Колаген тип II e от решаващо значение за здравите стави

13 ноември 2015
Колаген тип II e от решаващо значение за здравите стави

Когато става въпрос за болки в ставите, често предполагаме, че глюкозаминът е главният виновник. Но не всеки се подобрява от това. Днес натуралният колаген вече е достъпен и е толкова фино обработен, че размерът на частиците е достатъчно малък. Това позволява да бъде абсорбиран и да се приеме добре от Вашия организъм. Това не е новина, а научен факт, потвърден от солидни количества изследвания.

Натуралният Колаген тип II е естествен и чист продукт, извлечен от хрущяла на акула.

Редица проучвания посочват ползите за здравето на ставите. При клинично проучване сред хората, изследователите сравняват Колаген тип 2 с комбинацията от глюкозамин и хондроитин. След 90 дни лекуваната група с Колаген тип 2 постига значително по-добри резултати, отколкото групата, лекувана с хондроитин / глюкозамин комбинацията. Болките намаляли и при двете групи. Групата, лекувана с колаген, има намаляване на болката с 54% в сравнение с намаляването от 15% в другата група. Така че и двете групи се чувствали по-добре, но групата с колагена успяха да се справят значително по-добре.

В по-скорошно изследване публикувано в списание The International Society of Sports Nutrition, изследователите искали да видят как Колаген тип 2 би работил превантивно, ако се правят и упражнения. Проучването на произволен принцип, двойно-сляпо и плацебо-контролирано проучване при здрави индивиди, също доказа достойнствата на колагена. Учените избрали 55 възрастни, които не са имали артрит, но имали оплакване - дискомфорт в ставите при упражнения или физическа активност. Само половината от участниците са получили колаген (тестова група), на другата група се дава плацебо (контролна група).

Лекарите измерват движенията в коляното и резултата за болка след "stepmill" тест, който е като ходене по безкрайни стълби. След 120 дни установили, че групата с колагена показва значително подобрение в коленния обхват на движение и / или екстензия на коляното. Освен това, групата, лекувана с колаген, може да ходи по "безкрайните редове стъпала" по-дълго, отколкото първоначално са успявали. Плацебо групата не се радва на подобен напредък.

В края на изследването, около 40% от лекуваните с колаген участници, отчитат нулева болка по време на или след теста stepmill. Няма случаи на нежелани реакции. Помислете за това следващия път, когато се появи лекарство, известно с това че вреди на сърцето или стомаха.

Натуралният Колаген може да се приема съвместно или вместо други хранителни добавки. Страничните ефекти не се наблюдават. В действителност има хубав страничен ефект и това е как колагена се отразява на кожата ви.

Продава се в по-добрите аптеки и онлайн, но все пак ако искате попитайте Вашия лекар, ако той / тя има нещо против това дали можете да го приемате. Още нещо, уникалните молекулните характеристики на Колаген тип II помагат за предпазването на имунната ви система от атаките срещу протеините, които застрашават директно хрущялите и ставната тъкан. Това помага за намаляване автоимунната реакция, която в противен случай би довела до повече болка и скованост, асоциирани с остеоартрит и ревматоиден артрит

колаген тип 2.

Хранителната добавка Invita Active съдържа натурален колаген с формулата на тройната спирала, хрущял от акула, съдържащ колаген тип ІІ, глюкозамин сулфат, хиалуронова киселина и екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata).

Маслото за брада е задължителна част от арсенала на всеки мъж с перфектен вид. Какъв е ефектът на маслата върху брадата и мустаците ви, как помага за ускоряване на растежа на брадата и как го използвате? Открийте тайните!

прочети още

Епщайн-Бар вирус Epstein-Barr virus (EBV) В края на XIX в. вирусът на Епщайн-Бар е бил все още много слаб. Тогава EBV патогенът не е бил страшно заразен или агресивен; за да се заразите, е била необходима директна обмяна на телесни течности с човек, който е имал активна EBV инфекция - а тези активни инфекции са били доста редки. EBV можеше да живее в спящо състояние у някого през целия му живот, без да предизвиква проблеми или симптоми.

прочети още

Откакто лекарите са се научили да диагностицират правилно синдрома на хроничната умора, са предложени много схеми за лечение и рехабилитация на такива пациенти. Една от иновативните техники до момента е технологията за лингвистично-вълнова генетика, разработена в Института по квантова генетика от екип от лекари и генетици под ръководството на П.П.Гаряев

прочети още