Tialoto.bg : Колагенът в козметиката

24 ноември 2014
Tialoto.bg : Колагенът в козметиката

Колаген Inventia в Tialoto.bg


Колагенът е един от тези термини, които се размятат наоколо като листа в бурен ден.

Той е както в кожата ни, така и в нашите продукти за грижа за кожата. Неговата територия е нараснала отвъд пределите на обикновения колагенов крем.

Открихме, че колагенът изниква отвсякъде – съдържа се в комплект тампони за очи и лицев пълнител за подпухване на горната устна, а също и в напитки против стареене. Само с намазване или с глътка от колагена, тези възстановяващи възрастта продукти ви обещават да изглеждате с години по-млади.

Такива твърдения попадат под радара за „истинност“ на Марта, когато тя заключи, че колагенът за локално нанасяне не работи. Точка.

Но може ли колагенът да бъде повече от модерна дума, когато става въпрос за козметика?

С напредване на възрастта, влакнестият протеин, известен като колаген, се уврежда, което води до загуба на плътността/целостта вътре в кожата, а това от своя страна е добре дошло за появата на бръчки.

Колагенът се извлича от морски източници, добавян към козметични формули и продаван като отговор за възстановяване на този процес. Нова линия за грижа за кожата, наречена Натурален Колаген INVENTIA, твърди, че е впрегнала основната функция на колагена в биологично активен колаген със запазена тройна спирала. Извличан от кожата на сладководна риба, хранеща се с планктон, този жив колаген е чувствителен към тем

пература 

и сравним с човешкия протеин, което позволява да се абсорбира лесно от кожата.

Проникването е основната причина, поради която колагенът за локално нанасяне не може да стимулира синтеза на нов колаген в кожата. Колагеновите молекули обикновено са твърде големи, за да проникнат в дермата (вътрешния слой на кожата); по този начин те остават заключени извън повърхностния слой, което е неефективност в подобряване на основната структура на кожата.

Ако формулата на тройна спирала на INVENTIA може да отведе морския колаген дълбоко в дермата, дали той ще бъде в състояние да стимулира регенерацията на естествения протеин на кожата, като по този начин унищожи повърхностните бръчки? В продължение на четири седмици тествах Elixir INVENTIA за под очи върху леките бръчки, които наскоро се бяха образували под очите ми.

Колагенът може да е звездата на формулата INVENTIA, но има и други много по-интересни участници. Съединение, известно на пазара като Pepha@-Tight, което се състои от екстракти от микроводорасли и полизахариди, действа на кожата стягащо и подсилващо. Доказано е, че защитава човешките фибробласти от оксидантен стрес и увеличава образуването на колаген-I. Алантоинът и млечната киселина работят заедно, за да помогнат да се отървете от външния слой на епидермиса и да се насърчи образуването на здрава тъкан. Поради техните относително ниски концентрации, тези ексфолиращи агенти отлепват мъртвите кожни клетки и отварят пътища за другите хранителни вещества на формулата без да причиняват сухота.

Сухата кожа под очите прави линиите и несъвършенствата да изглеждат още по-силно изразени. INVENTIA включва няколко овлажняващи агента, за да запази деликатната кожа под очите добре хидратирана. Most 24ТМ е нов хидратиращ агент, получен от екстракта на Imperata Cylindrica. Името му произлиза от теорията, че влажността на кожата може да се усеща в продължение на 24 часа. Тестовете показват увеличение на влажността на кожата с 60% веднага след нанасянето му, 50% ефективност след 6 часа и увеличение на влажността с 20% след 24 часа. Формулата включва и естествени омекотители, като глицерин, масло от семена на пореч, соево масло и провитамин B5. Маслото от семена на пореч е най-богатият известен източник на есенциални мастни киселини гама-линоленова киселина, което предоставя тройно действие като овлажнява, успокоява и ревитализира кожата.

Ако тъмните, подпухнали кръгове са проблем, тогава трябва да приветствате добавянето на Eyeseryl@. Този активен тетрапептид е доказано ефективен при премахване на сенки, подпухналост и в подобряване на еластичността на кожата под очите. Отпуснатите торбички се формират около очите, когато кожата започва да губи своята еластичност и мускулите отслабват с годините. Подпухналите очи също може да са резултат от натрупване на вода, предизвикано от лошата лимфна циркулация и високата капилярна пропускливост. Eyeseryl има двойно дренажно действие и деконгестивен ефект. Проучванията в изкуствени и в естествени условия показват, че прилагането на 1% разтвор Eyeseryl за период от 28 дни намалява торбичките под очите при 70% от участниците. За Eyeseryl се наблюдава също така, че увеличава еластичността на кожата с 30% за период от 30 дни.

От друга страна, INVENTIA колагенът няма да застраши или дразни по никакъв начин, тъй като е получен от кожата на риба, което значи, че не съдържа патогенни фактори, за разлика от животинския колаген. Също така, може да помогне за подобряване на външния вид на кожата по неочакван начин. Благодарение на уникалната си способност да се свързва с водата, локално приеман, колагенът може естествено да поддържа кожата и да спомага за запазване на нивото на влагата.

Както бе споменато по-рано, хидратираната кожа е щастлива кожа. Колагенът INVENTIA може да намали загубата на вода, да подобри текстурата на кожата и да увеличи гъвкавостта ѝ. Еликсирът за под очи на INVENTIА действа! Както обещаваше, той изтри признаците на подпухналост и премахна сенките след безсънните нощи. Също така, придаде фин блясък на кожата, който сякаш изглажда линиите. Еликсирът на INVENTIA постига идеалния баланс между наситеност и лекота, създавайки великолепно кремово платно дори с няколко потупвания с коректора под очите.

Препоръчвам комбинирано използване на Еликсира за под очи с Inventia Колаген серум с витамини А и Е при по-зряла кожа!

Специално за читателките на Tialoto.bg официалният вносител и дистрибутор на продуктите на производителя – Алоха България ЕООД, предоставя 20% отстъпка за цялата козметика на Inventia с код 2411, при поръчка от сайта https://aloha.bg/ или на телефон 0700 300 21.

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още