• Начало »
  • Новини »
  • Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

1 февруари 2022
Основни видове пептиди : характеристики, цени и начин на приложение

Въпреки разнообразието от пептиди, трябва да знаете, че всички те изпълняват само една важна функция - активират ДНК. По най-простия и най-достъпен начин пептидите помагат на клетката да работи така, както е заложено в гените.

Пептидните биорегулатори помагат на органите да функционират както трябва без никакви аномалии. Следователно, ако сте още млади, влиянието на пептидите няма да даде огромен ефект. След това по-близо до старостта можете да забележите значителна разлика в здравето на тези които използват пептиди и на останалите хора.

В гените на почти всеки човек е заложено да достигне възраст над 100 години. Експериментите с пептиди надеждно показват, че те увеличават продължителността на живота с около 30%, тоест приближавайки се възможно най-близо до генетичната граница.

Кои са най-известните видове пептиди днес и какви са техните характеристики ?

Изследванията на пептидите, включително с помощта на клинични проучвания, потвърдждава, че този клас продукти има уникален ефект и е в състояние да укрепи или възстанови здравето. Затова има голямо търсене на пептидни биорегулатори, тъй като мнозина искат да бъдат здрави и млади. Производителите започват да произвеждат пептиди с различен състав, дозировка на активното вещество и други параметри. Най-известните от тях ще бъдат изброени тук.

Цитамини

Въпреки тяхното разпространение (цитамини има в аптеките в почти всеки град), тези пептидни биорегулатори представляват минимален интерес за нас. В крайна сметка вътре има много малко активно вещество и в същото време цената е необосновано висока. Дори в самото име на цитамини, част от думата "min" показва, че тук има минимум от активното вещество.

цитамини

Но въпреки това, несъмнено цитамините действат и имат терапевтичен / поддържащ ефект.

Ефективност: 1 от 10

Пептидни комплекси (ПК)

Уникалността на тези пептиди е, че те се използват външно. Който не иска да гълта капсули, има решение! Пептидните комплекси са пептиди, разтворени в етерични масла. За да започнат да работят, е достатъчно просто да ги втриете в кожата си (обикновено това се прави на китката или предмишницата).

Пептидни комплекси

Но кожата на всеки човек е различна (пропускателна способност), освен това количеството на активното вещество в тези комплекси е много ниско. В резултат на това Пептидните комплекси може да се използват само за поддръжка и профилактика. Ефектът тук е приблизително същият като този на цитамините, но цената е около 5-7 пъти по-ниска.

Ефективност: 2 от 10

Пептиди Revilab SL

Това е доста бюджетна линия, но ефективността му е значително по-висока. Първо, в състава има няколко пептидни биорегулатора на сродни системи наведнъж, и второ, освен пептиди, има екстракти и етерични масла от лечебни растения, които дават допълнителен ефект. Трето, сублингвалният метод на приложение е много успешен. Позволява не само да се доближи усвояването на пептидите до 100%, но и да заработят пептидите веднага след приема.

Revilab SL

Сред недостатъците трябва да споменем, че концентрацията на пептидите Revilab SL не е твърде висока. Препоръчваме да ги използвате за профилактика или за по-бързо възстановяване след заболяване.

Ефективност: 3 от 10

Цитогени

Отглеждането на животни и получаването на желаните пептиди от органите им е много скъпо и трудно. Затова учените са измислили нов начин за получаване на пептидни биорегулатори, а именно от растителни протеини. Получените пептиди имат подобен ефект като природните пептиди и започват да работят много по-бързо.

цитогени

Цитогените са много по-евтини от естествените пептиди на Havinson, но тяхната ефективност е само 60-70%. Ето защо има смисъл да ги използвате, когато имате нужда от бърз ефект или превенция. За терапевтичен и профилактичен ефект няма нищо по-добро от естествените пептиди, т.е. цитомакс.

Ефективност: 7 от 10

Пептиди Revilab ML

Най-просто казано, Revilab ML е същото като цитогените, но няколко вида в една капсула. Така например, Revilab ML 06 съдържа пептиди от стомаха, черния дроб, панкреаса. Тоест има ефект върху почти целия храносмилателен тракт. В допълнение, съставът включва екстракти от лечебни растения и други полезни вещества.

Revilab ML

Цената на тази линия пептиди е много привлекателна. Само си представете, колко би струвало закупуването на цитогени за черния дроб, стомаха и панкреаса поотделно. Цената на пакет Revilab ML е почти наполовина и всичко е в една капсула. В момента тази линия пептиди дава максимален резултат, който може да бъде получен от синтезирани (неестествени) пептиди.

Ефективност: 8 от 10


Цитомакси

Това е така наречената тежка артилерия сред пептидните биорегулатори. Цитомаксите се получават директно от животни - телета или прасета в рацвета на силите им. Пептидите на тези животни са идентични с тези на хората, така че работят отлично в тялото.

цитомакси

Цитомаксите не действат толкова бързо, но ефектът след употребата им продължава много дълго. Поради това се препоръчва да се използват веднъж на всеки шест месеца. Това осигурява непрекъснатото действие на пептидните биорегулатори. Ако имате нужда от максимален ефект от пептиди, тогава определено имате нужда от цитомакси! Недостатъкът им е че са доста по-скъпи. Цената на месечния курс е около 100 лева, докато за траен резултат трябва да ги приемате между 2 и 4 месеца.

Цитомаксите се използват, когато е необходим най-силен ефект от пептидите. Помислете само, използването на само един пептид за имунитет на Vladonix намалява общата заболяемост от остри респираторни инфекции (включително коронавирус) с около 2,5 пъти! Нито един мултивитамин дори не може да се доближи до такъв резултат.

Ефективност: 9 от 10

Лингвални пептиди - Linguals (Сублингвални пептиди)

Съвсем наскоро появилите се Лингвални пептиди (Сублингвални пептиди) са най-ефективните пептиди, които съществуват в момента. Сублингвалните пептиди са същите тези цитомакси или цитогени, но в течна форма. Тяхната особеност се крие във факта, че те се използват сублингвално, тоест трябва да се капят в устата, което има неоспорими предимства. Първо, те достигат целта възможно най-бързо и започват да работят само за няколко минути.

lingual peptides сублингвални пептиди лингвални

На второ място, те могат да бъдат дозирани. Някои хора се оплакват, че след използване на пептиди в капсули, особено през първите дни, не се чувстват особено комфортно. Това се дължи на твърде високата доза. Под езика няма такъв проблем! Недостатъкът им е по-високата цена. Курсът на приемане ще струва повече в сравнение с този на цитомаксите. Препоръчваме да използвате лингвални пептиди в три случая: ако имате проблеми със стомашно-чревния тракт, спешно е необходим бърз действие, или нямате особени проблеми с финансите :-)

Във всички останали случаи можете да спестите пари, като използвате цитомакс или други пептиди.

Ефективност: 10 от 10

Как да изберем правилния курс с пептиди?

Ако сте прочели тази статия, вече знаете какви видове пептиди за подобряване на здравето и качеството на живот съществуват в момента, какви са техните характеристики и колко са ефективни. Надяваме се, че сега ще можете самостоятелно да изберете един или друг клас пептиди, в зависимост от поставената цел. Ако имате затруднения или искате да получите съвет относно избора на пептиди, тогава винаги можете да се свържете с нас, като в рамките на 24 часа ще получите отговор от специалист по пептидна биорегулация.

Комплексно приложение на пептиди по видове заболявания - слеми за приемане. Пептидите на Peptides, препоръчани за включване в състава на сложни схеми за профилактика и корекция на дисфункции на различни органи и системи

прочети още

В каталога Пептиди 2024 ще намерите пълно описание на биорегулатори на пептидна основа, мезотелни и лечебно-профилактични продукти с естествен произход, производство на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург с опаковка, количество, начин на употреба на пептидите на Peptides

прочети още

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още