Везуген - VESUGEN : Пептиди клас Цитогени 20 или 60 капсули

 • Производител: Научно-производствен Център по Ревитализация и Здраве /НПЦРИЗ/ - Русия
 • Кат. номер: VESUGEN

Везуген - VESUGEN пептиди за съдречно-съдовата система

Vesugen е продукт, който съдържа цитогени - пептидни биорегулатори на кръвоносните съдове, синтезирани от растения. Действието на Везуген е насочено към възстановяване и укрепване на сърдечносъдовата система. 
 
Везуген - Vesugen подобрява кръвообращението и намалява риска от атеросклероза и тромбоза. Препоръчва се като профилактично средство при възрастови промени в сърдечната функция и е ефективен за коригиране на различни съдови нарушения.

Пептиден комплекс Везуген - VESUGEN се препоръчва при:

 • разширени вени;
 • артериална хипертония;
 • рани (язви);
 • тромбофлебит;
 • атеросклероза на съдовете;
 • исхемична болест на сърцето;
 • системни и локални нарушения на микроциркулацията;
 • енцефалопатия;
 • последствия от силно нарушение на мозъчното кръвообращение;
 • вегетативно-съдова дистония;
 • хиперхолестеролемия;
 • ангиопатия;
 • психоемоционален стрес;
 • въздействие на различни екстремални фактори;
 • профилактика на съдови заболявания при хора в напреднала и старческа възраст.
__47.pdf
64,40 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 64,40 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Везуген - VESUGEN нормализира кръвното налягане и значително намалява броя на хипертоничните кризи. Подобрява паметта, вниманието и мисленето при съдови патологии на мозъка. Помага за облекчаване на психоемоционалния стрес, възстановява сърдечния ритъм. Подобрява цялостното физическо състояние, помага за справяне с безсънието и главоболието. Съгласно инструкциите за употреба, Vesugen трябва да се приема като курс. Само в този случай можете да получите стабилен терапевтичен резултат.

При разширени вени на долните крайници той помага за намаляване на болката, подобрява кръвообращението и намалява риска от тромбоза. 

В съвременния свят заболяванията на сърдечно-съдовата система са главната причина за инвалидност, а също така за значително намаляване продължителността на живот. Основни причини за развитие на заболявания от тази група са измененията в съдовата стена, затруднената циркулация на кръв и нарушенията в изхранване на тъканите. На база посочените проблеми, е разработен препарата Везуген – биорегулатор на кръвоносните съдове. Везуген е ориентиран към коригирането на патологични изменения, появяващи се в кръвоносните съдове при много заболявания.

Везуген представлява пептиден комплекс, съдържащ аминокиселини, спомагащи нормализиране на функционалното състояние на кръвоносните съдове.

При клинични проучвания е установена ефективността на Везуген при комплексното възстановяване на пациенти, страдащи от атеросклероза на кръвоносните съдове на сърцето, главния мозък и долните крайници, нарушена микроциркулация в различни органи и тъкани, при психоемоционален стрес, а също и за профилактика на съдовите заболявания при хора в напреднала и старческа възраст.

Установено е, че приемането на Везуген от пациенти с Атеросклеротичната болест, спомага за подобряване на общото състояние, за нормализиране на съня, особено при пациенти с мозъчно-съдови нарушения. При пациенти с исхемична болест на сърцето се наблюдава намаляване на проявените нарушения на сърдечния ритъм, както и намаляване на пристъпите на стенокардия. Пациентите с хипертония свързват нормализирането на кръвното налягане с приемането на Везуген, в комбинация с антихипертензивни средства, тъй като по този начин може да се постигне дългосрочна ремисия между хипертоничните кризи с по-ниска доза на конвенционалните антихипертензивни средства.
Везуген се понася добре от пациентите, няма установено странично действие, усложнения, противопоказания или зависимост.

В клиничното проучване, проследяващо ефикасността на Везуген, са участвали 87 пациенти със съдова атеросклероза, 53 от които са били включени в основната група (33 мъже, 20 жени) – в допълнение към конвенционалните лекарствени препарати е бил добавен за перорално приложение Везуген по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно за период от 20 – 30 дни, в зависимост от тежестта на патологичния процес. 34 пациенти (18 мъже, 16 жени), включени в контролната група, са приемали само предписаните им конвенционални средства. Възрастта на пациентите и в двете групи варира от 50 до 82 години.

При пациенти от двете групи се наблюдават различни клинични прояви на атеросклероза в зависимост от увреждането на съдове от различен калибър: хипертония, исхeмична болест на сърцето причинена от поражения на коронарни артерии, мозъчно-съдови нарушения и нарушена памет, нарушена концентрация, афективна лабилност при пациенти с атеросклероза на мозъчните съдове. Всички пациенти са имали прогресивна динамика на развитието на заболяванията. Всички пациенти преди това са получавали симптоматична и патогенетична терапия за специфични клинични прояви на съдовата патология. Динамично са били оценявани оплакванията на пациентите и провеждани общи клинични изследвания на кръвта и урината, биохимични изследвания на кръвта. За да се изследва хомеостазата, се е определяла коагулограмата на кръвта и се е използвал тест на Хес с колан.

Установено е, че употребата на Везуген при пациенти с атеросклероза на артериите, е допринесла за подобряване на общото благосъстояние и нормализиране на съня, особено при пациенти с мозъчно-съдови заболявания. Пациентите с коронарна болест на сърцето отбелязват намаляване на проявите на нарушение на сърдечния ритъм, намаляване на пристъпите на стенокардия. Пациенти с хипертония свързват нормализиране на кръвното налягане с използването на Везуген в комбинация с антихипертензивни лекарства, което позволява да се постигне дългосрочна ремисия между хипертонични кризи с по-ниска доза конвенционални антихипертензивни лекарства.

Както може да се види от таблицата, употребата на Везуген допринася за значително намаляване на нивото на общия холестерол в кръвта.

Съществува и тенденция към намаляване на съдържанието на липопротеини с много ниска плътност, които са най-атерогенни.

По този начин, резултатите от изследването показват терапевтичната ефикасност на Везуген и полезността на неговото използване при комплексната превенция и лечение на съдова атеросклероза.


Везуген - VESUGEN листовка

Опаковка: 20 или 60 капсули по 0,275 гр Нето тегло 16.5 гр
Предназначение: Използва се като допълнителен източник на пептиди (аминокиселини).
Състав: микрокристална целулоза (Е460 агент против слепване); лактоза (овлажнител);
желатин (обвивка на капсулата); калциеви соли на мастни киселини (емулгатор); капсулни
бои: титанов диоксид, хинолиново жълто (Е104)*, сънсет жълто FCF (Е110)*; пептиден
комплекс АС-2 (състоящ се от лизин, глутаминова киселина, аспартинова киселина).
* Хинолиново жълто (Е104)*, сънсет жълто FCF (Е110) може да повлияе неблагоприятно на
активността и вниманието на децата.
1 капсула съдържа 0,1 mg пептиден комплекс АС-2.
2 капсули съдържат 0,2 mg пептиден комплекс AC-2.
Начин на употреба: възрастни по 1 капсула 1-2 пъти дневно или 2 капсули веднъж дневно,
с храна. Продължителността на курса е 1 месец. Препоръчително е да се повтори курсът на
прием след 4-6 месеца
Ограничения за употреба:
Да не се превишава указаната дневна доза.
Не е лекарствено средство.
Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
При индивидуална непоносимост към компонентите, при бременност, кърмене, да се
извърши консултация с лекар.
Условия за съхранение: на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина, при стайна
температура, на места недостъпни за деца.
Срок на годност: 5 год от датата на производство. Партиден номер – виж опаковката.
Производител: ХБО при РАН Фирма ВИТА Русия, СМ сертифицирано по ISO 9001:2008,
ISO 22000:2005 (192148, С. Петърбург, Старопутиловски вал, д.7, корп. 2, лит А, Русия) по
договор с ХАРМОНИЯ (197022, Русия, С. Петърбург, Каменноостровски пр., д.37, лит A)

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!