Защо да изберем Vertera Cosmetics Professional?

18 декември 2018
Защо да изберем Vertera Cosmetics Professional?

Всеки човек от съвременния свят иска да запази за колкото се може по-дълго време здравето и красотата на младостта. За съжаление в последните десетилетия се случват драматични промени в околната среда, към които няма как толкова бързо да се адаптираме. Влошеното екологично състояние на околната среда, промененият начин на живот, непълноценното хранене и замърсяването с токсини от промишлеността са малка част от факторите, които преждевременно ни състаряват. Хроничният стрес води до отпадналост и чувство за загуба на сили и постоянна умора.

В красотата е заключена велика сила. Дори и да не си го признаваме от външния вид на кожата зависи емоционалния ни комфорт, самооценката ни, личния живот и дори кариерата. Искате ли да запазите по-дълго очарованието и красотата си? Да останете привлекателни, независимо от възрастта. Да повишите качеството си на живот.

За всичко това може да ви помогне целебната сила на морските стихии, обединени от съвременните технологии и научни изследвания на козметолози на руската компания Вертера. Тя е надежден партньор и доставчик на професионална козметика на основа морски водорасли. Историята на компанията започва още през 2005 г., когато е създадена уникална биотехнология. Тя позволява да се извлече комплекс от активни природни съединения от клетките на кафявите морски водорасли Ламинария. Днес компанията се е разрастнала и са се появили още компании, които са обединени от обща философия, социално-ориентиран бизнес. Има и специална научна лаборатория, в която се извършва разработката на нови продукти за здравословно хранене. Разполага с модерно оборудвана производствена база с международни специалисти. Фирмата е ориентирана към електронната търговия чрез World of Retail (Мир Торговли) с възможности за cashback от над 750 електронни магазина сред които Aliexpress и Booking, но е и мултифункционален информационен център за справки. В последните месеци се наблюдава експанзия от продажби на продуктите в Европейския Съюз. Продукцията на Вертера, в това число и козметиката е сертифицирана за продажба в ЕС, като вече има много представителства в различни държави.

Компания Вертера предлага готови решения за Вашия бизнес:

 • Надежден доставчик
 • Собствено производство на територията на Руската федерация
 • Стабилни цени
 • Сертификати за качество
 • Разнообразен асортимент
 • Очевидна печалба
 • Ексклузивна система на ценообразуване
 • Своевременна и безплатна доставка
 • Персонални консултации
 • Рекламни материали
 • Възможност за привличане на всеки клиент за постоянен с използването на 1 продукт

Vertera Cosmetics Professional са иновативни продукти за грижа за тялото на основата на морски водорасли Ламинария. Те имат множество предимства:

 • Усвояват се максимално - над 93%. Това се дължи на клетъчния гел от ламинария, в който са запазени всички хранителни вещества, алгинати и фукоидани. Технологията, по които са произведени продуктите е патентована и засекретена. Тя позволява да се съхранят всички ползи от биоактивните съставки и да се постигне синергичен ефект.
 • Ефективност още при първата процедура. Отдавна са известни козметичните ефекти при използването на водорасли като Ламинария и Фукус, особено за кожата на лицето и тялото като таласотерапия, антицелулитни процедури, с увиване за отслабване и пр. Благодарение на биодостъпните форми всички ценни вещества от водораслите Ламинария и Фукус проникват надълбоко през кожата и вътрешно въздействат на човека с максимална ефективност. Нещо повече, с течение на времето ползите от употребата на козметичните продукти на Вертера се засилват. Така ще се насладите на чиста кожа, здрава и блестяща коса, загуба на излишни килограми, а при процедури при увиване може да отчетете колко см от обиколките на тялото сте загубили.
 • 100% Натурален състав. Не съдържат полиетилен гликол - E1521, синтетични силиконови масла, минерални масла, парафини, каквито и да е вещества от животински произход, без парабени, емулгатори, аромати и пр. За компания, която иска да бъде предпочитана с качествени и ефективни решения всяка съставка от продуктите има значение и се подбира внимателно. В козметичните продукти се използват много спомагателни вещества с цел подобряване на мириса, цвета, текстурата, срока на трайност и пр. Една от целите на козметичните продукти на Вертера е те да бъдат напълно безопасни за употреба. В тях няма да намерите женски хормони като естрогени. Те могат да бъдат използвани от хора на всяка възраст без значение на пола. Например вместо полиетилен гликол са използвани натурални полизахариди, които са напълно безвредни и хипоалергенни. Със своят строеж, те много лесно се възприемат от човешката кожа.
 • Лесни за използване, не е нужно никакво специализирано оборудване. Можете да направите процедурите, които са не само разкрасителни, но и касаят вашето здраве и в дома ви в избран от самите вас час. Имате възможност да се почувствате като в професионален спа център вкъщи на много по-ниска цена.

Потребителите стават все по-взискателни и съществува огромна конкуренция между отделните производители. Ето защо козметичните продукти на Вертера са дело на множество проучвания, разработки и изследвания. Съвместно с екип от учени са изследвани свойствата на различни билки, за да се определи кои са най-ефективни. Разработени са процедури, вдъхновени от старинните книги за традиционната медицина през погледа на модерните технологии. Използвани са растения не само от Сибир, далечния изток, но и тези, които виреят при идеални климатични условия и са богати на биологично активни вещества. Те са генетично близки до всеки един от нас, защото растат в условия, където ние сме се родили. И щом тези вещества доказано подпомагат Вашата красота, то е важно да им се създадат необходимите условия за развитие. Компания Вертера контролира всеки стадий. Извличането на екстракти е половината работа. Важно е правилно да се съчетае с другите съставки, за да се създаде ефекта на синергия – съвместна работа на всички компоненти. 

Ето и още от преимуществата на Vertera Cosmetics Professional:

 • Приготвени с любов и грижа
 • Силата на природата с натурални съставки
 • Напълно безопасни
 • Внимание към всяка съставка
 • Честност при етикиране
 • Всички съставки са проверени и сертифицирани
 • Чистота
 • Organic екстракти и масла
 • Само естествени технологии
 • Природно въздействие
 • Спазване на добрите традиции и практики
 • В крак със световните тенденции
 • Изборът на хората, които са успешни, богати и държат на здравето си
 • Компания, създадена с грижа за бъдещето
 • Природни аромати
 • Без ГМО (генно модифицирани организми)

Можете сами да се убедите в ефикасността на козметичните продукти от Вертера.

В състава на продуктите от Vertera Cosmetics Professional се съдържат 43 природни натурални компонента.

Ето основните 4 съставки:

Ламинария – този род кафяви морски водорасли са използвани от векове от жителите на Япония и крайбрежията на Азия. Ядливите водорасли са особено богати на органичен йод, витамин С, калий, калций и желязо. Съдържа множество микро- и макроелементи, които влияят благоприятно на кожата. В тях влизат холин, който е известен с бактерицидното си действие и ниацин, който има избелващ ефект и изравнява тена на кожата. Всички тези вещества се борят с преждевременното стареене на кожата, правят я по-еластична, защитават я от агресивното въздействие на свободните радикали, подпомагат за нормализиране функциите на потните жлези, подобряват защитата срещу слънчевите лъчи.

Фукус – също вид кафяви морски водорасли, които съдържат уникален и неповторим в сухоземния свят набор от микро- и макроелементи, витамини – А, B комплекс, С, D, E, K, F и H, които са необходими за регулиране на баланса на здравата кожа. Обмяната на вещества в кожата се подобрява значително, активизират се процесите по обновление на кожните клетки и пр.

Дихидрокверцетин - притежава мощни противовъзпалителни и противоалергични свойства. Укрепва и възстановява съединителната тъкан. Отдавна е известно, че съединителната тъкан и кожата са изградени от големи количества колаген тип I.  Клинични изследвания показват,  че витамин С пряко влияе на кожата, тъй като способства синтезирането на нов колаген. Дефицитът на витамин С (известен още и като болестта скорбут) е отнел множество човешки животи по време на експедициите с платноходи за откриване на нови земи. Дихидрокверцетин усилва действието на витамин С, усилва стените на кръвоносните съдове и капиляри. Има противовъзпалително, антибактериално, антиоксидантно, регенерационно и прочистващо  действие. Намалява зоните с оток.

Медни производни на хлорофил – стимулират свойствата на кожата да се регенерира. Със силно противовъзпалително и антибактерицидно действие. Съдържа уникален комплекс от микроелементи, които стабилизират мембраните на клетъчно ниво. Защитава клетките от действието на свободните радикали, ускорява зарастването на рани, води до по-добър външен вид на новополучените белези.

Защо още от векове се използва процедурата по увиване с водорасли? 

Кожата е най-обширния орган в човешкото тяло. Освен че това е границата между външната среда и човешкото тяло, тя има множество функции :

Защитна функция – предпазва тялото от навлизане на патогенни микроорганизми. Именно тук клетки на имунната система осъществяват строг контрол. Кожата защитава вътрешността на тялото от вредното въздействието на UV лъчите.

Контрол на изпарението - чрез роговия си слой не позволява изпарението на телесните течности. Кожата е относително суха и полупропусклива бариера.

Устойчивост на вода – кожата е като водоустойчива бариера, която не позволява на основните хранителни вещества да се измиват от тялото.

Сетивна функция – в кожата се намират рецепторите за възприемане на топлина и студ, докосване, натиск, убождане, вибрации и пр. Сигурно веднага се сещате за чувствителността на върховете на пръстите. При хората с нарушено зрение обикновено се засилват тактилните рецептори.

Отделителна функция – благодарение на потта се отделят крайни продукти на обмяната. При увреждане на бъбреците тяхната функция отчасти се допълва от кожата.

Съхранителна функция – кожата е като склад за вода и липиди.

Абсорбираща функция – клетките, които се намират в най-външните слоеве от кожата се подхранват от кислорода във въздуха.

Интересен факт е, че кожата има различен строеж и според тена си. Например при чернокожите от тип V и VI по Фицпатрик колагеновите влакна са много по-дебели.

При съприкосновение с кожата морските водорасли под формата на фин клетъчен гел проникват по-надълбоко и подхранват тъканите отдолу. Някои от биологично активните вещества си взаимодействат с извънклетъчните течности и изтеглят по безопасен начин токсините от организма. Тенът на кожата се изравнява, зачервяванията изчезват, кожата става по-еластична. Повишава се устойчивостта на кожата към външни инфекции, повишава се имунната функция. Кожата се насища с витамини като витамин С, който подпомага синтеза на колаген. Най-горният, външен, слой на кожата се нарича епидермис. Непосредствено под него е дермата. А най-отдолу са разположени подкожните мазнини. Биологично активните съставки на гелът за увиване достигат до тях и оказват своето въздействие. Именно така още след първата процедура се отчита намалението на обиколките.

Освен с този гел на основата на водорасли, можете да използвате и Минерален пилинг от водорасли,  който изчиства и подхранва повърхността на тялото. Оказва меко физико - механично въздействие на повърхността на кожата, премахва водно - липидната мантия от нейната повърхност, ексфолира най - външния слой на роговия слой и по този начин предоставя достъп на биологично активните вещества, директно в горните слоеве на кожната епидермална бариера. Това се случва благодарение на пилингова сол от морски водорасли ламинария с фукус. Прилага се външно като се смесва с Воден комплекс за пилинг. Оставя се да подейства 5-10 минути и се изплаква с вода. Така се активират обменните процеси, организъм се пречиства през най-обширния си орган. Чувството е приятно – за отпускане на напрежението и релакс.

При суха и чувствителна кожа се използва Олио с морски водорасли. То може да се прилага отделно за тонизиране на кожата, активиране на метаболитни процеси и проникването на хранителни вещества. Може да се използва като финална процедура след използване на маска за лице или тяло, както и след вана или душ. Може да се използва ежедневно при проблеми, сухи, люспести кожи и зони с целулит. Нанася се върху кожата с леки масажни движения. След 10-15 минути кожата остатъците се попиват с хартиена кърпа, а при необходимост се изплаква с топла вода. Когато се използва за профилактика може да се прави веднъж на 2 седмици или дори 1 път месечно. Кожата става гладка, овлажнена, придобива здрав вид, тенът е равномерен. Отстраняват се излишните течности и отоци. Интригуващото в случая е, че процедурата може да бъде приложена както върху кожата, така и върху косата.

В състава на маслото освен кафявите водорасли Ламинария и Фукус влизат и още ценни растителни масла, както и екстракти от черен оман, ракитник и дихидрокверцетин.

Основното предимство на използването на това масло е във видимо подобреното състояние на кожата.

Бандажното увиване е козметична процедура, при което на различни части от тялото се увиват ленти, които са предварително напоени за усилване на ефекта. Това е ефективна процедура за отстраняване на подкожните мазнини. Спомага за намаляване на задържаните течности и отоци. Увеличава гъвкавостта на повърхностните кръвоносни съдове и капиляри. Има антицелулитен ефект и намалява участъците с портокалова кожа. Препоръчва се често, ако сте загубили много килограми за кратък период от време. Колкото и да е еластична кожата, тя не може да се свие толкова бързо и в подобни случаи има опасност да се сбръчка, провисне, създаде гънки с болезнено подсичане и пр. Често хората, загубили над 50 килограма изпитват този ефект. Това е един от негативните ефекти на драстичните и бързи диети. Ако решим да направим увиване с бандажи може да намалим обема на избрани от нас части от тялото като корема, талията, ханша, бедрата и пр.

Противопоказания при извършване на процедура с бандажно увиване: Бандажно увиване на отделни части от тялото за смъкване на килограми и сантиметри от обиколки на тялото

 • Гъбички по кожата, ноктите или косата
 • Повърхностно нараняване на кожата като незараснали рани, белези, шевове след операция и др.
 • Кожни заболявания във фаза на изостряне – дерматит, псориазис и др.
 • Гинекологични заболявания (когато става дума за обвиване на корема, иначе може да се прилага на други части от тялото)
 • Бременни жени (не бива да прилагат стягащо увиване на корема си), нужна е консултация със АГ.
 • Онкологични заболявания
 • Заболявания на сърдечно-съдовата система – порок на сърцето, хипертония, тромбофлебит, варикозни разширени вени и др.
 • Ендокринни заболявания – захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза
 • Тежки увреждания на бъбреците
 • Индивидуална непоносимост към йод и морски продукти
 • Алергични реакции към самия продукт. Ето защо преди употреба се прави познатия тест с използване на малък участък около лакътя на ръката няколко часа предварително и се следи за настъпили алергични реакции като зачервяване и сърбеж.

Важно е да не предприемате увиване непосредствено след душ или вана с гореща вода. Не бива да се излагате веднага на слънце за добиване на тен. За деня, в който сте извършили процедурата се препоръчва да увеличите приема на вода и течности. След самото увиване може да добавите от другите продукти на Вертера, за които споменахме като Олио с водорасли. За оптимални резултати можете да прилагате процедурите през ден. Минималният брой процедури е от 5 до 9, а оптималният е 10-20 процедури. Оптималното време за подобни процедури е вечер от 18 до 22 часа.

Разбира се, каквито и грижи да положите за кожата си, тя е като огледало на процесите, които се случват вътре в тялото. Ето защо компания Вертера е създала и редица хранителни продукти. Това не са хранителни добавки, не са лекарства, а лесноусвояеми храни на база клетъчен гел от кафяви морски водорасли Ламинария. Не случайно Вертера гел е избран за  продукт за 2015 в Русия, а усилената формула Вертера Гел Форте се предлага както с натурален вкус, така и с вкус на  ябълка, вишна или касис.

Първоначалния дизайн на многовълновия или широкоспектърния осцилатор (MWO) идва от Никола Тесла. Джордж Лаковски на свой ред е разработил вариация на този дизайн и е направил много експерименти върху растения, животни и хора със зашеметяващи резултати. Тази машина всъщност е била използвана в болниците до 1942 г.

прочети още

Пептиди и пептидни биорегулатори: какво представляват и как работят ? Пептидите са група вещества, чиито молекули са изградени от две или повече аминокиселини. Пептидите включват около половината от всички известни хормони и повечето ензими. Съществува обаче специален клас съединения - пептидни биорегулатори. Те се различават от другите пептиди по способността си да инициират протеинов синтез.

прочети още

Активният квантов медальон е разработен от опитни хора, които имат дългогодишен опит (практически посветили целия си живот на това) в областта на проучвания и разработка на устройства, излъчващи лечебни вълни, структуриращи материята в близост до устройството.

прочети още