основните му принципи са заложени у нас преди хилядолетия и, ако бяхме продължили да ги спазваме и до днес получените в наследство послания от нашата инстинктивна природа то физическата ни кондиция и общото ни здравословното ни състояние биха били различни. Все пак, настъпилите различия при хората предвид развитието на техническия прогрес,преселенията и формирането на общества са дали своите белези и различия. Като това се явява причината да възникнат различните кръвни групи.

Предполагам, че в основата на объркването стои схващането, че един и същ начин на хранене е подходящ за всички, което е просто несериозно. На един една храна му понася отлично, но на друг организмът му я отхвърля… , и въпреки това никога не са правени конкретни проучвания на какво се дължат тия разлики.

Храненето съобразено с кръвната ви група, ще доведе до отлични резултати, тъй като се следва ясен и научно изследван доказал се метод основан на клетъчният ни профил.

Светслав Ковачев за ползата от витамин б12 и добавките с колаген

Ако към хранителният си режим добавите и фитнес програма то със сигурност ще ускорите резултатите за бързо влизане във форма. В случай, че искате да свалите от теглото си спокойно може да изпълнявате фитнес упражнения за отслабване, които ще ви помогнат за по-бързото влизане във форма.

Всеки хранителен режим съобразен с кръвната ви група, храните са разделени в няколко групи: Месо и птици, морска храна, яйца и млечни изделия, растителни и животински мазнини, ядки и семена, варива и бобови култури, хляб и тестени изделия, зърнени и макаронени храни, плодове, зеленчуци, сокове и течности, ароматни подправки, чай от билки, зърнени култури, напитки.

В зависимост от физическото си натоварване през годините и неправилното хранене, често имам запитвания относно подобряване на общото състояние скелетната мускулатура и ставна подкрепа.

При хора и атлети под голям физически стрес не случайно са много чести и болките в ставите, както и забавено мускулно възстановяване.

Причината често се явява нарушена хрущялна структура в ставите или намалено съдържание на смазващият ставен елемент, което за щастие се лекува с прием на колаген. Особено подходяща за целта е хранителната добавка Invita Active, която съдържа Хрущял от акула, съдържащ колаген тип ІІ, Глюкозамин сулфат, Хиалуронова киселина и Екстракт от Индийски тамян (Boswellia Serrata).

А за по-доброто мускулно възстановяване както е известно приемът на витамини от Б групата и по специално витамин Б12 е правилния избор.

В12 е витамина, който има качества да възстановява мускулатурата и притежаващ истински изграждащ ефект. Витамин Б12 също така подпомага мускулатурата за облекчаване на умората, за нормално функциониране на имунната и нервната ни система.

В миналото ми когато тренирах по 6 пъти седмично и често двуразово, имах нужда от по- добро възстановяване и търсех натурален вариант за да стимулирам анаболните /изграждащи/ процеси в тялото си.

Един отличен по това време вариант се яви ампулната форма на витамин Б12, която започнах да използвам.

Назалната формула осигурява незабавно поемане на витамин Б12 през носната кухина. Молекулите на тази формула могат ефективно да преминат носната лигавица и да навлязат в кръвния поток, като това предлага големи предимства спрямо конвенционалните методи за набавяне на витамин В12.

Капките за нос с Витамин B12 съдържат в себе си 5000 mcg Methylcobalamin и са изключително подходящи за хора от А и АБ-кръвни групи, както и за вегани. Също така имат лиценз от The Vegan Society.

Ако сте вегани или просто принадлежите към А или АБ-кръвни групи профилактиката с капки за нос съдържащи витамин В12 ще ви бъдат от голяма полза.

Предвид многобройните научни изследвания за последните години показват, че липсата на витамин В12 е много разпространен не само сред хората в напреднала и средна възраст, но и сред тийнейджърите и децата.
От липсата на Б12 страдат без да знаят около 22% от хората над 60 години и 40% от хората в напреднала възраст с тежки психични и неврологични проблеми.

Можете да прочетете повече в статията ми за причините за дефицит на витамин Б12.

Балансираното хранене, а не липсата на такова е правилният избор, ако желаем да имаме красиво и стройно тяло и да се чувстваме заредени с енергия и работоспособни.

С храненето по кръвната група вие ще си осигурите най-доброто за вашето тяло, като освен всичко останало, ще дадете и живот в годините и ще забавите процесите на застаряване.

Не се притеснявайте, че ще имате наложени ограничения, защото във всеки изготвен от мен хранителен режим по кръвната група има включено голямо разнообразие от храни.  Дайте храната на тялото си, от която се нуждае.

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още