Колаген тип II e от решаващо значение за здравите стави

13 ноември 2015
Колаген тип II e от решаващо значение за здравите стави

Когато става въпрос за болки в ставите, често предполагаме, че глюкозаминът е главният виновник. Но не всеки се подобрява от това. Днес натуралният колаген вече е достъпен и е толкова фино обработен, че размерът на частиците е достатъчно малък. Това позволява да бъде абсорбиран и да се приеме добре от Вашия организъм. Това не е новина, а научен факт, потвърден от солидни количества изследвания.

Натуралният Колаген тип II е естествен и чист продукт, извлечен от хрущяла на акула.

Редица проучвания посочват ползите за здравето на ставите. При клинично проучване сред хората, изследователите сравняват Колаген тип 2 с комбинацията от глюкозамин и хондроитин. След 90 дни лекуваната група с Колаген тип 2 постига значително по-добри резултати, отколкото групата, лекувана с хондроитин / глюкозамин комбинацията. Болките намаляли и при двете групи. Групата, лекувана с колаген, има намаляване на болката с 54% в сравнение с намаляването от 15% в другата група. Така че и двете групи се чувствали по-добре, но групата с колагена успяха да се справят значително по-добре.

В по-скорошно изследване публикувано в списание The International Society of Sports Nutrition, изследователите искали да видят как Колаген тип 2 би работил превантивно, ако се правят и упражнения. Проучването на произволен принцип, двойно-сляпо и плацебо-контролирано проучване при здрави индивиди, също доказа достойнствата на колагена. Учените избрали 55 възрастни, които не са имали артрит, но имали оплакване - дискомфорт в ставите при упражнения или физическа активност. Само половината от участниците са получили колаген (тестова група), на другата група се дава плацебо (контролна група).

Лекарите измерват движенията в коляното и резултата за болка след "stepmill" тест, който е като ходене по безкрайни стълби. След 120 дни установили, че групата с колагена показва значително подобрение в коленния обхват на движение и / или екстензия на коляното. Освен това, групата, лекувана с колаген, може да ходи по "безкрайните редове стъпала" по-дълго, отколкото първоначално са успявали. Плацебо групата не се радва на подобен напредък.

В края на изследването, около 40% от лекуваните с колаген участници, отчитат нулева болка по време на или след теста stepmill. Няма случаи на нежелани реакции. Помислете за това следващия път, когато се появи лекарство, известно с това че вреди на сърцето или стомаха.

Натуралният Колаген може да се приема съвместно или вместо други хранителни добавки. Страничните ефекти не се наблюдават. В действителност има хубав страничен ефект и това е как колагена се отразява на кожата ви.

Продава се в по-добрите аптеки и онлайн, но все пак ако искате попитайте Вашия лекар, ако той / тя има нещо против това дали можете да го приемате. Още нещо, уникалните молекулните характеристики на Колаген тип II помагат за предпазването на имунната ви система от атаките срещу протеините, които застрашават директно хрущялите и ставната тъкан. Това помага за намаляване автоимунната реакция, която в противен случай би довела до повече болка и скованост, асоциирани с остеоартрит и ревматоиден артрит

колаген тип 2.

Хранителната добавка Invita Active съдържа натурален колаген с формулата на тройната спирала, хрущял от акула, съдържащ колаген тип ІІ, глюкозамин сулфат, хиалуронова киселина и екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata).

Пробиотиците подпомагат положително здравето, въздействат на имунитета, но само ако се използват висококачествени продукти. Ето защо е важно да се знае какво да се съблюдава, когато човек прибягва до тяхната покупка и прием.

прочети още

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания Пептидите на NPCRIZ, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

Lactobacillus bulgaricus е част от рода Лактобацилус, който представлява голяма група бактерии. Те съставляват съществена част от групата на млечнокиселите бактерии, наречени така, тъй като повечето от тях превръщат лактозата в млечна киселина. Родът Лактобацилус понастоящем се състои от над 125 вида и обхваща широко разнообразие от микроорганизми. Те са често срещани в природата. Много видове се срещат в гниещата растителност. Образуваната от тях млечна киселина подкиселява средата, което инхибира растежа на някои болестотворни бактерии.

прочети още